Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се вади запекла дюза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се вади запекла дюза

Незнам дали това което си го мисла е добър вариянт, ама ако на мен се случи подобно нещо със сигурност ще го пробвам

Захващам дюзата за главата с болтовете, скобата или гайката. Според зависи с какво е хваната дюзата за самата глава но не я стягам напълно а оставям 1-2 оборота разхлабена След това завъртам двигатела със стартера и налягането което ще създаде буталото би трябвало да изхвърли дюзата.

Незабраевяйте, че трябва да сте с "германски" каски за да неви удари случайно по главата вслучай, че несте завъртяли дюзата

Коментар

Не мога да разбера само, защо не четете. Темата е разисквана ....
      Та там бях писал че, така..... с разхлабена дюза автомобила пропътува няколко ХИЛЯДИ километра!
      Сега да си повторя ли предното мнение?
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Не знам какъв е координата, ама има хора с ерозийни машини, дето основно с отстраняване на такива дюзи си изкарват хляба . И не се оплакват от липса на работа по време на криза.
        Май беше тая тема https://forum.offroad-bulgaria.com/s...ad.php?t=12809
        Последно редактирано от D-MAX; 22-10-09, 08:41.
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ми днес ще я мъчат пак. Казаха ми че ако немогат да я изкарат, ще трябва да чупят капака на мотора, за да могат да извадят главата??
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
            Ми днес ще я мъчат пак. Казаха ми че ако немогат да я изкарат, ще трябва да чупят капака на мотора, за да могат да извадят главата??
            Капака на плапаните, може би? Ами няма как иначе да свалят главата. Моторът на джипа ли е все още?

Да питам - отгоре дюзата имаше ли признаци за нагар или е била скрита лимонка?

Коментар

Абсолютно никакви признаци нямаше да е нагоряло нещо. Аз даже очаквах втора дюза да има такъв проблем, защото покрай нея имаше нагар, обаче при нея никакви грижи нямаше.

Иначе мотора е все още в бричката.

Коментар

Извадихме я, най-накрая. Работата беше на косъм да се отказваме и да започваме с процедурата по вадене на главата. Надявам се само да не е станал някой фал на главата, макар че с тази хидравлична скоба сигурно щеше да се разцепи на две.

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                  Извадихме я, най-накрая. Работата беше на косъм да се отказваме и да започваме с процедурата по вадене на главата. Надявам се само да не е станал някой фал на главата, макар че с тази хидравлична скоба сигурно щеше да се разцепи на две.

С хидравлична скоба ли я изкарахте всъщност.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ами в крайна сметка с хидравлична скоба излезе, но то не беше киснене с корселин, затопляне и други магии.

Интересно беше, че нагара всъщност имаше леко жълтеникъв отенък което говори са доста сяра в нафтата. Един познат ми каза, че ако нафтата е хубава, нагар от този тип е почти невъзможно да се получи, което от своя страна ме кара да възкликна, като в онзи виц "и на тях да им ......"

Коментар

Сега следва много щатетлно почистване на леглото - прави се задължително с райбер. Също нова дихтунга, болт стегнат на точните килограми и високотемпературна смазка по цялата дюза. Иначе след няколко 10-20 хиляди километра пак ще спече. Всъщност заради неспазване на тези правила спичат дюзите.

Коментар

Абсолютно и на мен така ми казаха, че заради неспазвани на някой правила при монтажа спичат дюзите.

А за смяната на 4-та и 5-та подгряващи свещи нужно ли е пак да се сваля двигателя надолу или при тях няма проблем?

Коментар

Сподели, моля те, в кой сервиз го направиха. Кажи и парите, ако не е проблем!

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                          Сега следва много щатетлно почистване на леглото - прави се задължително с райбер. Също нова дихтунга, болт стегнат на точните килограми и високотемпературна смазка по цялата дюза. Иначе след няколко 10-20 хиляди километра пак ще спече. Всъщност заради неспазване на тези правила спичат дюзите.
                          Следва ли периодично да се попритягат болтчетата?

ПП. Тая премиум нафтата (дето е Евро незнам си колко и нямала/имала ниско садържание на сяра) на ОМВ не следва ли да по-добра за тоя мотор. Аз от как я пуснаха от нея само сипвам.
                          Последно редактирано от Сашо Пунчев; 23-10-09, 08:51.

Коментар

Ами не. Един път стегнати е достатъчно. Те не се развиват сами, но ако не са стегнати колкото трябва или ако не се ползва НОВО уплътнение започва по малко да навлиза нафта в разстоянието между дюзата и главата и се образува нещо като кокс. Иначе ако всичко е наред дюзата излиза лесно с обратния чук даже след 10 години и безброи километри.

Коментар

Ами още не са ми казали, с колко ще олекна днес се надявам да я сглобят и ще споделя като получа "честитката".

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                                Ами не. Един път стегнати е достатъчно. Те не се развиват сами, но ако не са стегнати колкото трябва или ако не се ползва НОВО уплътнение започва по малко да навлиза нафта в разстоянието между дюзата и главата и се образува нещо като кокс. Иначе ако всичко е наред дюзата излиза лесно с обратния чук даже след 10 години и безброи километри.
                                И аз така знам, но исках да го потвърдим...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X