...което не променя факта че ако някъде по тръбичките има запушване, ще обледенява там.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с климатика WJ 4.7
Свий
X
-
Тя капилярката е нарочно направено "тясно място", за да изстива след нея.
Ако се случи още едно "тясно място" и там отново имаме необичайно изстиване.
Пред отвора на капилярката има ситна цедка. Ако се запуши, високото налягане става необичайно високо... Дори и да смениш капилярката, стружките които са я запушили остават да циркулират в системата. А това, което дава стружки, ще продължи да прави стружки.
С нова капилярка колко ще кара - божа работа.
Коментар
-
Е, стружки дава компресора. И изобщо не е задължително да е нещо извънредно - просто в климатиците, дето не са с капилярка, всичко приключва или в кондензатора, или във филтър-дехидратора. Доколкото и двете са (теоретично) по-скъпи от тръбичка с капилярка вътре (не знам защо и викат капилярка, като няма нищо капилярно в нея, ама това е друга тема), общо взето от технологична гледна точка всичко е наред, стига да я има в магазина и някой търгаш да не се е осрал с цената. Но за съжаление често нещата не са така.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Предвид факта, че днес виден наш съфорумник изплака че му умира четвърти компресор на климатик (последния е чисто нов от щатско) мисля пусналият темата да иде на сервиз за климатици където да разглобят, продухат проверят и подменят всичко което не е наред, лично мнение........
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Дай го тоя майстор,Дядо ВладоКарам колата,гледат в като все едно е космически кораб! Отворен съм към препоръки за майстор
Коментар
-
В Студентски Град има един сервиз - Габела. Там съм ходил за проблеми с климатика на WJ-я. Но при мен беше прост теч от радиатора. Не го гледат като голяма тухла, а за неща свързани с климатика са силни. Като цяло и начина им на работа + коментарите които съм чувал от тях са читави. Преди 15 години за сефте бях при тях точно заради проблеми с климатика, та дълго време работят.
-
Може да експериментираш с тук пишещия iliikata (Илия )..........ама малко с търсачката не се разбирам🙄
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар