Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем!!! Тече антифриза на Jeep-a

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем!!! Тече антифриза на Jeep-a

София
    Кв Г. Баня.
    Румен.
    0898224971
    от мое име!

Тесен специалист по американски машини.
    LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
      София
      Кв Г. Баня.
      Румен.
      0898224971
      от мое име!

Тесен специалист по американски машини.
      туй чудо е с италианския дизел 2,5 VM - далеч е от американски двигател

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

Нали не смяташ, че незнам!
        Вчера същият човек огледа едно италианско (и малко американско) за закопуване.(исках да помогна просто)
        LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          Сори за офтопика, ама ВМ Мотори е собственост на Детройт Дизел и използват техни (американски) разработки
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Намреих сервиз. Мой комшия монтьор ме прати. Намира се в Дървеница. Там не реагираха с приказки от сорта..."Хвърляй тоя боклук в реката и търчи да взимаш застаховката...". Имат си майстор работи с тея двигатели. Каза, че съм сгрешил с добавката, защото сега неможе да се види откъде тече. Поне временно съм запушил пробойната. А сега, остава да разглобят тук - там и ще се види какъв е проблема...вероятно гарнитутра или глава. Хората ми харесаха защото изглеждат сериозни и държат на това, да не връщат клиенти и да направят всичко, те пак при тях да отидат. Дано е така. Искам да вярвам, че има и свестни българи в тоя бранш.
            Иначе няма да си изхвърлям колата. Аз си я заобичах вече....."Викам я Марче...Е, малко ми арчи повече, ама няма нощо.........С Марчето ходим за риба на язовира...."
            Балгодаря на всички за помошта! Надявам се че всичко ще е наред.
            Поздрави!!!

P.S. Ще пиша за резултатите от ремонта. Ако всичко е точно..."Марче" вече ще си има JP
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
            "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

Коментар

Бяха част от ДД. Вече май руснаци ги взеха. А и този мотор е от пре-американския период. Но всичкото това няма нищо общо с проблема на колегата.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Сори за офтопика, ама ВМ Мотори е собственост на Детройт Дизел и използват техни (американски) разработки
                VM отдавна не са собственост на Детройт Дизел и никога не са използвали техни разработки.
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

След разглобяване на двигателя в сврвиза се изясни картинката.
                  Вчера отидох да си взема от колата едни неща и заварих монтьора да се суети до полу разглобената кола / бързо работят /. Обясни ми, че бившия собственик е правил този ремонт, а тъй като колата си беше нов внос, мислехме, че и да е свменяно нещо това е било в Италия. Да ама не. На една от главите пишеше името на някой си Жоро, които може и да е мафиот , но не е от Палермо, а вероятно е от града на Галевите. Та търгашите са я купили без пари , строшена в Италия. Тука са и направили един бърз ремонт. Оня Жоро си е оставил ръчичките гадни. Поставил е тези глави някакси така, че с времето те са скапали гарнитурата. Вчреашната диагноза на монтьора беше смяна на гарнитури и готова работата. Показва ми главите една по една и казваше, че няма спукване. До тук добре. Днес ми се обади собственика на сервиза. Почна с думите "Лошоооооооооо....." Каза, че има спукана глава. Сега ми предложи три варианта, по които да работи. Нова глава, лепене или втора употреба / ставали от Алфа ромео/. Интересно, че няколко пъти го питам за пари, не казва нищо. Вика само "Ще ти оправиме колата..." Вероятно без пари работят там. Сега чакам да се обади с някаква оферта, шото почна да ми лази по нервите.
                  В тая връзка знае ли някой цена за тея глави, нови или втора употреба. Така поне да знам за информация, да не ми резнат главата. Ако знаете къде някой да продава втора употреба, моля пишете! Тоя "пич" може и да не намери...
                  Колко ли взимат за лепене? Ровя в нета, нама нищо като цени? Бе, тая страна си остава ориент. Никой не казва цена за нищо. Всичко е по договорки някакви. Докога???
                  Последно редактирано от hristota; 08-07-09, 12:09.

Коментар

Нова нещо ми се върти у главата около 960 лв а втора ръка от 250-550 лв .А сега се сетиш че маи има нови глави при Скорпионите и бяха по евтини от Б.С.

