Здравейте колеги, позволявам си да отворя тази тема, въпреки че е коментирано достатъчно много за причините водещи до шумове в диференциалите, но в моя случая отговор за себе си не мога да намеря.И така след дълго чудене дали да предприема тази стъпка да правя ремонт на заден диференциал на Черокито ми,което е '93 г. 2.5 бензин, накрая се реших и го предоставих на сервиз, за който бях чел че е правил ремонт на този тип диференциали. А причина за ремонта бе силния шум който се чуваше от дифа, следствие на каране без масло на около 100-тина километра. След като отвориха диференциала се установи, че за смяна са короната и пиньона и лагерите към тях, лагерите на касетата и полуоските и съответно семерингите към тях. Зъбите на пиньона се бяха износили до такава степен, че бяха с изострени върхове. За останалите неща момчетата от сервиза казаха ,че били наред. Пропуснах да отбележа, че моста е Крайслер 8.25" с LSD. Короната и пиньона ги закупих втора употреба/нови нямаше в наличност и трябваше да се чака доставка/,а лагерите "TIMKEN" от специализиран магазин и от "Вест ауто". Разпорната втулка също е нова. Маслото което нaляхме е Кастрол 70W140 с добавка за LSD. След направения ремонт силният шум изчезна обаче...........не напълно, остана малък шум и виене. Той се проявява когато колата се движи с малко газ, т.е.когато не се ускорява, а се поддържа достигнатата скорост, тогава виенето е слабо,но го има . Особено силно се чува обаче когато колата се ускори и последва отнемане на педала на газта. Поста стана доста дълъг затова и спирам, но ще се радвам знаещите и можещите да споделят за евентуалните причини за наличния шум. Предварително благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вероятни причини за шум в задния диференциал
Свий
X
-
Вероятни причини за шум в задния диференциал
Здравейте колеги, позволявам си да отворя тази тема, въпреки че е коментирано достатъчно много за причините водещи до шумове в диференциалите, но в моя случая отговор за себе си не мога да намеря.И така след дълго чудене дали да предприема тази стъпка да правя ремонт на заден диференциал на Черокито ми,което е '93 г. 2.5 бензин, накрая се реших и го предоставих на сервиз, за който бях чел че е правил ремонт на този тип диференциали. А причина за ремонта бе силния шум който се чуваше от дифа, следствие на каране без масло на около 100-тина километра. След като отвориха диференциала се установи, че за смяна са короната и пиньона и лагерите към тях, лагерите на касетата и полуоските и съответно семерингите към тях. Зъбите на пиньона се бяха износили до такава степен, че бяха с изострени върхове. За останалите неща момчетата от сервиза казаха ,че били наред. Пропуснах да отбележа, че моста е Крайслер 8.25" с LSD. Короната и пиньона ги закупих втора употреба/нови нямаше в наличност и трябваше да се чака доставка/,а лагерите "TIMKEN" от специализиран магазин и от "Вест ауто". Разпорната втулка също е нова. Маслото което нaляхме е Кастрол 70W140 с добавка за LSD. След направения ремонт силният шум изчезна обаче...........не напълно, остана малък шум и виене. Той се проявява когато колата се движи с малко газ, т.е.когато не се ускорява, а се поддържа достигнатата скорост, тогава виенето е слабо,но го има . Особено силно се чува обаче когато колата се ускори и последва отнемане на педала на газта. Поста стана доста дълъг затова и спирам, но ще се радвам знаещите и можещите да споделят за евентуалните причини за наличния шум. Предварително благодаря.Последно редактирано от Злой; 26-06-09, 08:59.Тагове: Няма
-
До: Вероятни причини за шум в задния диференциал
Здрасти колега,
моя диференциал е DANA 35 и миналото лято му сменях пиньнон, корона и лагери. Имам пневматичен блокаж, заради който луфта на короната и пиньона не можа да се напасне какъвто трябва и остана голям колкото на износен диференциал. Сега в момента като карам симптомите са подобни на твоите - при нормално ускорение и скорост над 70-80 се чува леко (дразнещо
) виене.
Успех!!![URL="http://www.forum-lines.ru/"][IMG]http://www.forum-lines.ru/rez/renegade.gif[/IMG][/URL]
[COLOR=Black][B] Wrangler YJ, 2.5i, 2.5'' bodylift, ARB locker
[/B][/COLOR][B]Продавам пистов ремък за Jeep [/B][URL]http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?p=886566#post886566[/URL][URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=28939"]
[/URL]
-
Обратно в сервиза.Да го регулират отново.Да прегледат лагерите.Миналото лято сменях лагери на един Спринтер -трите лагера ги взех отSKF но малкия отпред на пиньона го нямаха в наличност и взех на TIMKEN.На четвъртия ден след пробег от 200км ми го върнаха с виещ диф за рекламация.Тимкена се беше смлял и като го върнах в магазина за рекламация една мноооого млада продавачка компетентно ми заяви ,че съм го пренатегнал и от там е проблема.Не спорих с нея ,от двадесет години с това си вадя хляба.Поръчах нов комплек за дифа от SKF.Познай дали се върна повече.Ментета много се навъдиха затова само от проверени дистрибутори.Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
-
Може проблема да не е в лагерите, а в реглажа.Първоначално публикуван от supermaxx Преглед на мнениеДа разбирам ли,че при мен е оставена по-голяма хлабавина м/у короната и пиньона и от това се получава виенето???Все пак тази хлабавина трябва да може да се регулира, тъй като при мен няма пневматичен блокаж.
