Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво масло за раздатка 247-MOPAR 5016796AC или Tutela Transmission POWERGEAR4 80W?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво масло за раздатка 247-MOPAR 5016796AC или Tutela Transmission POWERGEAR4 80W?

Здравейте,както става ясно от заглавието,става дума за раздатка 247 на гранд чероки 4.7
    След много четене намирам инфо че се слага специално масло на Мопар,което съм цитирал в заглавието на темата,на което на етикета пише с големи букви че е за раздатки 245,247,249.Намирам го на цена от 65 до 85 лева за 950мл.
    Попаднах и на масло Tutela Transmission POWERGEAR4 80W,ето какво пише на сайта който го продава:
    Тutеlа Тrаnѕmіѕѕіоn РОWЕRGЕАR4 80W e тpaнcмиcиoннo мacлo зa paздaтъчни ĸyтии oт гpyпaтa нa Сhrуѕlеr. Πoдxoдящo зa paздaтъчнa ĸyтия нa ЈЕЕР c нoмepa NV245; NV247; NV249
    Oдoбpeния нa Тutеlа Тrаnѕmіѕѕіоn РОWЕRGЕАR4 80W

ЅАЕ 80W
    Сhrуѕlеr МЅ-10216
    Това масло е 37,50 за литър.
    Та въпроса е може ли да се кара с второто масло,понеже масло от 60-80 лева за под литър,а тук трябват два литра,ми се струва скъпо.
    Ако някой има наблюдения,нека каже.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Според надписите по етикета, може. То MOPAR може и да е същото - те са опаковчици.

В 245 е нещо като литър и половина. В другите не знам.

Това се сменя веднъж и забравяш за повече смени - сам си прецени дали да се "рискуваш", спестявайки 60-80лв. Аз сипах MOPAR от мототехника. Не знаех че има друго тогава.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Просто от толкова ровене,попаднах на Тутела-та,та ми стана интересно,понеже едното е на една цена,другото на двойна.....
      Yamaha Yz450F
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

От 3 год./40к км. карам с Тутелата на 247. Никакви грижи.
        WG 2.7 CRD

Коментар

Поръчвам днес 2 литра,защото джипа е нов внос и в момента има в раздатката половината от нужното количество.
          Yamaha Yz450F
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

От чисто любопитство, за "обща джипкултура" - погледнах тук една обява и ме учуди това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TransfCase.png
Прегледи:138
Размер:138.4 КБ
ID:7032509

Ся, раздатките на тия не са ли MP 3032 (MP = Magna Powertrain) ? ATF+4 в такова? Има много противоречиви данни из интернета - течността била парт № 05016796AC, ама не била, ама ставало и ATF+4, не-не в никакъв случай не трябвало да се слага ATF+4 и т.н.

Някой знае ли какво се слага на тия раздатки и на какъв интервал ? Рових темата на "иванингбг" - той май не е сменял такова масло вече 200 000 км.
            Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

• sonda
              sonda коментира
              Редактиране на коментар
              Щом дедата казва, трябва да е така. Аз от тая марка не разбирам, но знам, че имаше някаква раздатка, в която се сипваше АТФ, както примерно на фронтерите ли беше или на дискавъритата - моторно масло в ръчните скорости! Иначе един комшия си зел моденеа евридеЙ у последно време РАМ . Добре ама рейката му счупена...Счупена, ама електрическа..Електрическа, ама шес иляди лева нова...Та оди като болен сирома...

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Какво Либи, бре, четете какво съм написал - Гранд Чероки WK2 (две, повтарям - две), с раздатка на Магна (оная, дето нема диференциал, а само фрикционен пакет).

• td120
              td120 коментира
              Редактиране на коментар
              Ако е с MP3023 (a на прима виста хеми Overland wk2 май са...),според наръчника - ATF +4, проверка ниво всеки 30К, смяна всеки 120К мили(или 12 лета,което дойде първо). Добре,че душите ,де съблюдават стриктно тия благи съвети ,са по-скоро изключения .

стр.624
              https://vehicleinfo.mopar.com/assets...jE3NzQzODA1ODk.

"Transfer Case – Two-Speed (Quadra-Trac II®) - We recommend you use MOPAR® ATF+4® Automatic
              Transmission Fluid. "

В GM автомобилите същата ползва Dexron VI.

....
              Ravenol ATF+4 и Tutela Transmission Force4 ATF+4 се намират лесно,за 2 шишета не си струва да се разтегля смяната...

и пр.

М`дааа, странен downgrade:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WK2.png
Прегледи:98
Размер:199.9 КБ
ID:7032578
            И маслото за диференциали не е 75w140 като при WK, а 75w85

Даже на Либи без LSD дават 75w90.
            Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

• td120
              td120 коментира
              Редактиране на коментар
              Но пък лукавствуват.Знаят много добре,че :
              -никой няма се юрне да търси -85-ца по лавиците на магазините,ами ще ползва познатите -90 и -140 пр.,както е и сторил собственикът в обявата.
              -сервизите за смяна на масла безметежно ще продължат да ползват прежните. Болшинството в дилърската мрежа на крайслер-също.
              -ремонтните работилници ще се придържат към прeпoръките на производителите на агрегатите,които ремонтират,а не към пробутаните от корпоративните счетоводители
              -ако някой се въодушеви да си купи шише мопарско 75w-85,то туй е човек,който ни тегли,ни катери,ни тунинзи има
              -минаването на по-ниски вискозитети е повсеместно,щото нали кафе,грета и прочее зелени еуглени
              -никой с два грама здрав разум няма се придържа към заявения в книжката междусменен интервал-той си знае от тейко си,от дядовци и вуйчовци "3...5... или 8 хиляди мили /6 месеца или година/а на трансмисията -толкоз и толкоз..." (освен ако не се казва Гюнтер или Уте,там работата е отдавна неспасяема).
              -и т.н. Тъй че и вълкът-сит,и ягнето доволства.

Забележете ,че са великодушно препоръчали по-евтината архаика DOT3 , и то преди DOT4. Защо ли? Ами просто защото сп.течност няма никакво отношение към неустойките по CAFE,тъй че махнали са горе с ръка : " Абе що да не им пуснем малко фъндък на нашите..." . От какви ли още благородни съображения са се водили остава тайна,зер DOT3 e например по-слабо хигроскопична от четворката и това е единственото й предимство,хм... (къде ти такава щедрост у добрите хора от VW-тие щеха своевременно да ощастливят потребителя с нова и незаобиколима VW спецификация ). А кат ся подиви за кратко читателят ,току и заключи : "Брях...туй жиповата спирачка дотолкоз съвършена и непретенциозна,ачи тройка предпочита !" (или пък съвсем наопаци ще го изтълкува,според умонастроението).

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
          X