Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ 2.1 - въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee XJ 2.1 - въпроси

Здравейте колеги,
    Нов съм във форума, както и в света на пълноприводните автомобили.
    Много съм се запалил по "ръбатите" Черокита, специално дизеловите.
    От както съм регистриран чета темите и търся с търсачката(но явно неуспешно) информация за гореописаните джипове.
    От прочетеното досега ми прави впечатление, че колегите хвалят повече бензиновите, но аз честно казано не искам да карам повече бензини, поради причини, които не желая да изброявам...
    Предпочитаният от мен двигател допреди да се регистрирам и да почна да чета беше 2.5 TDi.Но след като порових и разбрах за "детските" му проблеми като че ли се разубедих.Така бях лапнал - голяма кубатура от което си правех изводи за по-голям ресурс на мотора, голям въртящ момент, защото всъщност купуваме конски сили, а караме въртящ момент.Но като че ли не искам да рискувам.
    Не бързам с покупката, защото не съм много добре с финансите.
    Предпочитам докато се осъзная със "сухото" да чета и да добивам знания и обективна представа, за да бъда достатъчно подготвен, когато дойде момента да се разправям с търгашите.
    Предпочитам дългата база, защото често ще ми се налага да карам по-обемни товари.
    Годината на производство няма особено значение, всичко зависи от състоянието.
    Но много се отплеснах от първоначалния замисъл, а именно:
    Търсих с търсачката, но неуспешно.
    Все още не мога да се ориентирам достатъчно добре.
    От доста години съм активен тук-там по форумите, но тази подредба е нова за мен, надявам се да свикна завбъдеще .
    Не успях да намеря информация за мотора 2.1, освен че е произведен от Renault и че (според различните продавачи в mobilen.bg) варира от 80 до 90 конски сили.
    Въпросите накратко са:
    - слаби места
    - разход
    - достатъчен ли е като мощност за купето с 4/5 врати(дългата база)
    - цени и достъпност на части( не само по двигателя, а и като цяло за модела)
    - до коя година се слага в Чероки

Общо взето е това.
    Мисля, че уцелих раздела
    Знам, че сигурно е предъвквано многократно, но нищо не успях да открия, за което се извинявам.
    Ако с нещо нарушавам правилата, моля да бъда извинен.
    В едно от условията за получаване на достъп до пълните ресурси на борда пише, че трябва да бъда максимално полезен с мненията си.
    За съжаление не мога да помагам с технически или други познания, просто защото не желая да подавам грешна информация и да обърквам хората.Надявам се с течение на времето да се "ошлайфам" .
    Имам обща представа за устройството на автомобилите, но в 4х4 средата съм абсолютно бос.
    Това е засега от мен, пак се извинявам, ако нещо не е наред.

До: Cherokee XJ 2.1 - въпроси

А добре дошъл.

Слаби места.... Най-слабото мяста е мотора, колкото и неприятно това нещо звучи специално за теб....

Разхода е от 10-12 и нагоре....

Мощноста му е крайне недостатъчна за нищо. ИМХО. Иначе базата е една и съща, без значение броя на вратите.

Части ги има всякакви и на различни цени.... Като цяло - поддръжка на окачванието си е съвсем достъпно. Иначе цената на някои рядкочупещи чаркове могат да ти изправят косата..... А...., проблемните са задните мостове, поради конструкцията на лагера на полуоска - няма вътрешна черупка, и поради тази причина лагера, в повечето случаи, се сменя заедно със полуоската. На 100-150 000 км... Капризни към маслата в трансмисията - мостове, раздатка, скоростната кутия. А за сметка на това рядко се сменят

За годините - не знам...
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

На общите въпроси, общи отговори
      Лоши джипки няма има неправилно избрани и неправилно експлоатирани.
      Пука ли глави 2.5 VМ мотора стар, яко терорен мотор пука, ....ама познавам няколко съфорумци с 2.5 и си го карат, обичат и поддържат и е жив
      2.1 стига ли му мощност ..... за какво, до сега не съм видял да дърпат джип щот` не му стига мощност
      Разход - от обща физика, ускорение, скорост, маса, време, магистрала и т.н. приемаме база 10л./100км....добавяме: преден мост, бавни, кал, ремарке, бибеста мацка до теб + още един резервоар
      Части = ПАРИ ефтин джип + части от морга - вечен кеф ....за сервизите където ще го подържаш. иначе части всякакви отсам и оттам (особенно) океана, пари да имаш....и т.н. няма къс и дълъг, има с 3 и 5 врати, колкото до товарния обем, не съм мерил, но си мисля, че е това е една от дългите бази с най-малък такъв
      П.П. и преди мен колега вече ти е отговорил
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

"дядо владо" е прав, няма лоши коли/мотори/ има лоши стопани.
        Имам такъв, разхода е 10л. при повече офф и шибания режим в който го карам, на дълго можеш под 8л.
        Обема на багажника е огромен, като на всички черокита.
        При сгъната задна седалка, двама могат да спят в него /не като мен, персон и половина 115 см/.
        Катерил съм го до 2500 м./н.в./ с разходки по хребетите без проблем.

Коментар

Аз съм пропагандист, особено на тема Чероки и особено за положението с двигателите. Ако ще бързаш за някъде (не че и като цяло мощта на 2,1 се лее безмерно), ще си сложиш 2,2 бензин от Рено 25. Един колега видях, че слага (очаквам темата като Коледа) и аз имам приятел с такъв двигател. Товар- 1 шевна машина (стара- тип шкаф), 1 големичка маса, куп пликове с дрехи- изгълта ги без проблем. Отделно пое и театрални декори, дълги 2,60 (пишман рибар съм, така че не преувеличавам). Е, винаги има и 4,0 литров двигател. Въпреки това препоръчвам 2,2 Реното, защото може и да не се налага да слагаш АГУ- не гори като ламя(не съм фен на АГУ попринцип).
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

от темите за модела съдя че трябва да се провери вакумния дисконектор на предното предаване.очевидно поради повечето годинки на модела се скапва...
            не бързам за никъде...
            XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
              от темите за модела съдя че трябва да се провери вакумния дисконектор на предното предаване.очевидно поради повечето годинки на модела се скапва...
              Дано да няма това техническо изчадие. Ето това е едно нещо, което забравих. Благодаря искренно на глински. Нафта- търси без вакуумен дисконектор.
              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

2.1 дизела нее чак толкова слаб колкото го изкарват аз карам такъв от няколко месеца в момента е с лифт 4 и гуми 31 по дългите магистрални баири когато съм сам карам на 5та когато е с 4 човека изка 4та Когато карам офроуд си иска бавните не че не върви и на бързите но когато спреш на голям наклон без бавни не тръгва иначе бавните са му уникално бавни 1ва не се ползва никога в гората ползвам от 2 до 5та .
                Има модификация която е с мостове преден Дана 35 с горен пинион и заден Краислер 8.25 тези мостове се слагат на 4 литровия събрат .
                Моя джип е с 2.1 дизел и е тези мостове . По окачването и в частност по мостовете проблем ми създават ламаринените капаци предния два пъти протича поради многократни удари на камъни в капака и вече е безобразно крив . Задния капак е по труден да го удариш но и него го отлепих веднъж няква треска се беше забила между моста и капака и след дни протече .
                По мотора когато сменяш ангренажа смени си и семерингите на коляновия и разпределителния валове и семеринга на вала които върти маслената и вакум помпата .
                Аз 3 пъти разглобих ангренажа и два пъти сменям семеринга на коляновия вал преди да разбера че има и още един семеринг от които тече а именно този на вала които върти маслената и вакум помпи . В програмата от която вадих номера на частите излизат 2 семеринга но всъщност са 3.
                Преди да го купиш слушаи за виене в мостовете при мен се наложи да сменя 2та лагера главини на предния мост които бяха по 260 лв. броиката .
                Друго което се сещам да ти кажа е да провериш дали парното духа топло студено че не рядко се прецаква а то е с едни вакуми и е гадно за правене .

Коментар

Ето какво може "слабия" 2.1 дизел:
                  http://www.youtube.com/watch?v=ABnHZhVAUUI
                  Но трябва да можеш да даваш газ

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение

Има модификация която е с мостове преден Дана 35 с горен пинион и заден Краислер 8.25 тези мостове се слагат на 4 литровия събрат .
                    Моя джип е с 2.1 дизел и е тези мостове .
                    Няма преден мост Дана 35.

Коментар

Първоначално публикуван от Nafta Преглед на мнение

- до коя година се слага в Чероки
                      Да отговоря и на последния въпрос, понеже моя е 2.1 и е 94г , за сега след тази година не съм срещал да има с този двигател.
                      Jeep Cherokee 2.1td 94г.
                      Volvo 460 1.6 газ/бинзин
                      Jeep Cherokee 4.0i 97 BRC GAS
                      Fiat Multipla 1.6i 16v BiPover 2001

Коментар

Извинявам се моя е грешката предния мост е дана 30 с горен пинион а не 35 както съм написал по горе .

Коментар

Ето че, доста от собствениците на рожбата на AMC и Renault сме се "появили" в темата.
                          Първоначално публикуван от baideni Преглед на мнение
                          Да отговоря и на последния въпрос, понеже моя е 2.1 и е 94г , за сега след тази година не съм срещал да има с този двигател.
                          След 1994 г. няма Чероки с двигател J8S 814 или 890 на Renault. Ти си от щастливите притежатели на възможно "най-пресния" такъв Джийп.

Моите впечатления за 4 г. ползване са, че Чероки с този двигател е може би най-бюджетното решение, без да се лишаваш откъм комфорт при шофиране и вместимост. Колкото и да е странно, но в случая действително може да се говори за съчетанието на две понятия, немислими заедно - Джийп и икономичен. При мен разходът на дизелово гориво (става въпрос за шосейна експлоатация) е между 8 и 9 л./100 км. смесен разход през лятото и 10-12 л./100 км. - през зимата. За резервните части по двигателя, трябва да се "сдушиш" с магазините, предлагащи такива за Рено. В случая, познати, притежаващи Еспейс и други със същия двигател, биха били добри помощници. Ходовата част и всичко останало е американско, така че, там изборът е ясен - има няколко вносители на части, можеш лесно да ги намериш из темите тук. Хубавото е, че ремонтите (т.е. смените на части) не са така сложни и не изискват някакви невероятни технически умения. Все пак, като е американско производство, да не е космически кораб.
                          Ако намериш подходящ екземпляр и го купиш, може да споделяш тук въпросите, които неминуемо ще възникнат у теб. Бъди сигурен, че ще се намери някой да ти отговори или насочи със съвет. Наслука.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Много благодаря за отговорите.
                            Засега нямам други въпроси.
                            Ще чета и ще мисля още .

Коментар

Първоначално публикуван от Nafta Преглед на мнение
                              Много благодаря за отговорите.
                              Засега нямам други въпроси.
                              Ще чета и ще мисля още .
                              Какво стана колега ? да не се отказа от покупката ? ..вземаи си един такъв и не му мисли като се пипне тук там си става готин камион
                              може да спретнем и фото конкурс : наи-красиво ЧЕРОКИ
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X