Според мен 5.7L е по добрия за БГ мотор, - по равномерен е, по мощен е, с лекота се кара, безпроблемно се слага АГУ , за разлики в данъците -това трябва да е най малкото нещо което да ви тревожи......на моето WK2 данъка му е по малък от на старото ми "железо" Паджеро .......
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой двигател на grand cherokee WK да избера
Свий
X
-
Зависи на колко км е...на моята първо й смених маслото на мотора + филтрите, масления филтър е елемент и не очаквах да е толкова скъп спрямо на други коли лелментов м. филтър - цели 34 лв.Първоначално публикуван от Shinevfx Преглед на мнениеБлагодаря за отговорите ! Каква цена ще ми е нужна за първоначално обслужване приблизително и какво ще се наложи да сменя , смисъл масла дифове , кутия , двигател , веригата кога се сменя и т,н
,за сравнение за Оутлендър с немски дизел е 12 лв. на същата марка......поленов ф-р - около 40 лв. беше и възд. и той там някъде.....маслото е към 150-160лв.....
Сега смених и маслото на ск. кутия , при мен тя е на ZF 8HP70 8 степенна,много се колебах дали да е Мотул, Кастрол или оригиналното масло на ZF, заложих на оригиналното,тъй като разликите в цените бяха малки.Другия проблем при мен е ,че масления дфилтър на ск. кутия върви с все картера,и съответно е и много по скъп от колкото другата джипка Либерти ,къде филтъра е около 40-50 лв. ...за сравнение на тази е около 300лв.
Но така ги правят колите вече,като си имаш брата ,си носиш гребенче.....
На раздатката е около 3 литра АТФ масло, но аз имам на МОПАР( както и м. филтри ) поръчах си ги от щатско и си ги ползвам.....
Така че за такъв автомобил ,консумативите не са толкова скъпи.....сигурен съм обаче че някъде във времето ще се наложи нещо да сменя и ще ме сурвака с неприятна цена като например фреона в климатика, който при мен е 1234,а стандартния е 134-ка,чух че първия бил изкл. скъп, нещо от сорта на 900 лв. литъра
но още нямам достоверна информация....
Коментар
-
Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение...на моето WK2 .....Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение...другата джипка Либерти ,....
ДиДжей, ти онзи легендарен ДиДжей ли си с култовия сервиз за "Митсубиши" ?
Как така не караш "Паджеро" ?
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
...чак пък легендарен.....да, аз съм този, но имам сервиз за японски,корейски, европейски и американски коли( някой да знае как се сваля стартер на Ауди А8,4.2 ТДИ

или преден десен аърбег на Кадилак Ескалейд?

,а не за Мицубиши ,но темата не е за това, обясних на човека това, което знам ,може и да съм му полезен с нещо....
Само единия джип е мой, другия е на роднина и е на "отговорно съхранение"при мен - разбирай ремонт,както и леко тунинговане в окачването за да може да гази на по дълбоко......
Коментар
-
Колега, когато си сменял маслото на ZF кутията, дано си се усетил да провериш, дали имаш и Bypass клапан на колата, че там процедурата за регулиране на нивото на маслото се отличава от тази, когато нямаш и много хора това не го взимат предвид. Принципно към ваничката с филтъра от производителя се прилага и блок схема с процедурите и не би трябвало да си я пропуснал. В интернет гледам разни тъпири,как сменят само ваничката с филтъра, доливат докато протече и айде, затварят. Но ако имат топлообменник и клапан, може това недоглеждане да им коства нещо повече.Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
Зависи на колко км е...на моята първо й смених маслото на мотора + филтрите, масления филтър е елемент и не очаквах да е толкова скъп спрямо на други коли лелментов м. филтър - цели 34 лв.
,за сравнение за Оутлендър с немски дизел е 12 лв. на същата марка......поленов ф-р - около 40 лв. беше и възд. и той там някъде.....маслото е към 150-160лв.....
Сега смених и маслото на ск. кутия , при мен тя е на ZF 8HP70 8 степенна,много се колебах дали да е Мотул, Кастрол или оригиналното масло на ZF, заложих на оригиналното,тъй като разликите в цените бяха малки.Другия проблем при мен е ,че масления дфилтър на ск. кутия върви с все картера,и съответно е и много по скъп от колкото другата джипка Либерти ,къде филтъра е около 40-50 лв. ...за сравнение на тази е около 300лв.
Но така ги правят колите вече,като си имаш брата ,си носиш гребенче.....
На раздатката е около 3 литра АТФ масло, но аз имам на МОПАР( както и м. филтри ) поръчах си ги от щатско и си ги ползвам.....
Така че за такъв автомобил ,консумативите не са толкова скъпи.....сигурен съм обаче че някъде във времето ще се наложи нещо да сменя и ще ме сурвака с неприятна цена като например фреона в климатика, който при мен е 1234,а стандартния е 134-ка,чух че първия бил изкл. скъп, нещо от сорта на 900 лв. литъра
но още нямам достоверна информация....JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Тел: +359 887 847261
Коментар
-
.....Благодаря за съвета ,процедурата е спазена ,не съм го сменявал лично аз, а единия колега, но в него имам вяра и не би трябвало да е допуснал нещо......освен това ,от смяната на маслото съм минал около 5-6000 км.....Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнение
Колега, когато си сменял маслото на ZF кутията, дано си се усетил да провериш, дали имаш и Bypass клапан на колата, че там процедурата за регулиране на нивото на маслото се отличава от тази, когато нямаш и много хора това не го взимат предвид. Принципно към ваничката с филтъра от производителя се прилага и блок схема с процедурите и не би трябвало да си я пропуснал. В интернет гледам разни тъпири,как сменят само ваничката с филтъра, доливат докато протече и айде, затварят. Но ако имат топлообменник и клапан, може това недоглеждане да им коства нещо повече.
Да, видях го ,термостатичния байпасен клапан може би имаш предвид....спазена е процедурата.....Благодаря все пак.....Последно редактирано от DJ Tymbi; 31-12-20, 14:25.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Коментар