Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужна ми е помощ за ГНП гранд 3.1 тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нужна ми е помощ за ГНП гранд 3.1 тд

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
    ами излиза от нормален режим на работа.започва да вкарва много нафта и да си подава сам гас, което никак не е приятно като си зад волана.Но това не го прави постоъанно което много ме впечатлява.Навремето карах BMW 5 , там имах проблем с плочката но нещата бяха коренно различни.Оборотите клатеха постоянно на тихи обороти,гаснеше,и то постоянно, А СЕГА тихи обороти-нормални,без никакви признаци за проблем, тръгваш, караш друсваш в дубка и се започва,което ме навежда на една странн мисъл, че може да е проблем в ел инсталация и по точно от двата датчика на главите до блока за управление.АКО няко има ел схема на това трасе ще му бъда благодаре за да мога да се заровя и да я проверя.Благодара предварително
    Това наистина не прилича на повреда в помпата. По вероятно лош контакт. Сега особено , във влажното време. Затова провери контактната система на педала за газта, клемите на компютъра почисти с гума за триене на молив или с контактен спрей. А помпата може да се отвори на място, може дори да свалиш и плочката с електромагнита , само после внимавай, като я сглобяваш "ябълката " да влезе в отвора на ролката. И след това при леко разхлабени болтове местиш капака напред или назад , докато намериш устойчиви малки обороти, максимални обороти , липса на пропадане на команда от педала. И така - успех!

Коментар

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
      ...двата датчика на главите до блока за управление.АКО няко има ел схема на това трасе ...
      Това са температурни датчици за антифриза. Кабелите отиват до блока на мотора - единия е на куплонг 2 с пинове 54 и 61, а другия на куплонг 1 с пинове 4 и 16. В този сайт, пък и в руски сайтове и каде ли не има толкова много подробно инфо(книги, схеми, упътвания и т.н.), че ви се чудя на акъла като задавате такива въпроси.

Ако найстина не са наред кабелите и лъже за температурата на антифриза може да блъска много нафта като си мисли, че е - 40 градуса например.
      Но е малко вероятно.

Преди ремонта разбери къде всъщност е проблема.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Днес получих информация че във всички сервизи в софия нямат истински софтуер за помпата на 3.1 тд.Единственно ако някой го има това е Балкан стар,и то е под въпрос.ЛОШО

Коментар

Закарай го в Балканстр тогава. Техника и софтуер че имат - имат, задължени са. Дали ще ти оправят колата - божа работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X