Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси отностно JEEP Гранд чероки 2001г. 2.7crdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси отностно JEEP Гранд чероки 2001г. 2.7crdi

Първият джип като купувах не знаех за съществуването на този форум. Впоследствие разбрах, че е трябвало да почета малко повече защото една кола не се състои от един двигател и нищо друго.

Мисля да се сдобия с Гранд чероки десен волан за което имам следните питания.

Да направим пълен списък на това което следва да се смени при обръщането на дирекцията от дясна на лява. Има ли железарска работа или само се заменят части? За да знам какво трябва да набавя преди да се впусна в това предизвикателство.

Как се разбира дали дифовете са LSD или не?

Ако се сетя нещо допълнително пак ще питам в темата.

Забравих да пиша, че ще е автоматик.

Смятам, че информацията ще е полезна за други братя по съдба.
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

До: Въпроси отностно JEEP Гранд чероки 2001г. 2.7crdi

Малко инфо за обръщане на волана тук
    Daddy's girl! Always & Forever!
    Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

По-добре си купи 3.1 , вместо да се вкарваш в приключение с обръщането на волана, а и 2.7 не е по-добрия избор пред 3.1, и двата си имат проблемите, скъпи проблеми
      При гранда за да имаш блокажи отпред и отзад трябва да е с quadra drive - под скоростния лост трябва да пише това, а също така и отзад от лявата страна на багажника.

Пак ти препоръчвам 3.1 - намира се на цени като 2.7 с обратен волан или с малко повече. Предвиди си още 2-3к лева за след покупката!!!
      Маслата са ти около 800 лева без смяната, каско, ала - бала и си минимум с 2к лева назад.

А за това, че ще е автоматик - аз до сега WJ с ръчни скорости не съм видял, а и няма де, всичките са автомати ...

И всичкото това съм го научил от форума, успех с четенето в този прекрасен раздел

п.п. В Сливен гледах един черен в една автокъща с черни джанти, беше си със Сливенски номера и на прилична цена...

Коментар

Нещо лично ли имаш против "Дочев" , че го пращаш за 3.1 TD.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          трябва ли да имам?
          Аз самия имам 3.1 ...
          Би ли споделил кое е по-добро при 2.7?

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
            И аз съм убеден, че проблемите на този двигател са силно преувеличени. Освен това още през март, на автосалона в Женева, имах един дълъг и напоителен разговор с шефа (Executive Director) на Крайслер Томас Хауш и го помолих да ми даде малко инфо за гаранционните и извънгаранционните ремонти на Грандовете с VM мотора. Та след 3 седмици неговите сътрудници ми изпратиха една прелюбопитна статистика, която ме накара да погледна по-нов начин на митовете и легендите за 3,1 и 2.7. И той ми сподели и още нещо - 3.1 двигателя е бил заменен през 2001 г. не заради проблеми, повече повреди или недоволни клиенти, а заради невъзможността да бъде пригоден за Euro 3 норма за вредни емисии, за филтър за твърди частици изобщо да не говорим. Това е.

Я вижте само темите тук във форума - проблемите със 2,7 са доста повече, дори и на първата страница, а отстраняването им е поне 5 пъти по-скъпо.

Както и да е, щом го влече човека, нека си вземе 2.7 и да му обръща волана.
            Последно редактирано от Carburettor; 14-10-09, 22:19.
            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
            Volvo XC90 D5 Executive '12
            Volvo XC60 D5 Summum '11
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

2.7 е прекрасен мотор.
              Това, че българската нафта е кенеф е една друга тема. Нямам преки впечатления от 3.1 мотора, но имам познати по доста сервизи с които се консултирах като взимах моя джип и всички бяха единодушно, че ако взема 3.1 мотора въобще да не им се вяскам
              Нищо лично към собствениците на 3.1, може и да греша но определено форума не е представителна извадка.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                2.7 е прекрасен мотор.
                Това, че българската нафта е кенеф е една друга тема. Нямам преки впечатления от 3.1 мотора, но имам познати по доста сервизи с които се консултирах като взимах моя джип и всички бяха единодушно, че ако взема 3.1 мотора въобще да не им се вяскам
                Нищо лично към собствениците на 3.1, може и да греша но определено форума не е представителна извадка.
                Аз пък се бях засилил да взимам един Гранд 2003 г. 2.7 ЦРД, но двама мои много добри приятели с МЛ 270 ме заклеха да не го правя и ми обясниха, че ако си купя кола с тоя двигател, ще си вкарам "таралеж в ануса" (цитат). Писал съм за проблемите им някъде из старите тези.
                ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                Volvo XC90 D5 Executive '12
                Volvo XC60 D5 Summum '11
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                  Ето една скорошна тема по въпроса: Имам ли/имал ли съм LSD

