Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка на Гранд Чероки 2.7 crd

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Печка на Гранд Чероки 2.7 crd

Здравейте днес забелязах че на допълнителната помпа за парното не работи магнета.Въпроса ми е от какво се управлява и къде се намира въпросното нещо.Грешка на ОВД изписва 1643,но незнам за какво се отнася.
    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

До: Допълнителна водна помпа 2.7 crd

Виж тук: http://www.telematica.gr/Tech/OBD/Co...rtrain_en.html

Нещо свързано с горивната помпа е май. Ти как реши, че е за парното. Аз лично не знаех, че има две помпи .

В service manuala видя ли? Има го в систематизираната информация.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
      Виж тук: http://www.telematica.gr/Tech/OBD/Co...rtrain_en.html

Нещо свързано с горивната помпа е май. Ти как реши, че е за парното. Аз лично не знаех, че има две помпи .

В service manuala видя ли? Има го в систематизираната информация.
      Извинявай.Mоже заглавието да те е подвело тя си е фабрична стои от ляво,от пред,от горе на двигатела и е на принципа на електромагнит,помага на водата да циркулира през парното.А за систематизираната информация нямам достъп.

Коментар

Това не е помпа а печка.

Грешката показва, че и е изгоряло релето или имаш окъсен/скъсан кабел по управляващата верига.

Жичкаджия ти трябва.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
          Извинявай.Mоже заглавието да те е подвело тя си е фабрична стои от ляво,от пред,от горе на двигатела и е на принципа на електромагнит,помага на водата да циркулира през парното.А за систематизираната информация нямам достъп.
          Ето линк http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=32981

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Това не е помпа а печка.

Грешката показва, че и е изгоряло релето или имаш окъсен/скъсан кабел по управляващата верига.

Жичкаджия ти трябва.
          Печката май е опция - аз не съм забелязал да има при мен...

Коментар

Това не е помпа а печка.

Жичкаджия ти трябва.
            Мисля че е помпа защото само вода влиза и излиза от нея,Релетата ги проверих работят,дали обаче помпата не се управлява от някой датчик

Коментар

Аз WJ 2,7 CRD без такава печка не съм виждал.

Като застанеш срещу мотора се намира горе в ляво на мотора, задвижва се от ремъка, отзад влизат два маркуча за антифриз а отпред има ел. съеденител като на компресора на климатика. Работи на принципа на триенето. Вътре е пълна с силиконово желе, което при въртенето на турбинката вътре в печката създава голямо съпротивление, от което се отделя сериозна топлина която загрява антифриза. Задеиства се чрез ел. съединител и работи в началото след стартиране на мотора за време зависещо от външната температура.

Коментар

Аз WJ 2,7 CRD без такава печка не съм виждал.

Като застанеш срещу мотора се намира горе в ляво на мотора, задвижва се от ремъка, отзад влизат два маркуча за антифриз а отпред има ел. съеденител като на компресора на климатика. Работи на принципа на триенето. Вътре е пълна с силиконово желе, което при въртенето на турбинката вътре в печката създава голямо съпротивление, от което се отделя сериозна топлина която загрява антифриза. Задеиства се чрез ел. съединител и работи в началото след стартиране на мотора за време зависещо от външната температура.
                Много благодаря за информацията,действително не бях чувал за такава печка.Остава да разбера защо не работи

Коментар

Коментар

До: Печка на Гранд Чероки 2.7 crd

Ако не работи печката ще регистрира грешка нали?

Коментар

Какво означава да не работи????

Ако има проблем в управляващата верига (изгрял бушон, скъсан кабел, кабел на късо) - да ще има грешка. На колегата точно така е станало. Но при проблем по силовата верига - едва ли. Сам разбираш, че по механичната част няма "грешки".

А тези печки блокират (рядко, но се случва), късат ремъка и става мазало.
                      Един профилактичен преглед никога не е излишен.

От друга страна ако ти изгори съединителя или нещо такова може въобще да не разбереш. Просто зимата в студа сутрин ще загрява по бавно.

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                        Много благодаря за информацията,действително не бях чувал за такава печка.Остава да разбера защо не работи
                        Я Калине, стана ми интересно, и аз на бях чувал за такава благиня, значи ще идваш да се пулим и чешем по главите
                        П.П. Онуфри, за да се чешим по-малко, ще споделиш ли какво е включва? Автоматично или с някакво копче
                        Последно редактирано от дядо владо; 09-10-09, 08:15. Причина: Допълнение
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ще мина преди обяд да я видим, но все още се съмнявам че е печка

Коментар

Не се съмнявай - това е. И аз не знаех, но проверих. И като се замисля е необходимо за тези мотори, защото зимата много трудно качва температурата, а при ниска температура не работи оптимално. Вероятно от там идва и отчетливата разлика в разхода през зимата - просто печката товари повече мотора. Сега, разбира се, няма да спя спокойно докато не се убедя, че работи правилно
                            Последно редактирано от Сашо Пунчев; 09-10-09, 10:33.

Коментар

На мен пък са ми счупени клапите за топлото (фабричния дефект на всяко WJ) та се чудя какво да предприема. Ясно е че без сваляне на таблото, няма да стане. Обаче се чудя дали има смисъл да ги поръчвам от хамерика или да ги търся от тук.
                              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X