Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко от вас карат с газови амортисьори с високо налягане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко от вас карат с газови амортисьори с високо налягане

Някъде четох ,че продават усилена стабилизираща и това решава проблема с клатенето.
    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
    Grand 3.1TD
    0898 620 306 Стоян

Коментар

Това решава проблема с накланянето в завой.

Коментар

А кое решава "големия" "нерешим" проблем с клатенето.

Явно не е твърди амове и дебели стабилизиращи щанги и уретанови тампони и т. н.

Има ли въобще решение.

И защо ZJ и WK не клатят (или поне толкова дразнещо) а WG е като малка лодка в тропическа буря.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          А случайно да знеш цените на пружини и амове от upcountry?

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
            Скролни надолу по страницата, има всички цени, и на пружини, и на амортисьори, и на защитите отдолу.
            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
            Volvo XC90 D5 Executive '12
            Volvo XC60 D5 Summum '11
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
              Скролни надолу по страницата, има всички цени, и на пружини, и на амортисьори, и на защитите отдолу.
              В САЩ - да, но аз съм останал с лошото впечатление, че тук цените са доста по-различки, аз имах в предвид дали знае в БГ цената им

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение

Има ли въобще решение.

И защо ZJ и WK не клатят (или поне толкова дразнещо) а WG е като малка лодка в тропическа буря.
                Аз за това казах в първия пост, който му клати да си смени амортисьорите. До сега съм карал само два Гранда WJ (WG е с десен волан) които не клатят. Щом може, значи може.
                Единия беше 3.1 на 70 000км с пружини Ъп-кънтри и гуми 265/70-16. За съжаление амортисьорите не ми остана време да видя какви са, но бяха заводски. Нямаше фланци и усилени стабилизиращи щанги.
                Другия беше моя със стандатни пружини, амортисьори Кoni SPX и фланци по 3см.
                Второто Гранд Чероки има задно окачване 3-линк (три носача) което осигурява по-големи артикулации на моста, но е много капризно към износване на тампоните на носачите и амортисьорите, за разлика от първия и третия Гранд които отзад са с 5-линк (четири носача плюс напречна щанга) и са по-устойчиви на износване.
                Това е. Всичко идва от износването.

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                Доларите от линка ги смяташ като евро и добавяш ДДС. Горе долу такива са цените в БалканСтар.

Коментар

А в това че има амортисьори за които пише, че са с 10 степени на самонагаждане има ли някаква истина ,а и полза? Или това са само рекламни трикове? Пример - ProComp 3000/9000.
                  Последно редактирано от ctef; 01-10-09, 12:36.

Коментар

От амортисьорите на ProComp само MX6 и MX6-R имат корекция на твърдостта.
                    Много е полезно за да се настрои работата на амортисьора към конкретно окачване.
                    За ГрандWJ са твърди и на 6-те позиции. При мен работиха най-правилно на 4-та.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение

Има ли въобще решение.

Както Пламен каза - смяна на носачите и тампоните решава проблема. Амовете повлияха, поне при мен, единствено на комфорта на лоши пътни участъци. Имайте предвид, че моите тампони бяха на 150,000км и на 5 години. Не бяха скъсани а напукани и явно много меки вече. След смяната разликата е коренна.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                        Както Пламен каза - смяна на носачите и тампоните решава проблема. Амовете повлияха, поне при мен, единствено на комфорта на лоши пътни участъци. Имайте предвид, че моите тампони бяха на 150,000км и на 5 години. Не бяха скъсани а напукани и явно много меки вече. След смяната разликата е коренна.
                        1.Точно кои тампони си подменил?
                        2.С какви тампонини ги замени? /оригинални или уретанови/
                        3.Ориентировъчни цени?
                        Благодаря за полезната информация!
                        Последно редактирано от Злой; 15-10-09, 19:52.
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                          1.Точно кои тампони си подменил?
                          2.С какви тампонини ги замени? /оригинални или уретанови/
                          3.Урентировъчни цени?
                          Благодаря за полезната информация!
                          отклонявам се малко от темата, но: Тампоните на стабилизиращите щанги отпред и отзад са уретанови. Сложих и гресьотки (важно е за тях да се използва грес на силиконова основа - без киселини). Задната стабилизираща щанга е heavy duty.
                          Смених тампоните на а-рамото, заедно със шарнирчето (около 250 лв излизат и трите - оригинални, гумени от БС). Не съм попадал на уретанови такива, а и не мисля, че биха били много подходящи за там.
                          Смених напречната щанга отпред (не че има такава другаде ). Тя си върви с тампони.
                          Носачите се продават с тампоните. Може да се смени отделно само единият тампон, а и двата след известно време си заминават. Предните са по около 250 кинта парчето. Задните са по 320 парчето.
                          С 3 см фланци съм. Клатене няма, дори и с меките, оригинални амове. Друг е въпросът, че са на по-малко от 5 хиляди км, а единия се е омаслил вече....

Коментар

ето едни амове за гранд ZJ,газови-чистак нови
                            Прикачени файлове
                            на сушата и град помага

Коментар

Не са за Гранд ZJ

Коментар

От Gabriel някой има ли впечатления? Говорим за заместител на заводския Мопар.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X