Отделно от това, Jeep отбелязват с метална пластина с надпис (цитирам по памет) "Limited slip diff lube only", когато е инсталиран диференциал с ограничено приплъзване (поне на Cherokee е така). Това е предупреждение за вида на маслата, подходящи за този тип диференциали, по подобие на надписите до капачката на резервоара, сочещи вида на горивото, ползвано за съответния автомобил.
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                    Ето една скорошна тема по въпроса: Имам ли/имал ли съм LSD

Отделно от това, Jeep отбелязват с метална пластина с надпис (цитирам по памет) "Limited slip diff lube only", когато е инсталиран диференциал с ограничено приплъзване (поне на Cherokee е така). Това е предупреждение за вида на маслата, подходящи за този тип диференциали, по подобие на надписите до капачката на резервоара, сочещи вида на горивото, ползвано за съответния автомобил.
                    На гранда не е LSD
                    По-горе съм написал, че трябва да е quadra drive ...
                    Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
                    2.7 е прекрасен мотор.
                    Темите с проблеми с 2,7 са не по-малко от тези за 3,1 ...
                    Изрядна охладителна система и следене на уреда на температурата би трябвало да донесе само приятни емоции
                    Темата отива малко към 2,7 срещу 3,1 ... а и двете не са правилния избор
                    Макар, че за около 2000км от както имам 3.1 съм доволен - разход извънградско 8-9, което е доста прилично, градско не съм го засичал, а и не мисля да го правя

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                      На гранда не е LSD
                      Поставения въпрос ми се стори принципен. Както и съм посочил, че моите наблюдения са само върху Чероки.
                      Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение

Смятам, че информацията ще е полезна за други братя по съдба.
                      Що се отнася до различните начини за задвижване 4х4, според типовете раздатки, информация и визуализация на принципната схема на работата, има тук: http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/. Аз също съм съгласен, че Quadra-Drive II® е едно от най-добрите решения.
                      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                        Поставения въпрос ми се стори принципен. Както и съм посочил, че моите наблюдения са само върху Чероки.

Що се отнася до различните начини за задвижване 4х4, според типовете раздатки, информация и визуализация на принципната схема на работата, има тук: http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/. Аз също съм съгласен, че Quadra-Drive II® е едно от най-добрите решения.
                        Quadra-Drive II® е на WK, колегата пита за WJ, там е от първо поколение

Коментар

На гранда не е LSD

Дори и при куадра драйв системата диференциалите пак се водят "limited slip" колега..
                          Последно редактирано от Radosl81; 14-10-09, 23:39.
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Темата отива малко към 2,7 срещу 3,1 ... а и двете не са правилния избор
                            Съгласен съм.
                            Да не заприличваме на едни други форуми. Факт е обаче че българското гориво е кенеф. Бензин или Дизел едни и същи л....а са.

Да взима човека, това което му е присърце макар че аз не бих се вкарал във филми с обръщане на волана.

малко извън темата: Вчера един познат ми се обади, да ми се оплаче че след като заредил бензинец от Лукойл (който миришел на безир) единия му клапан залепнал и от там нататък станало весело. Така че извода е карайте на газ
                            Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

На гранда не е LSD ...
                              А какви са според теб дифовете при Куадра Драйв, ако не лимитед слип с до 100% блокиране, което на практика едва ли някой може да постигне?

Що се отнася до моторите - на всички са на ниай-хубави. Нека приключим темата - чепкали сме я в повече от 5 стари такива.

По темата - тук има графики, от които се виждат разликите в кормилната система: http://www.catalog.jeepchryslerparts...pension_WJ.htm
                              От там нататък - стандартното - педалите следва да се местят, серво, табло, управлението за ел стъкла, огледала, чистачките и пр. Приключение. Купето следва да е същото и да има преформи за отворите към двигателния отсек и от двете страни. Не мисля, че има колега във форума с опит в това упражнение. Доста скъпо ще излезе упражнението, дано сте си направили добре сметката. Успех.
                              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 15-10-09, 08:04.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X