Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Температура на WK 2007 година 3.0 CRD

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Температура на WK 2007 година 3.0 CRD

    Привет!
    Имаме следния въпрос тъй като се лтам в него от 1 2 седмици , в повечето времето когато шофирам Jeep-а , темперетурата седи една идея по-наляво , както е в първата прикачена снимка, в случай когато е доста топло и когато изкачвам много стръмен наклон се центрира точно както е в прикачения файл на втората снимка , в момента в който приключи изкачването има няма 2 3 минути и вече темперетурата се е върнала както в първата снимка . Преди 3 4 дни , преди няколко дни точно когато почнаха жегите ми се наложи пак да пътувам но с много натискане тъй като бързах случайно забелязах пак на същото изкачване че темперетурата е поднимала леко средата вървяща към дясно , прикачам снимка 3 , в момента в който се изравни темперетурата мигновено спадна на средата и 10 15 минути след това се върна в нормално състояние както е на първа снимка .
    Та въпроса ми е нормално ли е това поведение или да търся някаква причина , на две диагностики не дава никакви грешки има нов термостат , нов антифриз не губи течност , мисля че правилно е обезвъдушена предницата вирната нагоре в работна темперетура пуснато е парното на макс 20-25 минути поседя ?
    П.С извинявам се за "ръчните" червени чертички .

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:InkedTemp1_LI123.jpg Прегледи:0 Размер:27.8 КБ ID:6603418Натиснете снимката за да я уголемите  Име:InkedTemp1_LI123123.jpg Прегледи:0 Размер:27.8 КБ ID:6603419Натиснете снимката за да я уголемите  Име:InkedTemp1_LI12412412312.jpg Прегледи:0 Размер:28.0 КБ ID:6603420

  • #2
    В ръководството видял ли си какво пише? Нещо в смисъл "каквото и да е положение на стрелката извън червения сектор, е нормално".
    Иначе може с диагностика да се види на каква температура е работила колата. Също така сега ще се изсипят един куп съвети да пробваш с друг термостат, друга капачка на охл. система и т.н.
    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

    Коментар


    • DimitroffCRD
      DimitroffCRD коментира
      Редактиране на коментар
      Привет!
      Благодаря за бързия отговор , не бях прехвърля ръководството , току що го намерих и го прочетох .
      П.С благодаря за точния и бърз отговор отново , за пореден път ми помагате  !
      Поздрави!
      ​​​​​​​Димитров!

  • #3
    Привет колега,и моя се държи по същия начин.Ако има колеги със същите джипки моля да споделят.

    Коментар


    • #4
      Моят е същият 3. 0 CRD 2007.
      Основно температурата стои леко на ляво от средата.
      Стига средата, и само веднъж една черта след средата единствнно ако качвам проход като Петрохан или Шипка и има колона, която се движи бавно,и е топло времето.
      Смятам такова поведение за нормално,особено ако не са почиствани радиаторите, и между тях.

      Коментар


      • #5
        3.0 CRD 2008 г.Абсолютно същото,като описаното от автора на темата...

        Коментар


        • #6
          Ами явно е нормално.Преди 6 дни от Маказа до Кулата през 3 планини със скорост най-често 40-60 км/ч,за да не лашкам мн.детето отзад датчика за температурата отчиташе по същия начин.

          Коментар


          • #7
            Привет!
            Аз си направих една профилактика за всеки случай де , смяна на водна помпа , ремък , нов антифриз , старателно измиване на радиатора външно и вътрешно с препарат . За сега 3 4 карания над 100 км не съм забелязал някакви аномалии , но така като гледам и при другите колеги е същото така че ще дам инфо ако нещо се промени .
            Поздрави !
            Димитров

            Коментар


            • #8
              +1
              При изкачване на продължителен баир в жега ( 28- 29 и нагоре градуса) и стрелката изпреварва средата. След изкачването при подравняване или спускане веднага се връща до малко преди средата. Някъде около 105 градуса е темп. като на картинка 3, за инфо. Сякаш го прави най- често при по ниска скорост, сякаш няма достатъчно обдухване. При голямо настъпване и висока скорост общо взето стрелката се държи по същия начин. Вероятно е нормалния температурен диапазон.

              А случвало ли ви се е следното? Лятото след каране двг. си е вдигнал работната температура ( стрелката е като на картинка 1 преди гасенето)., гася и след около 15 мин паля пак. Вентилатора за 3 - 5 секунди започва да работи на много високи обороти и след това си продължава с нормална скорост ( такава че да не се чува). Моя така правеше при около 1/3 от случаите. ( някак безразборно или аз поне не забелязах някаква зависимост с нещо друго). Това лято не го е правил до сега, бях се зачудил да не се е цакнала нещо перката или някое реле, но си държи темп както преди.. странно?

              Коментар


              • #9
                При мен се получава същото понякога.
                3.0 CRD.
                Пример от преди седмица.
                Качвам Шипка от Казанлък. Спирам на паркинга на паметника, температурата е малко преди средата, а вентилатора не го чувам въобще.
                Пуша една цигара и гася мотора, след около два часа паля и чувам вентилатора за няколко секунди.
                Климатика е не е включван въобще.

                Коментар


                • #10
                  На 99% питата на радиатора е замърсена.Махаш решетката отпред,гумата която е закопчана на самия охл.радиатор отгоре старателно измиване с обезмаслител.Стрелката няма да качи от 1мм преди средата вече. Капачката на съда трябва да е със здрави гумички да подържа нормално налягане на системата.

                  Коментар


                  • #11
                    Колеги,а когато стрелката е подминала средата пипали ли сте колко е твърд маркуча от термостата към радиатора,тоя дето е отгоре,защото на моя камион е доста твърд.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X