Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли гуми за офроуд които да могат да се ползват и зима и лято ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли гуми за офроуд които да могат да се ползват и зима и лято ?

Здравейте ,

Искам да попитам ако въобще има такова опция за гуми които да са с грайфер за офроуд и да мога да ги карам и зимата и лятото и в града и на офроуд ? Защото повечето за офроуд ги дават летни по всички сайтове дето гледах .
    размера ми е 285/70r17

Благодаря

Повечето "джипари" карат с All-Terrain (АТ) гуми целогодишно. С повишено внимание и с уговорката, че за "баш-оффроуд" НЕ стават и за "зимни" пак НЕ стават. Но са някакъв компромис - да не влачиш винаги, закачено за джипа ремарке с два-три вида джанти с гуми, за да слагаш подходящите.
    Най-големи хвалебствия в тази насока отнесоха гумите "Goodyear Wrangler Duratrac", но в България са почти ненамираеми.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от aliensa123 Преглед на мнение
      ... гуми които да са с грайфер за офроуд и да мога да ги карам и зимата и лятото и в града и на офроуд ? Защото повечето за офроуд ги дават летни по всички сайтове дето гледах .
      ...
      Ако под "грайфер за офроуд" разбираш гуми с по-агресивна шарка, подходяща за кал, такива със сигурност не са подходящи за зимна употреба извън гората. Колкото по-агресивна шарката за кал, толкова по не стават за зима на пътя.

Което не значи, че не се кара с такива в града и по пътищата.

Обаче трябва да си имаш 1-2-3 на ум, защото на утъпкан сняг или заледено тръгване и спиране могат да бъдат много интересни ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз в момента съм с такива "Goodyear Wrangler Duratrac , но са доста изтрити
        благодаря ви много за мненията

Коментар

Фалкън Уайлдпик ако намериш
          Патагония имат нова добра гума
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Гуми, дори и "летни", които са били тествани на сняг, се маркират с този символ:

Това, обаче не значи че всяка гума с този знак е зимна и може да се третира като такава.
            Повече инфо, да речем тук (че официалните източници са едни дълги и напоителни):
            https://www.tirestesting.com/tires-t...ling-snow-grip

Коментар

От лесно достъпните в Бг-то " гуми за всичко " - БФ гудрич АТ или Дженерал грабер АТ
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Няма такива гуми, просто е😉
                Defender 110
                Wrangler YJ на трупчета

Коментар

В ниския клас All-Terrain и знак планина със снежинка е Austone ATHENA SP 302. Такива си взех. Гумата е много мека, дори прекалено.
                  Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
                  Око за око, паста за зъби!
                  Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!

Коментар

• murfito
                    murfito коментира
                    Редактиране на коментар
                    Знака не е на планина и снежинка, а М+S.

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    И аз взех такива, доста са меки, не са шумни. Ще видя във времето как ще са, че има информация за кривене из темите тук.

• nissan_gr
                    nissan_gr коментира
                    Редактиране на коментар
                    Планина и снежинка май е по-висок рейтинг от М+S

Планина и снежинка е по-нов символ, който отговаря на последните изисквания на EC за зимна гума. M+S ге стария символ за зимна гума. Все пак това е гума за всякакъв терен и всесезонна. Не може да се очакват чудеса а и е в ниския клас, Гумата ми дава това, което търся-тиха и комфортна на асфалт, и когато вляза на някоя поляна да ме изкарат. Пробвах ги малко на Боровец, нямаше много сняг, но това. което видях за сега е ок. За 70-80% асфалт и 20-30% лек оффроуд са ок за мен.
                  Последно редактирано от murfito; 25-01-22, 14:43.

Коментар

Ако офроудът не е приоритет, а случайни забежки без екстремии, има и друг вариант - зимна гума, която се кара целогодишно. Дава малко повече грайфер през лятото, а зимата си е истинска зимна гума. Но си искат смяна по-често, след 3-4 години вече няма да е зимна гума...

100-цата сега я карам така, понеже офроуд вижда по-рядко, а зимното каране е доста. На предишната Тойотка бях с БФ гудрич АТ, но на снежен асфалт хич не беше приятно. За снежен офроуд бяха чудни, но на утъпкан сняг и лед - не.
                    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

• MoridinBG
                      MoridinBG коментира
                      Редактиране на коментар
                      Зимните гуми имат доста лошо поведение лятото! Не чак като летни зимата, но спират осезаемо и измеримо по-лошо, особено на мокро, освен това вдигат и разхода.
                      А след първото лято и за зимни почват да не стават много.

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                    Ако офроудът не е приоритет, а случайни забежки без екстремии, има и друг вариант - зимна гума, която се кара целогодишно. Дава малко повече грайфер през лятото, а зимата си е истинска зимна гума. Но си искат смяна по-често, след 3-4 години вече няма да е зимна гума...
                    ...
                    Зимна гума на 5-6 години, карана целогодишно.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20211020_144326.jpg Прегледи:0 Размер:646.9 КБ ID:6811197

И твърда, та твърда. Иначе грайфер си има още.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Goodyear Wrangler AT/R
                      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:goodyear-wrangler_at_r.jpg Прегледи:0 Размер:72.3 КБ ID:6811250

AUSTONE SP302
                      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Austone-SP302.jpg Прегледи:0 Размер:19.6 КБ ID:6811251
                      Последно редактирано от murfito; 25-01-22, 18:50.

Коментар

Първоначално публикуван от murfito Преглед на мнение
                        Аз съм с такива, 18 " на Jeep KJ след конверсията, която съм описал във форума. Много време - от есента на 2017 г., но малко километри ( около 30 000 ), всетеренно и всесезонно. Вече започнаха леко да се ронят блокчетата, самата гума не е напукана. Доволен съм и вероятно пак ще си сложа такива (ако намеря размера). Джипката обаче е с парт-тайм (NV231) раздатъчна кутия и без ABS, затова зимата се кара с повишено внимание, на хлъзгаво - винаги на 4х4, иначе почва да върти задница, само на остри завои включвам "2hi". По този случай не знам доколко мнението ми е полезно, но авторът на темата, доколкото и неговото возило е парт-тайм, спокойно може да се оборудва с такива.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Този модел май вече е стар и не се намира. Има нова шарка на сегашния wrangler.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

• Asen Kushlev
                            Asen Kushlev коментира
                            Редактиране на коментар
                            Под "чист" имам предвид без Дуратрак и разните споменати от теб разновидности Ултра Гпип и т.н., вариант АТ. Дуратрака и той е АТ, но си е доста по-агресивен.

• Чавдар (V93)
                            Чавдар (V93) коментира
                            Редактиране на коментар
                            Goodyear Wrangler AT
                            Goodyear Wrangler AT/S
                            Goodyear Wrangler HP
                            Goodyear Wrangler HT
                            Goodyear Wrangler SR-A
                            Goodyear Wrangler ST

• Asen Kushlev
                            Asen Kushlev коментира
                            Редактиране на коментар
                            Вярно доста са. Но в моя размер като търсих имаше само един модел + още 2-3 в други размери. Говоря за всесезонно АТ.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X