Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се оплача и аз, откраднаха ми катализатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да се оплача и аз, откраднаха ми катализатора

Здравейте колеги,
    Днес закарах джипа да го оправят, тоест сложих резонаторна тръба и мога да ви кажа че в момента върви по добре отколкото с катализатор. Може би да са ми помогнали като са го откраднали, може би е бил вече задръстен.И все пак започнаха проблемите със застрахователите, те не искат да приемат кражбата за щета(това са ДЗИ) макар че имам валутна застраховка.Дано някой се сети в тая държава да започне проверка на фирмите които изкупуват КАТАЛИЗАТОРИ, че работата не им е чиста. На "запад" за да си върнеш катализатора за рециклиране ти дават отстъпка и то голяма за новия но и искат документ кой ти е свалил стария ............

Коментар

Нашия сами си го "откраднахме" за да не пречи на мотора на 145000км.Обаче си го прибрахме.Пробвахме само с тръба на негово място и стана малко по шумен,но съвсем допустимо така че сега "временно" е така.Относно екологията нека започнат,например, да произвеждат истински биодизел и сериозно да му намалят акциза,а не аз да плащам катализатори,а държавата да ми гледа сеира!
      Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
      Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

За съжаление и аз станах член на клуб "Откраднаха ми катализатора” (на WJ-a) София - Св. Троица/03 РПУ
        С полиция не съм се занимавал, само регистрирах кражбата на 112 - за да има статистика.
        От друга страна това стана повод да разбера, че липсва един болт от захващането на предния кардан към предния диф.
        Явно преди време, като смениха семеринга на диф-а са "забравили", че трябва да се залепят болтовете. Така че ако чувате чукане и имате лека вибрация и скоро сте правили нещо по предния диф си погледнете тези болтове.
        P.S.
        1. Болтовете са специфични (преди всичко теглото им) и е препоръчително да не се заменят с други подходящи, защото могат да окажат негативен ефект върху съединението.
        Нов от БС - ~ 25 лева /бр доставка около седмица.
        Прикачени файлове
        YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
        XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
        WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
        KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

Коментар

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
          За съжаление и аз станах член на клуб "Откраднаха ми катализатора” (на WJ-a) София - Св. Троица/03 РПУ
          С полиция не съм се занимавал, само регистрирах кражбата на 112 - за да има статистика.
          От друга страна това стана повод да разбера, че липсва един болт от захващането на предния кардан към предния диф.
          Явно преди време, като смениха семеринга на диф-а са "забравили", че трябва да се залепят болтовете. Така че ако чувате чукане и имате лека вибрация и скоро сте правили нещо по предния диф си погледнете тези болтове.
          P.S.
          1. Болтовете са специфични (преди всичко теглото им) и е препоръчително да не се заменят с други подходящи, защото могат да окажат негативен ефект върху съединението.
          Нов от БС - ~ 25 лева /бр доставка около седмица.
          дам....в трето дори и не ходи...трябва да си носиш листче за да пишеш жалбата....мене редовно ми тарашат колите в разсадника...даже пред денонощен магазин кадето го спирам ми бяха отмъкнали акумулатора и си го бяха развили като бели хора
          Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

+ още един учасник в клуб "Откраднаха ми катализатора” пак за WJ става дума, София, центъра, на ъгъла на Васил Левски и Росица, осветено, оживено и т.н.
            Мисля да приложа българския пример на Белов
            Хайде, със здраве.

Коментар

Да споделя относно катализатора и замяната му с резонатор.
              Избрах този вариант да не би някой келеш да обърка универсалния катализатор с нов такъв. След около 1000 - 1500 км ми светна лампата - Check engine - грешка Р0420 - дефектен катализатор.
              Предполагам, че е от свещите (в момента е около 110000 километра и преди време ми даде за кратко проблем при запалването в цилиндър #6 - по памет - Р0306 след престой в гараж с лека влажност) и може да минава много "богата" смес през 2-та ламбда и тя да праща сигнал към ECU-то за дефектния катализатор.
              Малко да се отклоня от темата, но лично мое мнение е, че решението с по 1 бобина на 2 цилиндъра е приемливо, но монтирането им на обща рейка е един от най-тъпите възможни варианти. Ама кой ме пита?
              Странното е, че докато карах до мястото на подмяната - с отрязана тръба и звук на Т72 нямаше проблем, което ми се стори необичайно, но...
              Решението на проблема - имам малък OBD II скенер и с него изчистих грешката и след това няма проблем (до момента около 100 км).

