Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой двигател на grand cherokee WK да избера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Според мен 5.7L е по добрия за БГ мотор, - по равномерен е, по мощен е, с лекота се кара, безпроблемно се слага АГУ , за разлики в данъците -това трябва да е най малкото нещо което да ви тревожи......на моето WK2 данъка му е по малък от на старото ми "железо" Паджеро .......

Коментар

• Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      На моето WK1 неможело да се издаде сертификат за Евро емисии
      Това му казаха от Инфинити България.

Благодаря за отговорите ! Каква цена ще ми е нужна за първоначално обслужване приблизително и какво ще се наложи да сменя , смисъл масла дифове , кутия , двигател , веригата кога се сменя и т,н

Коментар

Първоначално публикуван от Shinevfx Преглед на мнение
      Благодаря за отговорите ! Каква цена ще ми е нужна за първоначално обслужване приблизително и какво ще се наложи да сменя , смисъл масла дифове , кутия , двигател , веригата кога се сменя и т,н
      Зависи на колко км е...на моята първо й смених маслото на мотора + филтрите, масления филтър е елемент и не очаквах да е толкова скъп спрямо на други коли лелментов м. филтър - цели 34 лв. ,за сравнение за Оутлендър с немски дизел е 12 лв. на същата марка......поленов ф-р - около 40 лв. беше и възд. и той там някъде.....маслото е към 150-160лв.....
      Сега смених и маслото на ск. кутия , при мен тя е на ZF 8HP70 8 степенна,много се колебах дали да е Мотул, Кастрол или оригиналното масло на ZF, заложих на оригиналното,тъй като разликите в цените бяха малки.Другия проблем при мен е ,че масления дфилтър на ск. кутия върви с все картера,и съответно е и много по скъп от колкото другата джипка Либерти ,къде филтъра е около 40-50 лв. ...за сравнение на тази е около 300лв. Но така ги правят колите вече,като си имаш брата ,си носиш гребенче.....
      На раздатката е около 3 литра АТФ масло, но аз имам на МОПАР( както и м. филтри ) поръчах си ги от щатско и си ги ползвам.....
      Така че за такъв автомобил ,консумативите не са толкова скъпи.....сигурен съм обаче че някъде във времето ще се наложи нещо да сменя и ще ме сурвака с неприятна цена като например фреона в климатика, който при мен е 1234,а стандартния е 134-ка,чух че първия бил изкл. скъп, нещо от сорта на 900 лв. литъра но още нямам достоверна информация....

Коментар

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        Какъв е този "лелментов м. филтър"?
        Фреона не се сменя. В повечето случаи изтича и се търси от къде е теча.

....правописна грешка Елемент да се чете - т.е. филтъра не е железен капсулован в метален "буркан", а си е хартиен ,с пластмасова основа ,която държи хартията....... пак щях да допусна грешка, таз клавиатура май е за смяна....

Коментар

Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
        ...на моето WK2 .....
        ...другата джипка Либерти ,....
        ДиДжей, ти онзи легендарен ДиДжей ли си с култовия сервиз за "Митсубиши" ?
        Как така не караш "Паджеро" ?
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

...чак пък легендарен.....да, аз съм този, но имам сервиз за японски,корейски, европейски и американски коли( някой да знае как се сваля стартер на Ауди А8,4.2 ТДИ или преден десен аърбег на Кадилак Ескалейд? ,а не за Мицубиши ,но темата не е за това, обясних на човека това, което знам ,може и да съм му полезен с нещо....
          Само единия джип е мой, другия е на роднина и е на "отговорно съхранение"при мен - разбирай ремонт,както и леко тунинговане в окачването за да може да гази на по дълбоко......

Коментар

Зависи на колко км е...на моята първо й смених маслото на мотора + филтрите, масления филтър е елемент и не очаквах да е толкова скъп спрямо на други коли лелментов м. филтър - цели 34 лв. ,за сравнение за Оутлендър с немски дизел е 12 лв. на същата марка......поленов ф-р - около 40 лв. беше и възд. и той там някъде.....маслото е към 150-160лв.....
            Сега смених и маслото на ск. кутия , при мен тя е на ZF 8HP70 8 степенна,много се колебах дали да е Мотул, Кастрол или оригиналното масло на ZF, заложих на оригиналното,тъй като разликите в цените бяха малки.Другия проблем при мен е ,че масления дфилтър на ск. кутия върви с все картера,и съответно е и много по скъп от колкото другата джипка Либерти ,къде филтъра е около 40-50 лв. ...за сравнение на тази е около 300лв. Но така ги правят колите вече,като си имаш брата ,си носиш гребенче.....
            На раздатката е около 3 литра АТФ масло, но аз имам на МОПАР( както и м. филтри ) поръчах си ги от щатско и си ги ползвам.....
            Така че за такъв автомобил ,консумативите не са толкова скъпи.....сигурен съм обаче че някъде във времето ще се наложи нещо да сменя и ще ме сурвака с неприятна цена като например фреона в климатика, който при мен е 1234,а стандартния е 134-ка,чух че първия бил изкл. скъп, нещо от сорта на 900 лв. литъра но още нямам достоверна информация....
            Колега, когато си сменял маслото на ZF кутията, дано си се усетил да провериш, дали имаш и Bypass клапан на колата, че там процедурата за регулиране на нивото на маслото се отличава от тази, когато нямаш и много хора това не го взимат предвид. Принципно към ваничката с филтъра от производителя се прилага и блок схема с процедурите и не би трябвало да си я пропуснал. В интернет гледам разни тъпири,как сменят само ваничката с филтъра, доливат докато протече и айде, затварят. Но ако имат топлообменник и клапан, може това недоглеждане да им коства нещо повече.
            JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
            Тел: +359 887 847261

Коментар

Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнение

Колега, когато си сменял маслото на ZF кутията, дано си се усетил да провериш, дали имаш и Bypass клапан на колата, че там процедурата за регулиране на нивото на маслото се отличава от тази, когато нямаш и много хора това не го взимат предвид. Принципно към ваничката с филтъра от производителя се прилага и блок схема с процедурите и не би трябвало да си я пропуснал. В интернет гледам разни тъпири,как сменят само ваничката с филтъра, доливат докато протече и айде, затварят. Но ако имат топлообменник и клапан, може това недоглеждане да им коства нещо повече.
              .....Благодаря за съвета ,процедурата е спазена ,не съм го сменявал лично аз, а единия колега, но в него имам вяра и не би трябвало да е допуснал нещо......освен това ,от смяната на маслото съм минал около 5-6000 км.....
              Да, видях го ,термостатичния байпасен клапан може би имаш предвид....спазена е процедурата.....Благодаря все пак.....
              Последно редактирано от DJ Tymbi; 31-12-20, 14:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X