Здравейте днес забелязах че на допълнителната помпа за парното не работи магнета.Въпроса ми е от какво се управлява и къде се намира въпросното нещо.Грешка на ОВД изписва 1643,но незнам за какво се отнася.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Печка на Гранд Чероки 2.7 crd
Свий
X
-
До: Допълнителна водна помпа 2.7 crd
Виж тук: http://www.telematica.gr/Tech/OBD/Co...rtrain_en.html
Нещо свързано с горивната помпа е май. Ти как реши, че е за парното. Аз лично не знаех, че има две помпи.
В service manuala видя ли? Има го в систематизираната информация.
-
Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнениеВиж тук: http://www.telematica.gr/Tech/OBD/Co...rtrain_en.html
Нещо свързано с горивната помпа е май. Ти как реши, че е за парното. Аз лично не знаех, че има две помпи.
В service manuala видя ли? Има го в систематизираната информация.JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнениеИзвинявай.Mоже заглавието да те е подвело тя си е фабрична стои от ляво,от пред,от горе на двигатела и е на принципа на електромагнит,помага на водата да циркулира през парното.А за систематизираната информация нямам достъп.
Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеТова не е помпа а печка.
Грешката показва, че и е изгоряло релето или имаш окъсен/скъсан кабел по управляващата верига.
Жичкаджия ти трябва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеТова не е помпа а печка.
Грешката показва, че и е изгоряло релето или имаш окъсен/скъсан кабел по управляващата верига.
Жичкаджия ти трябва.JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
Аз WJ 2,7 CRD без такава печка не съм виждал.
Като застанеш срещу мотора се намира горе в ляво на мотора, задвижва се от ремъка, отзад влизат два маркуча за антифриз а отпред има ел. съеденител като на компресора на климатика. Работи на принципа на триенето. Вътре е пълна с силиконово желе, което при въртенето на турбинката вътре в печката създава голямо съпротивление, от което се отделя сериозна топлина която загрява антифриза. Задеиства се чрез ел. съединител и работи в началото след стартиране на мотора за време зависещо от външната температура.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеАз WJ 2,7 CRD без такава печка не съм виждал.
Като застанеш срещу мотора се намира горе в ляво на мотора, задвижва се от ремъка, отзад влизат два маркуча за антифриз а отпред има ел. съеденител като на компресора на климатика. Работи на принципа на триенето. Вътре е пълна с силиконово желе, което при въртенето на турбинката вътре в печката създава голямо съпротивление, от което се отделя сериозна топлина която загрява антифриза. Задеиства се чрез ел. съединител и работи в началото след стартиране на мотора за време зависещо от външната температура.JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
До: Печка на Гранд Чероки 2.7 crd
Какво означава да не работи????
Ако има проблем в управляващата верига (изгрял бушон, скъсан кабел, кабел на късо) - да ще има грешка. На колегата точно така е станало. Но при проблем по силовата верига - едва ли. Сам разбираш, че по механичната част няма "грешки".
А тези печки блокират (рядко, но се случва), късат ремъка и става мазало.
Един профилактичен преглед никога не е излишен.
От друга страна ако ти изгори съединителя или нещо такова може въобще да не разбереш. Просто зимата в студа сутрин ще загрява по бавно.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнениеМного благодаря за информацията,действително не бях чувал за такава печка.Остава да разбера защо не работиКалине, стана ми интересно, и аз на бях чувал за такава благиня, значи ще идваш да се пулим
и чешем по главите
П.П. Онуфри, за да се чешим по-малко, ще споделиш ли какво е включва? Автоматично или с някакво копче0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Не се съмнявай - това е. И аз не знаех, но проверих. И като се замисля е необходимо за тези мотори, защото зимата много трудно качва температурата, а при ниска температура не работи оптимално. Вероятно от там идва и отчетливата разлика в разхода през зимата - просто печката товари повече мотора. Сега, разбира се, няма да спя спокойно докато не се убедя, че работи правилно
Последно редактирано от Сашо Пунчев; 09-10-09, 10:33.
Коментар
-
На мен пък са ми счупени клапите за топлото (фабричния дефект на всяко WJ) та се чудя какво да предприема. Ясно е че без сваляне на таблото, няма да стане. Обаче се чудя дали има смисъл да ги поръчвам от хамерика или да ги търся от тук.Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар