Привет колеги.Може ли някаква информация за този модел,тъй като марката ми е тотално непозната,но четох в темите за проблеми с прегряването на мотора на 2.5.Този ли е проблемния двигател ? Не бях планувал да купувам джип,но преди няколко месеца купих къщата под нашата,а достъпа до нея е през долната улица и има стръмен черен път,който го качвам само с Уаза и си е тоста стръмен.Джипа няма да се ползва за офроуд,няма да го карам и в София през лятото (освен при много тежки зимни условия).Трябва ми като втора кола само за 70-80 метра як баир,особено през зимата.Историята му е,че брат ми го купи от наш приятел,който го има от 7-8г. и го караше много рядко само когато имаше проблеми с другата му кола и му е навъртял 7-8000 км.Приятелчето му прави ремонт на главите и нещо по кардана(мислеше,че е каре,ама не беше) и я чака тази част от щатите.Виското му е махнато откакто правиха главите и сложиха перка с датчик.Не е влизал в гората никога само за риба няколко пъти. Брат ми го врънка една година да му го продаде (хич не му се продаваше) , но накрая го сколони и му го даде.Има го от година и само му смени маслото и филтрите и му е минал 1500км.Скоро обаче си взе Х5,има си и субаро и реши да го продава.Дава ми го за 5к и то на изплащане,така че не ми е проблем,но не съм наясно с модела проблемен ли е.Джипа няма ръжди отдолу,освен леко по прага.Пали на минус 20 от раз проверено е миналата зима.Че ще го взимам е почти ясно при тези условия,но ще съм благодарен за някои съвети неща на които да обърна внимание.Първо трябва да му взема гуми за сняг-кал и баир ,но какви и какъв размер,че тези са на над 10г и са за боклука.Чудех се дали ще станат тези като на Уаза - Сафари 510 много съм доволен от тях или някакви с подобна шарка.Също искам да му сменя маслата на диференциалите,раздатката и скоростите,но не знам какви.Ще съм благодарен за всякакви съвети и споделени тънкости.Тепърва ще чета за модела,но първо да знам кой точно модел е - раздатки,скорорости диф. и т.н.Иначе джипа е хубав,но не е много каран през последните години и не знам как е подържан и преди това.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой е този модел и какви са му болежките ?
Свий
X
-
Този двигател не беше ли на "Рено" ? Май-май по-добре от катастрофалния 3,1 на "ВМ Мотори"?
П.П. 5 хил. не му ли е много?
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Не е Рено. Рено 2.1 се слага на xj Чероки от старите, този си е стария VM , има го и при Чероки и при Гранд, и при Вояджер и при редица Алфи и Ланчии. Божич-а едно време имаше същия Гранд ръчка и го даде за хилядатина лева..То прегряване, то се вадят повдигачите, отделни глави и т.н ужаси, рядко има жив..
-
-
Толкова братко...не ми е проблем по 500лв. на месец,смешна работаПървоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеТози двигател не беше ли на "Рено" ? Май-май по-добре от катастрофалния 3,1 на "ВМ Мотори"?
П.П. 5 хил. не му ли е много?
Коментар
-
Какво мислите за тези гуми или кажете нещо подобно ?
https://www.olx.bg/d/ad/gumi-za-dzhi...sliderIndex=10
Коментар
-
-
От този сайт ще са,но ви моля да ми подскажете кой точно размер-модел и дали 235/75/15 примерно или инчовите,че грам не ги разбирам 33/12.5/15 .да са М+S ,възможно по-високи и не много широки,а ако стават и за асвалт ще е голям бонус .мерси
https://gumi-dk.bg/product/23575r15-...e-mt-kl71-104q
Коментар
-
Тоя модел с тоя двигател се купува на студено. Подозирам че ще избягаш с викове само като видиш какви вибрации за вътре - на мен и само тая отвратителност ми е достатъчна.
Мотора - същото говно като 3.1, със същите проблеми - глави. Отделни на всеки цилиндър. Не мога да съм сигурен, но мисля че и главите им са еднакви, и се пукат еднакво.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Да главите са еднакви.Днес един колега ми поразказа,че имал такъв 2.5 и слагал глави от 3.1.На този главите са му правени и не е каран много последните 7-8г. А да ви питам двигателя заради виското ли прегрява или просто е зле инжинерно изпълнен? На този след като му правиха главите му сложиха ел. перка с датчик.Някой играл ли го е по този начин и дали пак ще загрява как мислите ? ...и за гумите моля да кажете кой размер ще му е най-добре,че ми трябват спешно гуми.Мерси за подсказките,че съм тотално горски с този камионПървоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеТоя модел с тоя двигател се купува на студено. Подозирам че ще избягаш с викове само като видиш какви вибрации за вътре - на мен и само тая отвратителност ми е достатъчна.
Мотора - същото говно като 3.1, със същите проблеми - глави. Отделни на всеки цилиндър. Не мога да съм сигурен, но мисля че и главите им са еднакви, и се пукат еднакво.
Коментар
-
Много хора са си играли с какво ли не, но еднозначно решение не е немерено. Просто си е калпав. Имаше разни легенди с електрическа помпа и допълнителна водна помпа, дето работят след гасенето на мотора.
Не му е виновно виското. Куп други мотори са с виско и си живеят дълго и безгрижно с него. Когато е в обороти виското дава доста поток. Толкова, че за да го заместиш пълноценно с електровентилатор, трябва да сложиш доста мъдест такъв.
Може би смяна на всички глави с чисто нови такива би дало някакъв период на безгрижност, но не мога да твърдя нищо по въпроса, а и се превръща вече в не толкова евтина инвестиция, та не знам доколко е оправдано.
Щом е правен - карай, пък каквото такова. Оставяй го да поработи преди гасене, ако е бил под натоварване. Толкоз.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Колеги мерси за информацията.Последно питане имам за гумите...влизат ли гуми 235/75/15 без рязане ,фланци и т.н.? Спрял съм се на те тези , но ако не влизат безпроблемно ще трябва да са 215/75/15, а ми се иска да са по-големиият размер ?
https://gumi-dk.bg/product/23575r15-...e-mt-kl71-104q
Коментар
-
Добре размера ми се изясни,но моля ви дайте съвет за модела,че тотално се забатачих от марки и шарки.Гледам,че повечето са всесезонни,но това удачно ли е ? Не ми е проблем да си взема едни зимни,ама зимни-зимни и лятото ще взема и А/Т или М/Т,но не съм карал джип досега и не знам на какво да заложа и всесезонната ще излиза ли в повече сняг и лед? Пробвали ли сте тези китайци - https://diana-ltd.com/tire?53250 ? Спрял съм се и на тези,но се чудя с един чифт ще стане ли или ще трябва и летни и зимни ?
https://gumi7.com/bg/avtomobilni-gum...ZYmTnjgQxKdkaA
https://gumi-dk.bg/product/21575r15-...e-mt-kl71-106q
Коментар
-
Първоначално публикуван от anvil Преглед на мнениеДобре размера ми се изясни,но моля ви дайте съвет за модела,че тотално се забатачих от марки и шарки.Гледам,че повечето са всесезонни,но това удачно ли е ? Не ми е проблем да си взема едни зимни,ама зимни-зимни и лятото ще взема и А/Т или М/Т,но не съм карал джип досега и не знам на какво да заложа и всесезонната ще излиза ли в повече сняг и лед? ...Ако е утъпкан сняг (или някакво почистване му се прави), вземи зимни гуми. По принцип "Jeep" се кара с добри АТ-гуми всесезонно, по-добри са от зимни на дълбок / нечистен сняг. Нямам впечатления от "Йокохамата", ама "гледам, че много ги карат"70-80 метра як баир,особено през зимата
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 1 like
Коментар
-
По тази Много стръмна "улица" никой никога не минава дори през лятото,камоли зимата.Лятото минавам само аз с Уаза и бившия горски с неговия Уаз и един с верижно багерче,като идва да копае някъде,че му е напряко.Много е стръмно и за товане не знам какво да избера ...Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Ако е утъпкан сняг (или някакво почистване му се прави), вземи зимни гуми. По принцип "Jeep" се кара с добри АТ-гуми всесезонно, по-добри са от зимни на дълбок / нечистен сняг. Нямам впечатления от "Йокохамата", ама "гледам, че много ги карат"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар