Едно е да си пише, а друго е всичките да са на толкова. При мен допустимото отклонение е 5 бара, дюзите по дефиниция трябва да са 130 бара, обаче като поразровиш по-задълбочено документацията на BOSCH, който ги произвежда, виждаш че има няколко разновидности, като точно мойта е 135-139 бара, макар на дюзите да си пише 130 бара.
Става въпрос за Terrano-то от подписа ми.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Едно е да си пише, а друго е всичките да са на толкова. При мен допустимото отклонение е 5 бара, дюзите по дефиниция трябва да са 130 бара, обаче като поразровиш по-задълбочено документацията на BOSCH, който ги произвежда, виждаш че има няколко разновидности, като точно мойта е 135-139 бара, макар на дюзите да си пише 130 бара.
Проблемът най-сетне е решен благодарение на НН сервиз. Виновен се оказа маркучът, който идва от резервоара до горивния филтър. На външен вид беше перфектен, но се оказа, че пропуска въздух. И поради това след малко по-дълъг престой трябваше да въртя дълго на стартер, докато до помпата достигне нафта без мехурчета. Не помагаше и помпането с "ежектора", защото той сякаш вкарваше още въздух в системата. Едно маркуче, което струва стотинки - а направо ме побъркваше.
Явно това е често срещан проблем при дизеловите Grand Cherokee /3.1 и 2.7/. Преди месец доста си "поиграхме" с един 2.7 на мой приятел. Палеше само след отвиване на пробката отгоре на филтъра и напълването му с гориво, посредством спринцовка. И там проблемът се оказа в един горивопровод, както и в пропуск в корпуса на горивния филтър. Смучеше въздух а горивото се отцеждаше чак в резервоара. След това механичната подкачваща помпа не успяваше да се справи и да обезвъздуши горивопровода и филтъра. Сменихме и маркуча и целия филтър и проблемът се реши.
Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Проблемът най-сетне е решен благодарение на НН сервиз. Виновен се оказа маркучът, който идва от резервоара до горивния филтър. На външен вид беше перфектен, но се оказа, че пропуска въздух. И поради това след малко по-дълъг престой трябваше да въртя дълго на стартер, докато до помпата достигне нафта без мехурчета. Не помагаше и помпането с "ежектора", защото той сякаш вкарваше още въздух в системата. Едно маркуче, което струва стотинки - а направо ме побъркваше.
Ами това е, Жипа вече пали от четвърт оборот.
При мен също има такъв проблем, но интересното е, че не винаги го има. По нова година не бях в БГ и го бях оставил на летището на паркинга. След седмица се върнах и си запали от раз ...
Като не иска от първия път му подкачвам малко нафта с ръчната помпичка отпред при двигателя
Коментар