Здравейте , идва зимата и се чудя какво да правя с моя Гранд . В момента съм с оригинални джанти 17-ки 7.5J ЕТ50 (мисля че е) и гуми 245/65R17 . Чудя се мога ли да му сложа железни 15ки 7J ET-20 понеже ги намерих чисто нови 130лв. бройката и да го обуя с едни зимни гуми 235/75R15 и изобщо как ви се вижда това като идея . Има ли смисъл . Или е по-добре да си му купя едни зимни 245/65R17 или 235/70R17 , а за лятото да му сложа едни A/T на 15ки железни джанти и изобщо 15-ки ще станат ли или да търся 16ки . Канех се да слагам 31ци , но нещо не ми излизат сметките . В момента гумата с джантата ми е 70см - не знам защо след като по сметки трябва да е около 74см , а диаметъра на 31ца гума е 78.74 см което значи , че ще влезе , но при ход нагоре няма шанс да не опре в калника , а уж Overland били повдигнати фабрично ?!?!?! Ако мислите , че е по-добре да сложа зимни гуми на оригиналните ми джанти , то коя гума е добра и истински зимна , защото като го знам сега какво прави това чудо в кал , представям си зимата на сняг,киша или лед какво ще е . Имам впредвид , че в момента на кален терен само се вкарва в пътя в конкретния случай от онзи ден само се вкара в коловозите и няма излизане , а те бяха дълбоки 10см . Дори и да изляза с предния мост по някаква случайност , то задния мост смело си пердаши в коловозите и можете да си представите гледката как се движа хем в права треактория , хем с вратите настрани . Та точно от този конкретен случай взех да се замислям по-сериозно за зимата . И като цяло нормално ли е тоя звер да се върти в кръг като балерина и да прави 360 градусови пироети на директна без газ и на хлъзгав терен ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дилема относно гуми и джанти на WJ 2.7crd
Свий
X
-
Да , джантите са 5х127 и централен 76.1 . Те са си точно за тоя модел джип , четох много относно процедурата и много хора по чуждите форуми са слагали такива , но след 2002ра започват на този модел да му слагат по големи спирачки уж , и вчера като се загледах от апарата до джантата като че няма много място при 17ки в момента . Та затова рекох да питам има ли някой който е слагал 15ки на Grand Cherokee 2.7crd 2003 .
Коментар
-
Не можеш ли да отидеш с колата при продавача на джантите и да пробваш дали стават?Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнениеДа , джантите са 5х127 и централен 76.1 . Те са си точно за тоя модел джип , четох много относно процедурата и много хора по чуждите форуми са слагали такива , но след 2002ра започват на този модел да му слагат по големи спирачки уж , и вчера като се загледах от апарата до джантата като че няма много място при 17ки в момента . Та затова рекох да питам има ли някой който е слагал 15ки на Grand Cherokee 2.7crd 2003 .
Защото който и каквото и да ти каже тука, колата ти е "на старо" и може някой предишен собственик да е сменял нещо.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Този сайт го знаеш, предполагам. Няма джанта под 16" на него.Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнениеНе , защото са от онлайн магазин .
Провери ли си комплектацията по VIN тука ?
Понякога, не на всички, излизат спирачните апарати. Ако са "Akebono", не купувай джантите. Ако са "Teves" и си сигурен, че 15" стават на WJ, това са по-старите апарати, вероятно джантите ще станат. Ама "дисклеймвам" всякаква отговорност
Горното да не се счита за препоръка.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Не ги пише спирачките ама на Optional Equipment пише
Quadra-Trac II-On Demand 4WD System
Vari-Lok Progressive Front Axle
Vari-Lok Progressive Rear Axle
А на Standart Equipment пише
Quadra-Drive II (R) 4WD System
Та сега QD , QD2 или QT2 съм ..... въпрос в страни от темата
Коментар
-
Добре , да ми се изясни това веднъж завинаги и да продължа с избора на гуми . Значи QT2 е QD т.е. блокира само раздатката , демек синхронизира преден и заден мост ако оборотите им са различни , докато QD+Vari-lock прави същото,но има и блокаж във всеки мост и освен преден и заден мост , блокира съответно лява и дясна гума на преден или заден мост и това е QD2 така ли ?
Коментар
-
Комплектацията няма много да му помогне на пълнолетна кола. Едно от първите неща, които смених на моя, бяха предните спирачни апарати ...Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Този сайт го знаеш, предполагам. Няма джанта под 16" на него.
Провери ли си комплектацията по VIN тука ? ...
Според Джипфорума, може да се сложат 15-ки с 3,75 или 4" backspace Мисля, че това е със старите спирачни апарати Тевес. И дори за тях в някои случаи се говори, че трябвало да се поостържат лекинко.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
От кални коловози се излиза с кални гуми, по-агресивни. А че се бил движил с вратите напред какво от това?!? Важното е да се движи!Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение... само се вкара в коловозите и няма излизане , а те бяха дълбоки 10см . Дори и да изляза с предния мост по някаква случайност , то задния мост смело си пердаши в коловозите и можете да си представите гледката как се движа хем в права треактория , хем с вратите настрани . ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
WJ в комплектация с 2,7 мотор е със задвижване Quadra drive 1. Има варилоци в двата дифа и героторна помпа и в раздатката. Всичко е механично, няма електроника. Той е предимно на задно, докато не забуксува, или докато не се превключи на бавни, което блокира раздатката 50 на 50. Няма централен диф, иначе щеше да фултайм.Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнениеДобре , да ми се изясни това веднъж завинаги и да продължа с избора на гуми . Значи QT2 е QD т.е. блокира само раздатката , демек синхронизира преден и заден мост ако оборотите им са различни , докато QD+Vari-lock прави същото,но има и блокаж във всеки мост и освен преден и заден мост , блокира съответно лява и дясна гума на преден или заден мост и това е QD2 така ли ?
Quagra drive 2 е при WK. Той е фултайм. има и централен диф. Има блокажи в дифовете и раздатката, които се управляват електрически (ELSD) и работят една идея по прецизно. Ноо, само един датчик на АБС-а да сдаде багажа, или някой кабел по тази система да се окисли, прекъсне, протрие в някоя букса, датчика за ъгъла на волана и всичко отива в ряката. Излизат всякакви надписи по дисплея на таблото и джипа си остава само фултайм без всякакви блокажи, а дори понякога влиза в limp mode режим.
А, за 15-ките джанти бъди сигурен, че няма да влязат. Пробвал съм. Не влязоха, опират в спирачния апарат. Освен, ако не са с ет -44 или по изнесени. За там не знам. Имай предвид, че после сложих 16-ки с фланци. Като махнах фланците, лепящия баланс от вътрешната странана джантата започна да опира в супорта, а баланса е едва 2-3 мм.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар