Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел.схема на компютЪра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ел.схема на компютЪра

На мен ми е чудно как компа се бъгва над 3000 оборота?
    Всъщност поне моя VM над 3000 вече се чувства некомфортно и гледам да не го мъча натам
    Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Що решихте че Балкан Стар са малоумници само не знам.
    Няма сервиз в България който е по-наясно с марката.
    А като толкова ви е неприятно да посещавате сервизи - ми вземете си бензинов. Само масла иска. И бензин де.
    Всички искаме бензинови, ама едни неща като акциз и разход ни възпират
    Много ме е яд, че не можах да запозная моя гранд с твоя в събота на Баха България ... тъкмо те видях и ти замина да съдийстваш

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
      На мен ми е чудно как компа се бъгва над 3000 оборота?
      Всъщност поне моя VM над 3000 вече се чувства некомфортно и гледам да не го мъча натам

Всички искаме бензинови, ама едни неща като акциз и разход ни възпират
      Много ме е яд, че не можах да запозная моя гранд с твоя в събота на Баха България ... тъкмо те видях и ти замина да съдийстваш
      Компа не се бъгва от оборотите, а оборотите са в резултат на бъга. При мен държеше 2 хиляди оборота - без турбо. Никаква мощност - никаква реакция на педала. Скоростите включваха няколко секунди след като вкарам лоста на съответната позиция.
      Просто тия джипове е добре да се карат докато са нови. Не мога (колкото и да ми е неприятно) да не го призная това. След като смениш части за около 10 бона всичко си идва на мястото. Нали знаете - кеф цена няма .

Доколкото разбирам от разговорите ми с хора, доста по запознати от мен с проблемите на електрониката, проблемът в този електронен блок, а и в повечето съвременни такива, идва от липсата на олово в тях (заменено е с други, доста по-малко еластични метали).

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
        ...Доколкото разбирам от разговорите ми с хора, доста по запознати от мен с проблемите на електрониката, проблемът в този електронен блок, а и в повечето съвременни такива, идва от липсата на олово в тях (заменено е с други, доста по-малко еластични метали).
        Едва ли това е причината. RoHS директивата (в която влизат и безоловните спойки) не важи за автомобилната промишленост, авиацията и медицинската техника. За военните се подразбира...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Доколкото разбирам от разговорите ми с хора, доста по запознати от мен с проблемите на електрониката, проблемът в този електронен блок, а и в повечето съвременни такива, идва от липсата на олово в тях (заменено е с други, доста по-малко еластични метали).
          А дори и да беше, проблема не е толкова в еластичността, а в самия процес на запояване. Хем трябва да опазиш частите, хем спойките да са добри, хем безоловните смеси се топят при по-висока температура.

ИМХО, тая директива е уникална глупост, ама нейсе.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            А дори и да беше, проблема не е толкова в еластичността, а в самия процес на запояване. Хем трябва да опазиш частите, хем спойките да са добри, хем безоловните смеси се топят при по-висока температура.

ИМХО, тая директива е уникална глупост, ама нейсе.
            Аз между другото го пазя стария комп - ти искаше да го видиш, аз щях да ти го карам...

Коментар

Компа не се бъгва от оборотите, а оборотите са в резултат на бъга. При мен държеше 2 хиляди оборота - без турбо. Никаква мощност - никаква реакция на педала. Скоростите включваха няколко секунди след като вкарам лоста на съответната позиция.
              Просто тия джипове е добре да се карат докато са нови. Не мога (колкото и да ми е неприятно) да не го призная това. След като смениш части за около 10 бона всичко си идва на мястото. Нали знаете - кеф цена няма .

Ясно, че проблема е в компа, а не в оборотите, но на мен ми е чудно как до определени обороти работи ...
              Не съм запознат в случая, но при мен на бензинова кола ми се получава така от дебитомер, след 5000 оборота просто спираше ...

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                Ясно, че проблема е в компа, а не в оборотите, но на мен ми е чудно как до определени обороти работи ...
                Не съм запознат в случая, но при мен на бензинова кола ми се получава така от дебитомер, след 5000 оборота просто спираше ...
                Контролът на впръскването при комън реила не е механичен, а електронен. Като се скапе компа и почва да подава странни сигнали към различните системи.

Първият комп, който смених, след като се скапа и спря да разпознава ключа, даваше ми празен резервоар, нямаше връзка с педала на газта и пр. Не палеше изобщо. Втория като горна и палеше трудно и работеше много зле.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Що решихте че Балкан Стар са малоумници само не знам.
                  Няма сервиз в България който е по-наясно с марката.
                  А като толкова ви е неприятно да посещавате сервизи - ми вземете си бензинов. Само масла иска. И бензин де.
                  извинявам се предварително но как ти се струва отговора от приемчика или какъвто е там:НЕ СМЕ МНОГО СИГУРНИ НО МАИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ КОМПЮТЪРА!!! бях готов да им го порачам но не ми дават гаранция че точно тои е проблема.а и още:АКО ИСКАТЕ ДА ГО ПОРАЧАМЕ ДА ГО ОБУЧИМ И АКО НЕ ТРАГНЕ ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМ?

Коментар

Колега може би няма връзка с твоя проблем,ама от опит глава не боли.Връщах се от морето и спрях да дозаредя нафта след Стара загора.На следващата сутрин като запалих двигатела се чудеше какво да направи,да се изфорсира ли,да изгасне ли, като подам газ работеше както си иска тои.И след като заредих друга нафта всичко си дойде на мястото.Пробвай,сипи друга нафта,исзчити грешките, пак дано минеш с малкия дявол,защото като чета мисля ,че си попаднал във водовъртежа на бс.
                    JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                      Колега може би няма връзка с твоя проблем,ама от опит глава не боли.Връщах се от морето и спрях да дозаредя нафта след Стара загора.На следващата сутрин като запалих двигатела се чудеше какво да направи,да се изфорсира ли,да изгасне ли, като подам газ работеше както си иска тои.И след като заредих друга нафта всичко си дойде на мястото.Пробвай,сипи друга нафта,исзчити грешките, пак дано минеш с малкия дявол,защото като чета мисля ,че си попаднал във водовъртежа на бс.

благодаря но,откак се прецака сам минал около 2500км.и в случая доста нафта похабих.

Коментар

Първоначално публикуван от angel4o Преглед на мнение
                        извинявам се предварително но как ти се струва отговора от приемчика или какъвто е там:НЕ СМЕ МНОГО СИГУРНИ НО МАИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ КОМПЮТЪРА!!! бях готов да им го порачам но не ми дават гаранция че точно тои е проблема.а и още:АКО ИСКАТЕ ДА ГО ПОРАЧАМЕ ДА ГО ОБУЧИМ И АКО НЕ ТРАГНЕ ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМ?
                        Не че ги защитавам - немалко съм изпатил, но в моя случай също се чудиха 2 седмици кво става. Проблемът е, че като се скапе компа опитите да се закачат и да го флашнат са неуспешни - тръгва програмата, забива, спира, дава един куп грешки и пр. Няма как със сигурност да кажат "това е" или "само това е". Скъпа част е и ги е страх. Можеш, ако познаваш човек с морга (или друг със същия Гранд - работещ) да вземеш от там комп, за да пробвате.

За разлика от другите системи като замине контролният модул не излиза конкретна грешка, която да каже "изгорял компютър".

В случая няма какво друго да ти кажат.

Коментар

Ммдааа... чата си върви!
                          Ако някой го интересува РЕШАВАНЕТО на проблема да каже.

Аз пак да питам ........
                          Някой свалял ли е смукателните тръби???!!!

По-горе съм писал защо ......

Ама никой не чете!!!!
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            Ммдааа... чата си върви!
                            Ако някой го интересува РЕШАВАНЕТО на проблема да каже.

Аз пак да питам ........

По-горе съм писал защо ......

Ама никой не чете!!!!

Казвам - мен ме интересува!

Коментар

Аз пак да питам ........

мисля че не са ги сваляли, но не сам много сигорен!!!!
                              понеже като ми казаха че им далжа 1800лв.аз ги попитах на какво основание ми искат тези пари,а тои започва да се констатира колко и какво са направили.след луд скандал които им вдигнах и с помоща на управилтеля на сервиза се оказа че и половината неща които са ми фактурирали изобщо не са правили.така се бях изнервил(което не е присащо за мен)че не запомних какво последно ми правили по колата.

Коментар

Не че ги защитавам - немалко съм изпатил, но в моя случай също се чудиха 2 седмици кво става. Проблемът е, че като се скапе компа опитите да се закачат и да го флашнат са неуспешни - тръгва програмата, забива, спира, дава един куп грешки и пр. Няма как със сигурност да кажат "това е" или "само това е". Скъпа част е и ги е страх. Можеш, ако познаваш човек с морга (или друг със същия Гранд - работещ) да вземеш от там комп, за да пробвате.

За разлика от другите системи като замине контролният модул не излиза конкретна грешка, която да каже "изгорял компютър".

В случая няма какво друго да ти кажат.

мои другар има сащиа модел джип.пробвахме неговиа комп излиза сащата грешка1270(моторчето което отваряло някви допалнителни
                                клапи) и това се случи с новото моторче.За всеки случаи свалихме и неговото моторче и па сащата боза.И понеже неговото висеше само на кабелите забелязах че се опитва да трагне на вместо да направи оборот от около 90 градуса притреперва напред и назат с около 2-3 милиметра.с новото от БС и старото си мое,е сащото положение....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X