Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ Jeep 2.1 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ Jeep 2.1 TD

Здр колеги от скоро и аз се здобих с джипче но имам проблем отзад пуши малко повече от колкото е нормално и няма мощост едвам вдига 120км за разхода все още не сам го засичал колко е. Двигателят разбрах че е на рено иначе е 91г. Благодаря ви предварително за мненията

До: Помощ Jeep 2.1 TD

Като искаш информация, първо давай
    Пуши какво пуши черно, бяло, синьо, кога пуши топла, студена, при запалване, в движение, натоварена или на празен ход, двигателя равномерно ли работи или претриса, гуми, скоростна кутия, откъде си и т.н.....
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DMX Преглед на мнение
      Здр колеги от скоро и аз се здобих с джипче но имам проблем отзад пуши малко повече от колкото е нормално и няма мощост едвам вдига 120км за разхода все още не сам го засичал колко е. Двигателят разбрах че е на рено иначе е 91г. Благодаря ви предварително за мненията
      Колко километра има зад гърба си тази машина, колега?

Коментар

Колега с тоя мотор малко трудно да гониш висока скорост.
        [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
        [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
        [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

дюзи,центровка на помпа,турбо, маркуч от интеркулер

Коментар

120 си е добра скорост а това че пуши може да е от вакумите на реголатора на помпата моя също беше така смених му малко маркучита горивен филтър въздушен и тн

Коментар

за мен тия мотори си имат проблеми с маслената помпа. следи внимателно нивото и налягането на маслото.
              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                за мен тия мотори си имат проблеми с маслената помпа. следи внимателно нивото и налягането на маслото.
                Подкрепям!

Коментар

Карах такъв джип и аз почти 3 години, без уточнението за цвета и кога пуши е трудно да се каже нещо смисленно, но самата концепция на мотора си е старичка и си припушва при рязко подаване на газ, мой приятел продължава да го кара моя,ако не се лъжа гони 300 000 км и пак си пуши иначе 120 си е супер скорост за този джип,даже ми се струва прекалена, ако я поддържаш,виж си състоянието на демфера и амортисьорите, както и пружините,че не е от най стабилните в завой и по неравности,задницата му е лека и се подмята яко.
                  TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                  Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                  Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                  Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

..... няма мощост едвам вдига 120км ....
                    По принцип двигателят е с малка мощност - измерван по различни системи, по каталог, го посочват от 80 до 88 к.с. (когато е нов, на 18 г. е съвсем друго)
                    При тон и половина тегло, логично е скоростта да не му е най-силната черта. Така че, тези 120 км./ч., ако си ги поддържал по-продължително, са си направо постижение. За сметка на това, вероятно си вдигнал доста оборотите, респ. разхода на гориво и температурата.
                    Един съвет от личен опит - обръщай внимание на охладителната система, защото тази американско-френска смесица (която не е типична нито за останалите автомобили на Рено, в които се вгражда този двигател, нито за Джийп), може да ти погоди номер, без да се усетиш.
                    Основното преимущество на тази модификация е относителната икономичност. При изправен агрегат, без да правиш опити да достигнеш максимална скорост (оборотомера - максимум до 2500 об./мин.) и се движиш само по пътища, спокойно можеш да постигнеш среден разход от около 8 л./100 км. в топите месеци, а през зимата около 1,5 л. повече.
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Може да е центровка на помпата. А за 120км - не е вярно. Аз преди час се върнах от Варна и на места гледах 125км, че и повече на километража. Гумите ми са 31", което означава, че реално скоростта ми е била около 140км, дори и с лифтването и по-големите гуми с неподходящ грайфер. Джипа ми е на 250.000км. Според мен ти трябва да можеш да минаваш 140 спокойно

Коментар

даже 140... аз на моя се радвам да го карам даже с около 100 самото моторче дали има "вътък" за повече е трудно да се каже. Все пак...аз го карам с пълна екипировка : 5 малатести , 1 скоростна кутия на части (след последния ремонт все още я изкарвам от джипа),2 крика всички инструменти ненужни за из път...и прикачен инвертар..да кажем..около 2 тона.и разхода ми на гориво е около 13 литра нафта н 100 километра. все глупости... но след смяната на гумите , километража си ми остана верен...
                        та..как си ги вдигнал тези 145 км/час...???
                        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                        Honda Shadow VLX 600 - 1999
                        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                          даже 140... аз на моя се радвам да го карам даже с около 100 самото моторче дали има "вътък" за повече е трудно да се каже. Все пак...аз го карам с пълна екипировка : 5 малатести , 1 скоростна кутия на части (след последния ремонт все още я изкарвам от джипа),2 крика всички инструменти ненужни за из път...и прикачен инвертар..да кажем..около 2 тона.и разхода ми на гориво е около 13 литра нафта н 100 километра. все глупости... но след смяната на гумите , километража си ми остана верен...
                          та..как си ги вдигнал тези 145 км/час...???
                          Предполагам по надолнище с попътен ватър.Бъзик!
                          Поздрави!
                          [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                          [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                          [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                          [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Е па аз не смея да вдигна повече от 100 с моето жипчи....дали ще му стане нещо... Щото с 80 е суупер...

Коментар

Първоначално публикуван от gubislav Преглед на мнение
                              Е па аз не смея да вдигна повече от 100 с моето жипчи....дали ще му стане нещо... Щото с 80 е суупер...
                              с това красиво V8 дето се вижда.....си мисля че и твоето 80 умножено по 2 , пак няма да е проблем
                              но.. говорим за по малките братчета..2,1 тди..са добри моторчета..и са наи готини до към 90-100 км/час , сигурно при 145 км/час двигателчето вади глас като Софи Маринова в истерика
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X