Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Износени кобилици на Чероки 2,5TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Износени кобилици на Чероки 2,5TD

Сменям в момента хидравличните повдигачи, но и доста са износени кобилиците. Може ли някой да посъветва как да се подходи - да се сменят ли и от къде е най-изгодно да се купят или да се шлайфат старите. Шлайфането управя ли нещата? Благодаря предварително за мненията!

До: Износени кобилици на Чероки 2,5TD

Абе никой ли е нямал износени кобилици (rocker arms) и да му се е налагало да ги ремонтира? Проверих във ВЕСТ но ми казаха такава мрачна цена....
    Можело да се рециклират. Някой да знае къде и да даде съвет?

Коментар

Най -лесният начин е да ги навариш и после да ги шлайфаш.Другия начин е електро-химично напластяване с хром и шлайф.Това е за страната която натиска клапана.Провери износването между кобилицата и повдигача.Ако там има голямо износване това,че ще сложиш нови хидравличи повдигачи няма да реши проблема.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Аз сменям прътовете и всички повдигачи, защото някои са много износени (повдигачите). А къде мога да рециклирам кобилиците?

Коментар

Как да ти кажа като не знам от къде си?
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Аз бих потърсил 2-ра ръка. никога няма да можеш да ги закалиш като фабричните. Ако двигателя e VM можеш да ги намериш лесно.

Коментар

Ами те втора употреба няма ли да са износени също?

А пък и явно не са много добре обработени в завода щом се износват???!!! за има няма 100-200 хил. километра.

А пък и новите от ВЕСТ колко са качествени?

Тия мотори са така. Много (прекалено) ниско качество на изработка, калпави материали, множество инжинерни недоглеждания съчетано с българска нафта, евтени масла и липса на кавато и да е поддръжка.

Хвърляй боб, пали свещ и т.н.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                Аз бих потърсил 2-ра ръка. никога няма да можеш да ги закалиш като фабричните. Ако двигателя e VM можеш да ги намериш лесно.
                правилно. към колегата които пита за кобилиците : тези мотори ги слагат на много автомобили и бусове . само че като търсиш втора ръка ,отиди с твоите за мостра и не споменавай какъв е автомобила... тогава цената варира доста..не знам защо...
                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                Влади

Коментар

Поразпитах специалист в областта на заварките и металите. Това което ми предложи е прахово наваряване. Даже вече ги дадох да се правят. Предимството пред обикновеното наваряване е че не се нагрява много метала (в случая чугун за който е критична температура от около 1500 градуса, тогава започва промяна на структурата) Праховото наваряване ставало при около 1000 градуса и само в края на кобилицата. Металът който се наварява е на прах и в същност при тази температура прониква дифузно в чугуна. Трябва, разбира се, апаратура и опит. Твърдението е че стават по-добри от оригиналните. В сряда ще ги взема и ще пиша как са направени.
                  А за VM двигателя, мога да кажа, че има доста "нежност" в него и след като е минал през италиански ръце ( моето Чероки е дошло от Италия) всичко може да се очаква.

Коментар

Днес взех кобилиците. Идеално изглеждат и ме увериха, че наслоеното покритие е по-здраво от оригиналното. Дано да е така. Човекът лепи и блокове, заварява алуминий и др. неща . Ако някой му трябва, мога да му дам телефона.

Коментар

Първоначално публикуван от hristorama Преглед на мнение
                      Днес взех кобилиците. Идеално изглеждат и ме увериха, че наслоеното покритие е по-здраво от оригиналното. Дано да е така. Човекът лепи и блокове, заварява алуминий и др. неща . Ако някой му трябва, мога да му дам телефона.
                      За телефона добре.Ама вземи напиши човека от къде е.За теб не разбрахме но поне него да знаем къде се намира.
                      Grand 3.1TD
                      0898 620 306 Стоян

Коментар

Аз съм от София и човекът е от София. Случайно попаднах на него (препоръка на мой близък, специалист в обработка на металите) - инженер е, специалист по заварки (мисля че е пенсионер). Казва се Младен Николов и тел. е 0882 53 33 03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X