Даже хлабината да е добре, не означава, че реглажа е добър.
Правелния реглаж е комбинация от достатъчна, но не голяма хлабина и правилна форма на петното от контакта между короната и пиньона.
Не правилно петно (въпреки правилната хлабина) води до виене.
Освен това е много важно лагерите да бъдат достатъчно (но не прекалено) натегнати, защото са конусни. Всички конусни лагери изискват правилен (нито малък, нито голям) натяг.
Правилно регулиран диф. (хлабина и петно) с не правилно натегнати ( хлабави или прекалено стегнати) лагери води до тяхното брутално износване (виене) за има няма 1000 км.
После маистора ти разправя, че лагерите са ментета.
Диференциала е много капризен към тези настройки. Трябва да се знаят тези стойности (хлабини, натяг и т. н.), които са индивидуални за всеки диф.Най ме е страх от хора без мечти...
- Харесвани 1
Коментар
-
напълно съм съгласен с теб колега 1+ знам от опит че майстори много...но е много важно особенно след ремонт на диференциал да му направиш правилната настроика (следата на сцеплението и правилните хлабини) си е цяла наука...не е работа за всекиПървоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеМоже проблема да не е в лагерите, а в реглажа.
Даже хлабината да е добре, не означава, че реглажа е добър.
Правелния реглаж е комбинация от достатъчна, но не голяма хлабина и правилна форма на петното от контакта между короната и пиньона.
Не правилно петно (въпреки правилната хлабина) води до виене.
Освен това е много важно лагерите да бъдат достатъчно (но не прекалено) натегнати, защото са конусни. Всички конусни лагери изискват правилен (нито малък, нито голям) натяг.
Правилно регулиран диф. (хлабина и петно) с не правилно натегнати ( хлабави или прекалено стегнати) лагери води до тяхното брутално износване (виене) за има няма 1000 км.
После маистора ти разправя, че лагерите са ментета.
Диференциала е много капризен към тези настройки. Трябва да се знаят тези стойности (хлабини, натяг и т. н.), които са индивидуални за всеки диф.понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
Коментар
-
Може да се регулира, но става с реглажни шайби, които са индивидуални за всеки диф. Ако са сменили корона и пиньон и са сложили шайбите от стария диф, вероятността да съвпаднат луфтовете сигурно е 1:100000000. Също не е зле да се обърне внимание и на шлиците на полуосите. Ако са разплескани се получава един доста неприятен шум при отнемане на газта.Първоначално публикуван от supermaxx Преглед на мнениеДа разбирам ли,че при мен е оставена по-голяма хлабавина м/у короната и пиньона и от това се получава виенето???Все пак тази хлабавина трябва да може да се регулира, тъй като при мен няма пневматичен блокаж."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Само да вметна, че ако дойде дори самия Уолтър Крайслер да регулира дифа то най-вероятно нищо няма да стане. С втора употреба пинион и корона винаги ще имаш виене. Това е все едно да си купиш носени обувки втора употреба. Вероятността да са същите като твоя крак е невъзможна. Друг е въпроса както казват колегите че може контактното петно да не са го уцелили.
Аз след смяна на лагери попаднах в същата ситуация като теб. При подаване и в последствие отнемане на газта имам виене. Няма как да се оправи тъй като всеки пинион и корона имат специфично износване което се променя след смяната на лагерите.no signature no problems
Коментар
-
http://dvg-pgmt.hit.bg/Temi/20.doc На теория е едно само ,че в дейсвителност е много по-трудно за изпълнение.За да се постигне точност в регулировката на хлабината в лагерите и между пиньона и короната се иска много точно измерване.След измерването идва трудното,трябва да се сменят регулиращите подложни пластини за да се запази хлабината в лагерите и да се получи петното на зацепване между пиньона и короната .За да се получи точното петно трябва да се променя положението на пиньона-напред назад,на короната-на ляво на дясно без да се променя хлабината в лагерите.Проблема идва от това,че производителите разполагат с пълен набор регулиращи пластини и на тях им е много лесно.Дали според вас е възможно някой сервиз в България да разполага с такъв набор.А сега се замислете как се прави регулираща пластина с дебелина приперно 0.02 .Процеса става дълъг и сложен не от това ,че не можем ,а защото не разполагаме с ресурсите на производителите.Все пак не можем да изрежем регулираща подложна шайба от капачка за буркан не че някой не се опитват.Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
-
Не всички дифове се регулират с шайби - някой имат гайки на касетата и реглажа става чрез развиване на едната и завиване на другата съответно. По трудно се прави, но не се изисква набор от шайби. Но и там остава реглажната шайба на пиньона.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
Напротив ,когато е с гайка на касетата е по-лесно защото ти остава да правиш подложки само на пиньона.Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеНе всички дифове се регулират с шайби - някой имат гайки на касетата и реглажа става чрез развиване на едната и завиване на другата съответно. По трудно се прави, но не се изисква набор от шайби. Но и там остава реглажната шайба на пиньона.Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
Grand 3.1TD
0898 620 306 Стоян
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар