Лики Моли-13лв, Калц-килър 4.80лв. Тези отлагания ако останат, до кога ще е проходим и новия радиатор? Когато се поизчисти системата ще мисля и за радиатор. Не съм сигурен, че 200лв. ще ме оправят за читав радиатор.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Охлаждане Cherokee kj 2.8
Свий
X
-
Аз му пускам маркуч от помпа, след като източа химията (7л. от 12.5л охладителна течност) от пробката на радиатора, но излиза малко утайка. Пускам маркуч от водопровода през радиаторчето за парното. Радиатор под 400-500лв не откривам за сега.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Око за око, паста за зъби!
Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!
Коментар
-
След отделянето на тези отлагания, очаквай задръстено радиаторче на парното. Това ще се случи почти задължително.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Според мен и преди промиването нямаше много парно, а и не мисля, че тази едра ръжда ще се качи до парното. Ще го промивам още веднъж през виско печката.
Пуснах вода през изхода на термостата, който е към радиатора и водата преминава с малко съпротивление. Не трябва ли да е затворил и да не може да преминава голямо количество вода?Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Коментар
-
Джипката мисля, че се охлади. Промивки с вода - излиза си мътилка и ръжда, вече не в такива количества като в началото. Термостата е блокирал на някакво отворено положение. Смених го с VM, производство на Behr. Антифриз ще пълня есента, до тогава ще направя няколко промивки без химия.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Коментар
-
Парно Jeep-ката нямаше от самото начало, въпреки промивките на цялата охладителна система. Входящия маркуч топъл, изходящия студен. Наложи се да промия само кръга на радиаторчето за парното - от термостата, през виско печката, радиаторчето и входа в блока. В крайна сметка топлото се появи. В самото радиаторче имаше ръжда, но беше проходимо. Промивка в двете посоки до като спря да излиза ръжда. Според мен имаше запушване някъде при блока.
Мисля, че съм готов за наливане на антифриз и да монтирам новите китайски гуменки Austone Athena SP-302.
От закупуването до сега:
243 000км.
1. Гумени стелки + багажник - 115лв
2. Амортисьори задно стъкло - 30лв.
3. Mopar atf +4 - 10л - 200лв
4. Ф-ри автомат - 60лв
5. Диф масло Кастрол LS 75w140 -4л - 85лв.
6. Теглич - 300лв
7. Акумулатор Оптима 50ah - 310лв
8. Масло 5w40 Areca 6л - 54лв
9. МФ, ГФ, ВФ - 39лв
10. Заден L-носач REINHOCH - 143лв.
11. Ангр. комплект Dayco - 120лв.
12. Водна помпа Saleri - 80лв.
13. Черв. антифриз концентрат 7л - 40лв.
14. Бели предни мигачи - 150лв
15. Капачка резервоар гориво - 45лв
16. Ветробрани - 60лв
17. Огледало с дисплей - 30лв.
18. Камера заден ход - 20лв.
19. Термостат VM (Behr) - 200лв
20. Фланци - 230лв
21. Гуми Austone sp302 - 500лв.Последно редактирано от murfito; 26-10-21, 09:21.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Коментар
-
Вчера при последното промиване преди антифриз, се установи, че маркучите за обезвъздушаване на радиатора и термостат/виско печка са запушени с ръжда. Щуцера на виско печката е с отвор 2.5мм. Сменен е с цял маркуч изхода от радиаторчето на парното до входа към блока (вече не минава през топлоомменника на EGR-a). Явно е карано години с вода. Двигателя загрява учудващо (за мен) бързо. Установих и че виско печката работи. Обути са новите австралийски гуменки с китайски произход. Доста меки, според мен прекалено. Наложи се дори да се запечатат към джантата с помощта на обезмаслител и огнени гърмежи.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Коментар
-
Здравейте и за Много години!
След като радиаторчето на парното се запуши два пъти, се наложи да търся решение с филтър на входа му. Наложи се леки модификации и смяна на мрежата - оригиналната беше прекалено фина. Филтъра е от водоструйки Керхер и Щил. Антифриза по стечение на обстоятелствата се получи микс от Картехник и Тотал, в последствие добавих и Pro-Tec Radiator Conditioner.
Последно редактирано от murfito; 07-01-22, 21:49.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар