Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ходова част ремонт WJ 2.7 crd

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ти хубаво си си купил лагер, ама как мислиш да го монтираш? Хидравлична преса имаш ли? Или ще млатиш с чука?

А лагерът си е такъв

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAGE_002.jpg
Прегледи:219
Размер:104.0 КБ
ID:6716142
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нищо му няма на лагера и с чукО да го вкара. По-важното е да намери точната тръба за него. Акото ще се получи ако набие И ограничителния пръстен с чукО. Старите москвичари, лададжии и волгаджии знаят, че това се прави само с нагряване. Ако имаш фризер с достатъчен обем, може да вкараш полуоската за два-три часа вътре, ако не те види жена ти.

П.П. Злите езици говорят, че външната гривна на лагера се вади и поставя в ръкава на моста на ръка.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Ами гледах в нета и всички слагат лагера направо на полуоската , с двете гривни . Тънката от към главината , широката от към дифа . Няма логика едната да е в ръкава , че после не може да се събере с лагера заради семеринга . Иначе мисля да ходя сега да си правя преса , взел съм материал , имам си и маслен крик . Не ми се ще да го набивам с чука да не хване да се счупи,изкриви нещо . Втулката ме притеснява повече , заради нея ще правя пресата .

Да , сега разбрах какво казваш за външната гривна . Гледам май от старата си остава там и се вади на ръка , а новата си се набива със все лагера . Абе отивам да умувам . С нагряване не ми е проблем да вкарам втулката , ама няма ли да стопя семеринга ?
        Последно редактирано от bmwww; 04-03-21, 11:09.

Коментар

Я прочети горния пост пак. Втулката се нагрява, пуска се и сама си пада на мястото. Евентуално може да иска леко причукване, но ВЕДНАГА след като си я пуснал.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Знам процеса , просто ме притеснява ако я нагрея много и я сложа да не предаде топлина на лагера , а той от своя страна да се нагрее и да стопи семеринга .

Коментар

Смяташ на студено да я набиваш? Ами успех.
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Запас под 30%.......

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Щом не си си загубил колелото, значи държи.

• коко келеша
                коко келеша коментира
                Редактиране на коментар
                Виж, за загубването на колелото са се погрижили. Спирачния апарат удържа полуоската чрез спирачния диск... до известно време ))))))))))

Как излиза тая полуоска . Нямам обратен чук и буам с ръчния завих диска на обратно ама тва не излиза . Дали има още нещо за разглабяне , или да съм по упорит ? Махнал съм АБС сензора и 4те болта .

Коментар

Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
                Как излиза тая полуоска . Нямам обратен чук и буам с ръчния завих диска на обратно ама тва не излиза . Дали има още нещо за разглабяне , или да съм по упорит ? Махнал съм АБС сензора и 4те болта .
                Ако моста е Дана 44 трябва полуоската да излезе без допълнително разглобяване, но какъв мост слагат на дизелите б@ ли го Щото ако е Дана 35 ще ти се наложи да сваляш капака, за да разбереш дали има С клипсове или да
                Из "Златния телец"

Коментар

Е уж е дана44 според build sheet-a

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение

: Щото ако е Дана 35 ще ти се наложи да сваляш капака, за да разбереш дали има С клипсове или да

На WJ няма
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• коко келеша
                      коко келеша коментира
                      Редактиране на коментар
                      Начи още по-добре за питащия

Едни екстремисти решават проблемите със задните полуоски така - https://www.drive2.ru/l/3992181/

П.П. Тук - https://jeep4x4club.ru/forums/topic/...ipnik-poluosi/ темата е с продължение и допълнение/подобрение
                    Последно редактирано от коко келеша; 04-03-21, 15:47.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Извадих я . Двама човека , синхронно млатене с чука от ляво и дясно . Излезе много лесно .

Коментар

• коко келеша
                        коко келеша коментира
                        Редактиране на коментар
                        Щом блъскането от двама човека е лесния начин, кой ли е трудния )))))))))))))))))))))))

Готово , луфта наляво-надясно остана , но нагоре-надолу не мърда . Съмнява ме крив диск . Ама така си остава. От тук натам само каране .

Коментар

А дали мога да хвана състоянието на тракбара ако клатя джипа странично ?

Коментар

• дядо владо
                          дядо владо коментира
                          Редактиране на коментар
                          ........цЪ

Легнах под джипа и го хванах от страната на купето и го местя по болта свободно на ръка без грам усилие , от към моста не мърда грам . Това нормално ли е ? Като цяло между тампоните и планката от към купето си имам 2-3мм разстояние , докато от към моста тампоните лепят плътно до планката . Утре мисля да му подложа по 2-3 шайби от всяка страна да стане плътно и да видя ше убия ли шимито, нема шанс да купя нов трак бар заради 2 тампона .
                        Последно редактирано от bmwww; 05-03-21, 18:28.

Коментар

• коко келеша
                          коко келеша коментира
                          Редактиране на коментар
                          Рашъните колхозят тракбара с някакви втулки от ВАЗ 2108, точно заради шимито. Ако самата гума на тампона към купето е в състояние на полуразпад, шайбите няма да ти помогнат. Друг повод за шими е и празен демпфер, както и тампоните плюс всякаквите болтове по цялата предница. Требе сичко да е камик )))))))

• bmwww
                          bmwww коментира
                          Редактиране на коментар
                          Демпфера е чисто нов .

• bmwww
                          bmwww коментира
                          Редактиране на коментар
                          А да взема само тампони от УАЗ/ВАЗ които са без втулки , някакви конусни ги водят, и използвам моите старите втулки ?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X