Коментар

Първоначално публикуван от klamat Преглед на мнение
                Да споделя относно катализатора и замяната му с резонатор.
                Избрах този вариант да не би някой келеш да обърка универсалния катализатор с нов такъв. След около 1000 - 1500 км ми светна лампата - Check engine - грешка Р0420 - дефектен катализатор.
                Предполагам, че е от свещите (в момента е около 110000 километра и преди време ми даде за кратко проблем при запалването в цилиндър #6 - по памет - Р0306 след престой в гараж с лека влажност) и може да минава много "богата" смес през 2-та ламбда и тя да праща сигнал към ECU-то за дефектния катализатор.
                Малко да се отклоня от темата, но лично мое мнение е, че решението с по 1 бобина на 2 цилиндъра е приемливо, но монтирането им на обща рейка е един от най-тъпите възможни варианти. Ама кой ме пита?
                Странното е, че докато карах до мястото на подмяната - с отрязана тръба и звук на Т72 нямаше проблем, което ми се стори необичайно, но...
                Решението на проблема - имам малък OBD II скенер и с него изчистих грешката и след това няма проблем (до момента около 100 км).
                По принцип сондата след катализатора следи за неговата работа така че проблема с check engine light би трябвало да остане и лампата да светне рано или късно.Но ако не променя разхода и не редуцира мотора не е фатално.
                grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Аз за няколко месеца и заглушителя бях махнал на 4.7.
                  На негово място права тръба.
                  За в градът и офроуд разходки става. Двигателя има повече ряз.
                  Обаче почва да харчи два три литра повече и няма мощност на високи обороти защото изсушава цилиндрите. И при извънградско това буботене нещо почна да ме изнервя.
                  Никакви лампи не светят. Компа не записва грешки.

Та сега съм с гърне от Пасат 2.0 бензин. Само дупката вътре я увеличих от 20 на 35мм. Смях ли чух. Няма се смеете ей.

Имам две перфектни гърнета от 4.7 и от 4.0.
                  Мога да ги подаря на някой утвърден участник.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Обаче почва да харчи два три литра повече и няма мощност на високи обороти защото изсушава цилиндрите. И при извънградско това буботене нещо почна да ме изнервя.

Та сега съм с гърне от Пасат 2.0 бензин. Само дупката вътре я увеличих от 20 на 35мм. Смях ли чух. Няма се смеете ей.

Едното е за мен, 4-литровото.... Че ми треба, след като цъфна.....
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Утре пращам.
                      Сори за чата.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение

Мой приятел си купи Гранд 3 мисля че се води WK .Изтръгна катализаторите веднага и за сега check engine не свети, но е минал само около 200км.Мотора е 4.7 и разхода варира от 19-30 градско(София) с яко газ....той е малко луд.
                        grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Алоооо, това гърне не трябваше ли аз да го подарявам-евентуално?
                          LZ1PER

Коментар

Ужас. Супер стар съм вече да помня всичко.
                            От 4.7 е по-хубаво. Да пратя ли.

Ама дай на лични че модератори те ще се карат.

Коментар

След като ми светна отново СЕ отидох и сложих един универсален - канадски катализатор - 230 лв. - преди година сложих такъв и на XJ-а и до момента няма проблем.
                              Направи ми впечатление, че лампата светна подобно на първия път при много влажно време.

Коментар

n+1 откраднат катализатор

Колеги, още един в списъка с откраднат катализатор. Сутринта запалих колата и се събудих. Помислих си, че съм я объркал с трактор... Не, че WJ 3.1TD-то е много тихо, ама без катализатор - съвсем.
                                Дали на този модел джип една права тръба може да свърши работа, вместо резонаторно гърне, ако някой от колегите е бил в същата ситуация.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X