Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ 2.1 - въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Cherokee XJ 2.1 - въпроси

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
    По мотора когато сменяш ангренажа смени си и семерингите на коляновия и разпределителния валове и семеринга на вала които върти маслената и вакум помпата .
    Аз 3 пъти разглобих ангренажа и два пъти сменям семеринга на коляновия вал преди да разбера че има и още един семеринг от които тече а именно този на вала които върти маслената и вакум помпи .
    Извинявай, може ли да уточниш малко, при мен не е така, вакум и маслената помпи не се задвижват от ангренажния ремък!??
    А имам теч на масло някъде!?

Коментар

Като свалиш ангренажния капак ще видиш 3 назъбени колела и две ролки
      Наи горното назъбено колело е на разпределителния вал.
      Наи долното назъбено коляновия вал.
      И третото назъбено колело зад което е проблемния при мен семеринг се намира в долната дясна част на мотора .
      Внимаваи бележи коя е външната част на това колело изглежда да е симетрично но нее . Това колело е без белег на ангренажа и няма значение на къде ще е завъртяно то върти един вал навътре в блока на които под 90 градуса посредством ъглова зъбна предавка са зацепени маслената и вакум помпи .
      Внимаваи кое болтче от каде сваляш че има на доста места винтове 7 мм. и като цяло целият жип е пълен с нестандартни по нашата ширшна резби .
      Ако ще отваряш ангренажа наи добре си смени и 3те семеринга те в наи скъпия си вариант са по 12 лв.а в магазин за семернги са по 3.50.

Коментар

Честито Рождество и Весела Коледа!!!

Благодаря за информацията!!!

Явно си запознат с устройството на мотора, при мен има един проблем, че е сменяван мотора с такъв от Рено 25, а от там и възникват други проблеми, като вентилацията на картера /оправих я/, количеството на маслото и термодатчика /имам решение за момента/, ако не досаждам имам още два въпроса:
        - свалях вакуум помпата за смяна на мембраната и клапанчетата, има един дълъг шестограм, който предава движението на в.помпата на него ли е нанизана и маслената помпа и това ли е проблемния шестограм, за което съм чел, че създава проблеми за маслената помпа;
        - при мен е сменен картера и до горна черта на пръчката за мерене нивото на маслото събира 6.5 литра, вчера един приятел купи едно Чероки с 2.1 мотор и за учудване с книжка, където пише масло за смяна 5.2 литра, дали не трябва да си преградуирам пръчката??!!

Коментар

Aз като сменях маслото ми хвана 4,5 литра, но специалиста не разви втората пробка. Бяха ми казали, че картера е разделен на две, но лично не бях поглеждал и затова не ми се спореше с майстора. След няколко дни погледнах и видях, че има 2 пробки, но тогава в пункта за смяна за масло ме убедиха, че едната пробка като е по-надолу и ще изтече всичкото.
          Jeep Cherokee 2.1td 94г.
          Volvo 460 1.6 газ/бинзин
          Jeep Cherokee 4.0i 97 BRC GAS
          Fiat Multipla 1.6i 16v BiPover 2001

Коментар

Пълни глупости.Погледни хубаво и щевидиш че няма как да стане.Толкова е МАИСТОР.Аман от М.........................
            878511557

Коментар

Да от този шестограм се върти маслената помпа .
              За маслото не мога да кажа със сигурност моито го сменям вече втори път ама не съм запомнил колко точно събира точи се от двете пробки на картера . Никога не може да се източи всичкото понеже този мотор има маслен радиатор и маркучи до него а там си остава винаги по малко .

Коментар

Но ако толкова много държите, винаги можете да похарчите 20 излишни лева и да си купите 4л промивно масло на приста ойл...

Коментар

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2О10 ГОДИНА!!!
                  ЗДРАВЕ, ЖИВОТ И КЪСМЕТ!!!

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                  Но ако толкова много държите, винаги можете да похарчите 20 излишни лева и да си купите 4л промивно масло на приста ойл...
                  Не знам какво ще реши това в случая, но като профилактика на 10-на смени на маслото е добре, а като новозакупен /на старо/ е почти задължително.

Коментар

чнгна всички,късмет и здраве
                    Не е необходимо когато го сменяш редовно.
                    Промивката е......а турбото и лагерите.
                    878511557

Коментар

Интересно, как точно?

Коментар

То си пише -Промивно
                        878511557

Коментар

и.... ?

Коментар

Първоначално публикуван от choko Преглед на мнение
                            То си пише -Промивно

По какъв начин, или при какви условия промивно масло ще навреди на турбото или лагери в ДВГ-то?

ПС. Отговора който даваш е крайне незадоволителен.
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Зада промие системата има разредител,които намалява вискузитета и смазването е минимално
                              878511557

Коментар

Първоначално публикуван от choko Преглед на мнение
                                Зада промие системата има разредител,които намалява вискузитета и смазването е минимално
                                Продължавай, моля......
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X