Коментар

Мнение на Pavlin
                      Днеска бях на посещение в Скорпионите и мога да ви дам някои цени, ако някой има нужда:

Става дума за Чероки 2.5Tdi

Цилиндрова глава (имат я в наличност) : 550лв
                      Гарнитура за глава: 147лв
                      Гарнитура за клапани: 36лв

...добре, че не ми се наложи да ги купувам

Но пък търся задни накладки. В Тех-Ко няма, в Скорпион няма.... само във вест ауто не съм взънял...ако някой знае да казва . Мерси Поздрави.

Почни да четеш във форума

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                        Мнение на Pavlin
                        Днеска бях на посещение в Скорпионите и мога да ви дам някои цени, ако някой има нужда:

Става дума за Чероки 2.5Tdi

Цилиндрова глава (имат я в наличност) : 550лв
                        Гарнитура за глава: 147лв
                        Гарнитура за клапани: 36лв

...добре, че не ми се наложи да ги купувам

Но пък търся задни накладки. В Тех-Ко няма, в Скорпион няма.... само във вест ауто не съм взънял...ако някой знае да казва . Мерси Поздрави.

Почни да четеш във форума
                        Тея цифри ми говорят, че се прощавам с лятната почивка.
                        Явно при мен нещата вървят към яко набутване, щото и майстора не се обади да каже нещо за пари. Вероятно го е страх да ми съобщи цифрата......

P.S. Появи се човека. Равносметката е следната:
                        Труд - 400 лева
                        Гарнитури /за глава, капак / гумички и подробности - 160 лева
                        Лепене на глава + шлайфане на глави за сглобяване - 150-60 лева.
                        ако ви се струва изгодно, мога да дам координати....Знам ли?
                        Карто се замислим има доста коли които се движат по пътищата на България и струват по 1000 лева.
                        Последно редактирано от hristota; 08-07-09, 16:52.

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                          Тея цифри ми говорят, че се прощавам с лятната почивка.
                          Явно при мен нещата вървят към яко набутване, щото и майстора не се обади да каже нещо за пари. Вероятно го е страх да ми съобщи цифрата......

P.S. Появи се човека. Равносметката е следната:
                          Труд - 400 лева
                          Гарнитури /за глава, капак / гумички и подробности - 160 лева
                          Лепене на глава + шлайфане на глави за сглобяване - 150-60 лева.
                          ако ви се струва изгодно, мога да дам координати....Знам ли?
                          Карто се замислим има доста коли които се движат по пътищата на България и струват по 1000 лева.
                          Какво значи лепена???Питай каква гаранция ще ти дадат за ''ЛЕПЕНАТА''глава.По пътя има и коли за 300-400лв. ама в момента не говорим за тях.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
                            Няма да се плашиш, тънко ще минеш...

Аз като купих Жипа и след два месеца правих основен ремонт на скоростната кутия - 2500 лева.

Сега се очертава смяна на радиатора - поне 1000 лв (оригиналния радиатор струва 2300 лева).

Нищо не може да се направи, ама пък колата е разкошна
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                              Какво значи лепена???Питай каква гаранция ще ти дадат за ''ЛЕПЕНАТА''глава...
                              Обясниха ми, че на едната от главите имало незначителна пукнатина. Затова и монтьора, като е разглобявал не и е обърнал внимание, поради това, че била омаслена и поизцапана. Понеже не могли да намерят втора употреба, отишли на варянт лепене /заварка каза, че се правела след това се шлаъфало /. При такива дребни дефекти след тази интервенция главата ставала практически като нова. Така ми каза шефа на сервиза. Тези които заварявали, дават гаранция, ама незнам, ако тая глава пак се скапе точно там те ли ще платят повторното разглобяване и сглобяване, което всъщност вдига бая цената на тоя ремонт / излиза по-скъпо от другите части и подробности/.
                              Аз сега като гледах, гледах, та си мисля, че не ми искат много пари. Ако и работата е качествена може да се каже, че трябва да съм доволен.
                              Последно редактирано от hristota; 09-07-09, 09:45.

Коментар

Ужас! 400 лв. за труд?!?! Като се замисля, че и аз въднъж платих толкова... реве ми се! Дали случайно са шлайфали и двете плочки ( пред първа и зад четвърта глава)? Питай ги, щото ако не са - скоро ще текне пак! да не говорим, че е добре да се шлайфа и капака на клапаните...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X