Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Големи вибрации на волана в завой с ниска скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Големи вибрации на волана в завой с ниска скорост

Здравейте,

караме един Jeep Cherokee и след малък и не много тежък offroad се получи невероятно вибриране на волана в завой и то със скорост 30-40км/ч. Това вибриране се усети вече на шосето, като волана играеше като луд с ампитуди може би по сантиметър-два. Спряхме и проверихме гумите - бяха затегнати, нямаха никакъв луфт при вдигане на крик. Четох из форум-а, че имало някакъв ефект ШИМИ, и че проблемите могат да бъдат в щанга, кормилна кутия и т.н. Най-невероятното е, че в момента /вече в града/ няма и следа от проблема.Той се появи за кратко веднага след offroad-a ?!

Моля за вашето мнение

p.s. нямаше промяна при натискане на спирачки или поддаване на газ, както и се усещаше само в завоите.

До: Големи вибрации на волана в завой с ниска скорост

Първоначално публикуван от lullaby Преглед на мнение
    Здравейте,

караме един Jeep Cherokee и след малък и не много тежък offroad се получи невероятно вибриране на волана в завой и то със скорост 30-40км/ч. Това вибриране се усети вече на шосето, като волана играеше като луд с ампитуди може би по сантиметър-два. Спряхме и проверихме гумите - бяха затегнати, нямаха никакъв луфт при вдигане на крик. Четох из форум-а, че имало някакъв ефект ШИМИ, и че проблемите могат да бъдат в щанга, кормилна кутия и т.н. Най-невероятното е, че в момента /вече в града/ няма и следа от проблема.Той се появи за кратко веднага след offroad-a ?!

Моля за вашето мнение

p.s. нямаше промяна при натискане на спирачки или поддаване на газ, както и се усещаше само в завоите.
    Провери ли си каретата?

Коментар

1 Буца кал в джантата.
      2 Не изключен блокаж на раздатката.

Имах Вранглер на който предния мост се включваше на вакум. Ако при тебе е така и не е изключил, може наистина да е каре.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Здравейте,

каретата са наред .

Коментар

Ела да ти го оправя.
          LZ1VMH

Коментар

>Ела да ти го оправя.

какво му е според теб, ако не е тайна ?
            и къде да дойда ?

поздрави

Коментар

Споделете после какво е било.

Джипът какъв е точно?

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                1 Буца кал в джантата.
                2 Не изключен блокаж на раздатката.

Имах Вранглер на който предния мост се включваше на вакум. Ако при тебе е така и не е изключил, може наистина да е каре.
                Забрави за крива кормилна щанга. Трябва да се вижда. Ако е тя де.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

При обратно превключване от бавни на бързи скорости, ако не си включил скоростния лост правилно /докрай/, се получава придърпване и вибрации. При мен се случи това.
                  Поздрави и успех.
                  Владо
                  Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Същия проблем и при мен.Страхотни вибрации, колата става неуправляема при завой или при влизане в дупка.Смениха ми демпферен амортесьор(дано така да се пише) и всичко се оправи.Лошото е, че доколкото разбрах от майстора ги няма по магазините.
                    Иво Илиев
                    0888 008 661
                    JEEP GRAND CHEROKEE 4.0

Коментар

Здравейте,

нямаше кал в джантите, а и не беше от непревключено 4x4, защото предните колела се въртяха свободно като го вдигнахме на крик / в същия момент на скорост/.
                      за кормилната щанга има съмнения че е крива, но не мисля че може да се изправи сама - пак повтарям че в момента няма никакъв проблем ?! изчезна както се и появи ...

поздрави

Коментар

Имам здрава напречна щанга. Усилена от TJ Рубикон.
                        Ако се наложи.

Коментар

Първоначално публикуван от ivoiliev Преглед на мнение
                          Същия проблем и при мен.Страхотни вибрации, колата става неуправляема при завой или при влизане в дупка.Смениха ми демпферен амортесьор(дано така да се пише) и всичко се оправи.Лошото е, че доколкото разбрах от майстора ги няма по магазините.
                          Здрасти,

има омазняване и по този амортисьор, но пак е много странно, че проблемите в момента изчезнаха ?!
                          При теб така ли беше, или ги имаше постоянно ?

поздрави

Коментар

Имах подобен проблем, при минаване през дупка със скорост над 30 40 Км в час получвах страхотни вибрации на цялата предница и във волана имаше чукане. проблема беше един разхлабил се болт които е на тази стабилизираща (а може и да не се казва стабилизираста, сори не съм експерт ) станга която има един амортисйор от единиа краи и яабълковиден тип шарнирен болт от другата. те точно тоя болт се беше разхлабил и предизвикваше всичко. затягане и всичко беше 6+ отново.
                            поздрави

Свен

Коментар

Първоначално публикуван от fade2hell Преглед на мнение
                              Имах подобен проблем, при минаване през дупка със скорост над 30 40 Км в час получвах страхотни вибрации на цялата предница и във волана имаше чукане. проблема беше един разхлабил се болт които е на тази стабилизираща (а може и да не се казва стабилизираста, сори не съм експерт ) станга която има един амортисйор от единиа краи и яабълковиден тип шарнирен болт от другата. те точно тоя болт се беше разхлабил и предизвикваше всичко. затягане и всичко беше 6+ отново.
                              поздрави

Свен
                              Здравей,

може би и при мен проблема идва от разбит този ябълковиден болт, но необяснимото е, че проблема изчезва ?! Няма нищо разхлабено при мен, но може би има няколко тръгнали да се разбиват неща.

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X