Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслена помпа - Jeep Grand Cherokee WK2 3.6 VVT

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслена помпа - Jeep Grand Cherokee WK2 3.6 VVT

Здравейте колеги,

За мое огромно съжалиение джипката ми се оплака от маслена помпа...

Търся сервиз в София, който има желание да ми я смени.

Проблема е, че от време на време (винаги на загряло масло), на 3500 оборота маслената помпа отказва да превключи на високо налягане и колата забива носа. При загасяне на двигателя и потегляне отново проблема изчезва. Случи ми се 2 пъти за 2 месеца, без да се опитвам да го повторя, защото все още не знаех за проблема. Записва грешка P06DD.

Получих доста различни "експртни мнения" от приятели и затова реших да пиша тук и да се доверя на специалистите по темата.
    Ако ми кажете ориентировъчно колко време отнема ремонта и колко би ми струвало ще съм много благодарен.

Колата е Jeep Grand Cherokee 2012, 3.6 VVT. Вност от Канада.

Благодаря предварително.
    Поздрави,
    Стойчо

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
    Свържете се с мен на edirangelov@abv.bg , във форума ( забел. не е активен тука) или на тел. 0885088444
    ..
    Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Доколкото голямата разправия е да се стигне до помпата, вероятно ще струват близка цена. Но все пак за да смениш само соленоид се маха само тръбата за маслото и соленоида, а иначе се демонтира цялата помпа и не знам как стои въпроса с веригата и и т.н - може да е почти безгрижно, а може и да е допълнителна разправия.

Аз не съм критерий за трезва преценка, щото съм малко "лудия с картечницата" - например бих поне погледнал в какво състояние са основни/биелни лагери, и като имаш предвид че между "поглеждане" и смяна практически няма разлика в работата, може би бих ги сменил направо. На Hemi-то ми това видгна малко налягане на маслото, макар да бяха в практически перфектно състояние. Не че съм имал проблем с налягането на маслото де, ама лагери в стандартен размер струваха смешни пари, даже най-марковите (3-metal и прочие полюции)...

Таа, ако беше Hemi - направо щях да ти кажа да смениш помпа с такава от Hellcat или Melling с повишен дебит. Ама за 3.6 нямам мнение.

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки, нали знаеш че тази година се борИх с таквАз гаТ с издухани гарнитури, ( проектиран от минали под дъгата розови еднорози) отвратен двигател, ако пусналия темата има 2000 някога някъде може и да се случи това с помпата ........Но ако е вярно че " При загасяне на двигателя и потегляне отново проблема изчезва" може и да е електрически /електронен проблем и тогава .......😥😥😥..

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Електрически е, Деди. Помпата има електрически клапан, който я пуска в режим "високо налягане" след 3500 оборота. И това нещо просто запецва. Не мога да знам дали е масово или не, но се случва, щом от кратковременното ми търсена намерих писание за не един случай.

При загасване и рестарт проблем няма - тръгва си в правилния режим, на ниско налягане, може даже изестно време да се държи нормално дори на високо налягане, до следващото запецване.

Здравейте!

Има развитие по темата с джипа.

Смених помпата. Не е чак толкова сложно. Горе-долу 6 часа работа. Проблема е установен и той е точно в соленоида и условията, които описва sparkybg.

За съжаление, грешката P06DD отново е налична, но този път при съвсем различни и конкретни условия.
    Смених помпата с тази: https://www.amazon.ca/DNJ-2011-2016-Volkswagen-Challenger-Pentastar/dp/B07J2SQS4R !!!НЕ КУПУВАЙТЕ ТАЗИ ПОМПА ЗА ТОЗИ АВТОМОБИЛ!!!

Добрите новини - колата работи добре, влиза в авариен режим само и единствено на относително студен двигател - първите няколко километра за деня преди да загрее добре, когато се опиташ да вдигнеш над 3500 оборота (Фаза 2). На хубаво загрял и работещ двигател колата не влиза в авариен режим и работи добре. При запалване също няма проблеми и грешки и поддържа 3.5 бара.

Лошите новини - новата помпа работи на много ниско налягане (в долна и горна граница на диапазоните), което не е подходящо за този автомобил. Фаза 2, където налягането трябва да е над 5.2-4 бара, новата помпа трудно достига 4.5 бара.

Ето и малко стойности, които са засечени преди и след смяната на помпата.

С ОРИГИНАЛНА ПОМПА:
    Ниски обороти (под 1000 оборота) - 1.5 - 1.7 бара
    Нормален ход (около 1500-2000 оборота) - 2.4 бара
    Фаза 2 (високо налягане - над 3500 оборота, пълна газ) - 5.4 бара /// 5.5 бара /// 5.6 бара

С НОВАТА ПОМПА:
    Спряло състояние (~500 оборота) - 0.9 бара
    Нормален ход (1000 оборота) - 2 бара
    Нормален ход (1500 оборота) - 2.2 бара
    Нормален ход (2000 оборота) - 2.5 бара
    Нормален ход (2500 оборота) - 2.8 бара
    Нормален ход (3000 оборота) - 3 бара
    Фаза 2 (3500 оборота) - 3.4 ~ 3.5 бара
    Фаза 2 (над 5000 оборота, пълна газ) - 4.2 до 4.5 бара

Общо взето борбата продължава. Ще се опитам да се снабдя с оригинална помпа. В момента е на цена 208 долара в Mopar USA, но я нямат налична. За колеги със сходен проблем препоръчвам да сменят само соленоид, ако нямат възможност за оригинална помпа.

Ще пиша пак, когато има развитие.
    Поздрави и безаварийно,
    Стойчо

Коментар

Добре де, защо купуваш помпа от Amazon, при положение че в Rockauto има Melling, което гарантирано е читаво и идва с куриер за нула време?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• stoycho.sirakov
        stoycho.sirakov коментира
        Редактиране на коментар
        Не съм я купувал аз, а човека който я смени. Помпата е закупена от Интеркарс по ВИН. Сгрешихме, дано информацията в тази тема да предпази колеги със сходен проблем.

Сложих този линк от Амазон, защото може да се види в коментарите към обявата точно тази обратна връзка за ниско налягане от доста хора.

Да не повярва човек. Обратна информация!!! Аз такъв мотор нямам, но благодаря вместо другите.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Съединител - долен, ляв педал.
      Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Мдааа.Хубаво е да се знаят тия работи.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X