Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси отностно JEEP Гранд чероки 2001г. 2.7crdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпроси отностно JEEP Гранд чероки 2001г. 2.7crdi

А този познат бензинов Jeep ли кара.
    За проблемите с 2.7 и 3.1 не си търсете оправдания с лошата нафта. В Германия уж е хубава а проблемите не са никак по-различни.
    Разберете най-накрая че дизеловите двигатели са за камиони. Дизеловите двигатели не понасят високи обороти, както и честа промяна на оборотите. При такава експлоатация са по топлинно натоварени, от където конкретно за 3.1 идват и повечето проблеми с автоматика. Автоматичната скоростна кутия 42RE се слага и на бензиновите 4.0 и 5.2 а там проблеми с надеждноста няма особено много.
    Пиша малко общи неща и по принцип, защото е невъзможно да се даде категорично заключение кое е по трошливо. Много зависи от конкретната експлоатация на автомобила както и от начина по който се поддържа.

Лично аз дизелово Чероки или ГрандЧероки или дори Вранглер бих карал само ако е с пробег под 100 000км. След това става страшно. Аз толкова пари нямам.

За обръщането на волана на WJ има доста писано във форума.
    Накратко: преместването на ухото на напречната щанга е много рискована операция, която може да доведе до доста неприятни последици.
    Последно редактирано от kinex; 15-10-09, 20:48. Причина: пг

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      ...
      Накратко: преместването на ухото на напречната щанга е много рискована операция, която може да доведе до доста неприятни последици.
      Рискована е обаче вероятно се прави масово "без проблем".

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
        Рискована е обаче вероятно се прави масово "без проблем".
        Ам те и на тунингованите джипки им викат подобрени, а те в повечето случаи са развалени.

Коментар

здрасти колега.един мои приятел обраща точно такова чероки.но собственика на джипката се беше потрудил доста като се сдобил с донур.по точно казано намерил едно овартяно няколко десетки пати по таван и разцепено на две.Верно отне му околу месец и полувина но мога да ти кажа че по нищо не можах да разбе че е притарпял такава интервенция.взима му околу 3000 а вече тои колко си е купил донура не знам.Ако искаш мога да ти дам тел.му относно вапроси знам че няма да ти откаже.Успех в начинанието.

Коментар

Благодаря на всички които се отзоваха на това мое запитване.

Не отказвам информация за каквото и да е и от когото и да е.

Да си призная, харесвам този модел на JEEP, но все още не съм решил точно какъв да е, в смисъл на двигателите. Дали да е дизел или бензин. Ще го ползвам вместо лека кола и лек оф роуд, за по сериозни неща имам друг, който съм прежалил. Не знам тези 4л.бензинови мотори какви разходи на гориво дават и могат ли да се поставя газов инжекцион на тях.

Мисля, че този модел се обръща най-лесно от всички други 4х4 джипове и става сполучливо, и е по масов модел и може да се намерят по лесно частите за интервенцията.

Дано само не съм изпаднал в заблуда!
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Моето мнение е, че за асвалт и лек офф-роуд дизеловите модели са за препоръчване. Що се отнася до обръщане - от десен волан в ляв, по добре не се захващай - много са нещата които трябва да се сменят и едва ли си струва.
              Успех.
              Любомир Бончев 0889216605
              Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
                Моето мнение е, че за асвалт и лек офф-роуд дизеловите модели са за препоръчване.

А за какво препоръчваш да се ползват бензиновите колега???
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от angel4o Преглед на мнение
                  здрасти колега.един мои приятел обраща точно такова чероки.но собственика на джипката се беше потрудил доста като се сдобил с донур.по точно казано намерил едно овартяно няколко десетки пати по таван и разцепено на две.Верно отне му околу месец и полувина но мога да ти кажа че по нищо не можах да разбе че е притарпял такава интервенция.взима му околу 3000 а вече тои колко си е купил донура не знам.Ако искаш мога да ти дам тел.му относно вапроси знам че няма да ти откаже.Успех в начинанието.

+1
                  Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                  Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                    А за какво препоръчваш да се ползват бензиновите колега???
                    Въпроса е основателен. Не съм се доизяснил напълно. Имам предвид само и единствено икономическата страна на въпроса и то малко по-ниския разход на гориво. Иначе мойте почитания към бензиновите джипки - мощ, динамика, по-малка склонност за загряване и проблеми от него. С една дума машини за "хард" офф-роуд, и за хора за които е без значение цената на удоволствието.
                    Поздрави!
                    Любомир Бончев 0889216605
                    Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X