Здравейте, колеги! До сега съм сменил 3-4 черокита и съм бил винаги доволен. 4.0 и 5.2 zj и едно 4.7 wj. Последната ми покупка беше преди месец 5.2 фейс 97 година. Интериор и екстериор е уникат, но усетих проблем с мотора. Имаше лек шум, а самия мотор не работеше равномерно. Прибрах го без проблем 140-160 скорост не ги усещаше. Вкарах го в сервиз смъкнахме главите и се оказа че има проблем в клапаните. Сложиха нови + гумички + гарнитури и каквото е нужно. Вземайки го от сервиза мотора работеше гладко, но ми направи впечатление, че при скорост от 100 км. и подаване на газ, джипа не мръдва. Все едно не давам газ. Вкарах го в една поляна [ с лека кал] и там пак така. Има няква сила и идва момент в който газта е до ламарината, а съм на 2к оборота и си лазя бавничко. Набих бавните скорости, и на тях няма никъв проблем, издираше земята. Покарах около километър и изведнъж джипа остана все едно е на неутрална. Давам газ съвсем плавно се опитва да тръгне и не тръгва. Давам задна влиза все едно некой ме рита и джипа върви назад. Проверка на маслото на кутията при загрял джип на N е до минимума. Въпроса ми е, дали е заминала кутията? Поръчал съм масло и филтър да ги сменя, но все пак ще се радвам за съвет от вас!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със скоростите 5.2 97г
Свий
X
-
Привет Колега. Като за начало; смени маслото с правилното, а именно Мопар АТФ4+. твърде е възможно предишния собственик да му е сипал нещо друго, поради което кутията да иска да се счупи. Казвам го от собствен опит, преди много години с подобен Гранд патих така, защото виден форумен бивш супермодератор/ собственик на сервиз му беше налял Приста и то догоре, щото "такова имал"..0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
-
Ти като взе колата от сервиза , и видя , че вече има проблем със скоростите , какво направи?Първоначално публикуван от Dimitur.93 Преглед на мнениеСмених маслото и филтъра, но няма никва промяна. Маслото беше много черно и миришеше на прегряно. Ще съм ви благодарен да ми дадете съвет от тук напред какво да правя. До колкото знам 5.2 фейса е с различна кутия от старото 5.2 и било много трудно намирането на такава кутия?В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Отидох и вдигнах скандал типично по български. Но си твърдят, че са работили само по мотора и не са докосвали кутията. Като цяло няма и как да докажа, че те са направили нещо, но аз си го знам и ще бъде върнато със сигурност. Но си го направих с такова желание джипа, а не мога да го карам. Обмислям да свалям кутията и да търся някъде да я правя. Някой ако е правил да даде оценка и къде.
Коментар
-
Търсиш форумния участник Стоян (ssspeed).Първоначално публикуван от Dimitur.93 Преглед на мнениеЩе съм ви благодарен да ми дадете съвет от тук напред какво да правя.
0898 620 306 Стоян
Отзивите са много добри (не съм му ползвал услугите лично). Предполагам, че кутията е изгорила някакви фрикционни пакети. Продават се по щатски сайтове китове за подмяна. Не е някаква голяма трагедия и е по-добре от втора употреба кутия в незнайно състояние.Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
Коментар
-
Част или всички фрикционни пакети са заминали.Първоначално публикуван от Dimitur.93 Преглед на мнениеСмених маслото и филтъра, но няма никва промяна. Маслото беше много черно и миришеше на прегряно.
Просто се питам, вариант колата да е карана докато е била в сервиза? Ей, тъй - да усетят тоз осмак как върви?
"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония
2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
Част или всички фрикционни пакети са заминали.Прегорял втори съединителен пакет и си е бил тръгнал от преди това най-вероятно.Кутията ти трябва да е 44RE (има я под път и над път) но всички са пълнолетни по американския стандарт (т.е. над 21г..) и им е позволено да правят секс с теб и понеже джип с две глави си е моммченце от всякъде очаквайПървоначално публикуван от Dimitur.93 Преглед на мнениеА относно тръгването, на бързите тръгва за около метър, а на бавните се опитва да върви.
....
Може да я замениш с по- здравата 46RE + нейния хидротрансформатор от 5.9 но е добре пълен ремонтен комплект ~ 3-400лв. сваляне качване разглабяне и нареждане ~ 6-700лв. рциклиране на хидротрансформатора ~ 3-600лв. нов външен топлообменник ~ 100 лв ..........
(кафе)
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Много отзивчив човек който си рПървоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Търсиш форумния участник Стоян (ssspeed).
0898 620 306 Стоян
Отзивите са много добри (не съм му ползвал услугите лично). Предполагам, че кутията е изгорила някакви фрикционни пакети. Продават се по щатски сайтове китове за подмяна. Не е някаква голяма трагедия и е по-добре от втора употреба кутия в незнайно състояние.
азбира от работата.Намира се във Пловдив.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар