Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрира при завой

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вибрира при завой

Колеги моля споделете мъката на моя гранд WJ 2000г при пълен завой независимо към коя страна вибрира цялото купе и се усеща преплъзване на гумите.Мисля че няма блокаж за да е проблема в него.
    Благодаря
    Car audio & Off road club TETEVEN
    Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
    GAZ 69 0ff Road '76

До: Вибрира при завой

Защо да няма блокаж.
    Някой от дифовете или раздатка, масло, добавка и т.н.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Нали които са куадра трак 2 няма блокаж,възможно ли е да е от гумите доста са изтъркани.
      GAZ 69 0ff Road '76

Коментар

Или нещо покривено и променящо геометрията на предните колела, или казаното от колегата. Някой диференциал, не "диференцира" добре при пълно натоварване
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това би трябвало да заначи-разглабяне на дифовете сменяне на масло и/или регулаж.
          GAZ 69 0ff Road '76

Коментар

Почни с маслото от раздатката нататък. Ако не се излекува, тогава разглобявай.

Коментар

колега, погледни при пълен завой дали не ти опират предните гуми я в носачи я в някой откачен подкалник или друг чаркалък... аз така смених заради тропане при пълен завой едно каре... на излизане от канала се оказа че агресивният ми грайфер "тропа" в носача при пълен завой...
              и вообще иди в сервиз за преглед на ходовата част вместо да хвърляш боб. не е скъпо. в софия може да идеш при vlad333 , или при GOLDY... аз лично ходя при втория и съм общо взето доволен...
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Колега имах същия проблем и след компетентната намеса на Kinex с правилните съвети реших проблема за което огромно му благодаря.
                А те бяха такива-първо смяна на масло на раздатката с правилното или разтегната верига пак на раздатката.При мен се оказа първото.Така си реших проблема.Дано съм бил полезен.Успех.
                Mitsubishi Outlander

Коментар

Преди колко хиляди километра смени маслото в раздатката.

Коментар

При мен правеше така, защото бях сипал само едно шишенце фрикшън модифайер (180 мл) в задния диференциал (на 2 литра масло).

По съвети на колеги от немския джийп-форум сипах още едно и заспа - вече цари тишина и спокойствие дори и при обратен завой на сух асфалт
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Ivaylo_Jankov Преглед на мнение
                      Нали които са куадра трак 2 няма блокаж,възможно ли е да е от гумите доста са изтъркани.
                      Карането на Гранд Чероки с Куадра Драйв с различно износени гуми (тоест различна обиколка) води до много бърза "смърт" на всички фрикциони в диференциалите и раздатката.
                      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                      Volvo XC90 D5 Executive '12
                      Volvo XC60 D5 Summum '11
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                        При мен правеше така, защото бях сипал само едно шишенце фрикшън модифайер (180 мл) в задния диференциал (на 2 литра масло).

По съвети на колеги от немския джийп-форум сипах още едно и заспа - вече цари тишина и спокойствие дори и при обратен завой на сух асфалт

...Колега не е ли малко множко добавката?Според мен сега не само че не се чува нищо ами и не сработва варилока ти.В ръководството пише 4 унции от този модифайер.
                        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Май някой се е шашнал че му стържат геродисковете и е бухал добавка докато спрат.
                          Само че те и с едно шише добавка отихват. Просто не е веднага а трябва да се кара 100-200км.

Коментар

Маслото аз лично не съм го сменял, купих джипа март месец но когато го пробвах нямаше този проблем,появи се след 2-3 седмици.Ходих при майстор,пробва маслото и в двата моста каза че скоро е сменяно и си извадих извод че и в раздатката е такова.Възможно да не е сменено в раздатката и скоростите затова ще прескоча до Голди.Може ли и на скоростите да смени?
                            GAZ 69 0ff Road '76

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Преди колко хиляди километра смени маслото в раздатката.
                              Вече станаха около 35000.
                              Mitsubishi Outlander

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X