Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка на Гранд Чероки 2.7 crd

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Печка на Гранд Чероки 2.7 crd

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
    На мен пък са ми счупени клапите за топлото (фабричния дефект на всяко WJ) та се чудя какво да предприема. Ясно е че без сваляне на таблото, няма да стане. Обаче се чудя дали има смисъл да ги поръчвам от хамерика или да ги търся от тук.
    Клапите не са скъпи - вземи си ги от тук. Внимавай само какво поръчваш. Има и клапи и моторчета към тях. Трябва да си сигурен какво е счупено.

Между другото - това няма нищо общо с темата.

Коментар

До: Допълнителна водна помпа 2.7 crd

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Я Калине, стана ми интересно, и аз на бях чувал за такава благиня, значи ще идваш да се пулим и чешем по главите
      П.П. Онуфри, за да се чешим по-малко, ще споделиш ли какво е включва? Автоматично или с някакво копче

Няма копче. Включва си я блока на мотора според температура на антифриза, околна температура и кой знае още какво. Самия съеденител можеш да го провериш като му подадеш 12 волта - трябва да щрака. Ако релето и кабелите са му наред би трябвало да работи.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        Няма копче. Включва си я блока на мотора според температура на антифриза, околна температура и кой знае още какво. Самия съеденител можеш да го провериш като му подадеш 12 волта - трябва да щрака. Ако релето и кабелите са му наред би трябвало да работи.
        Съединитела го проверихме с Дядо владо работи.Установихме че нещо си не му подава минус и затова вероятно не работи.Интересно но преди да изпише грешка Р1643 пак не работеше.А някой знае ли как да я исзчистя и срд-то има ли ел.горивна помпа
        JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от matematic Преглед на мнение
          На мен пък са ми счупени клапите за топлото (фабричния дефект на всяко WJ) та се чудя какво да предприема. Ясно е че без сваляне на таблото, няма да стане. Обаче се чудя дали има смисъл да ги поръчвам от хамерика или да ги търся от тук.
          Mалко е грубиянско но става ако не искаш да сваляш таблото
          http://www.jeepforum.com/forum/f13/t...4/#post6377765

А има и китове от метални вратички и ос
          http://motors.shop.ebay.com/__?_from...eep+blend+door
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
            Съединитела го проверихме с Дядо владо работи.Установихме че нещо си не му подава минус и затова вероятно не работи.Интересно но преди да изпише грешка Р1643 пак не работеше.А някой знае ли как да я исзчистя и срд-то има ли ел.горивна помпа

Няма ел. подкачваща помпа на горивото. Ама каква е връзката.

А за грешка Р1643 по горе ти писах да си провериш релето и кабелите.

Коментар

Няма ел. подкачваща помпа на горивото. Ама каква е връзката.

А за грешка Р1643 по горе ти писах да си провериш релето и кабелите.
              По горе писах че релетата съм ги проверил.Да ама не, тези дето ги проверих били за чистачките.Случайно да знеш къде се намират тези 1-2-3 ли релета.А Р1643 си го превеждам като слаба ел.верига на горивна помпа,дали има предвит печка?

Коментар

Ами бушона на силовата верига е #23
                Бушона на управляващата верига е #16
                Релето е в при бушоните в моторния отсек - на втория ред, броено от акумулатора към купето и пак на втория ред броено от калника към мотора.

Коментар

Бушоните и релето са здрави,установих че нямам маса на релето на вход 86, остава да разбера какво я управлява тази маса.Имаш ли някаква идея?

Коментар

От къде ти хрумна че на 86 трябва да има маса. Там трябва да има"+".

Маса ще доиде на 85 от блока на мотора когато трябва да се включи печката.

Коментар

Проблема се оказа елементарен,след исзчистване на грешката печката проработи.Така че ако имате някакъв проблем първо исзчистете грешките а не се шашкайте като мен цяла седмица
                      Последно редактирано от Калин; 13-10-09, 19:04. Причина: допълване

Коментар

Сега остава да споделиш как изчисти грешката...

Коментар

Сега остава да споделиш как изчисти грешката...
                          В нашия град има един малък сервиз обурудван с апаратура,там го закачиха на компютара,излязаха и други грешки който ОВД-то не беше засякло.Исзтриха ги всичките,тестваха всичко платих 30лв и си тръгнах доволен.

Коментар

Добре де, а ти сигурен ли си, че печката не е работела заради външната температура, а не заради грешките.

Коментар

Сашо ще отговоря вместо Калин няма как да сме сигурни, търсих ел. схема за да видя евентуално логиката на включвоне ама нъц
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                                Добре де, а ти сигурен ли си, че печката не е работела заради външната температура, а не заради грешките.
                                До колкото и разбрах функциите печката се управлява от три места,от топлинен контролер,от оборотите на двигатела,и от климатроника.Сашо това е дето ти ми го изпрати стр.2153.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X