Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужна ми е помощ за ГНП гранд 3.1 тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужна ми е помощ за ГНП гранд 3.1 тд

Здравейте колеги,
    Имам проблем с ГНП на джипа.Някой знае ли кой може да ми помогне с регулировки на горивото и т.н. Абе трябва ми специалист по помпите.ДАЙТЕ СЪВЕТ МОЛЯ ВИ.

До: Нужна ми е помощ за ГНП гранд 3.1 тд

Супер Дизел на околовръстното.
    НН Сервиз в Технотест.

Коментар

ходих на Гара Искър,но там не могат да ми помогнат.Нямали данни за помпата.Качиха на стенд джипа и даде 2 грешки
      1.4645 Датчик за хода на шибъра
      2.4640 регулиране количество гориво/отклонение при регулиране
      На супердизел на околовръстното ми казаха че трябва да им занеса помпата свалена.
      Ходих при ИВАН в ЯНА ,но той не може да помогне защото куплунга бил американски стандарт.

Коментар

На супердизел на околовръстното ми казаха че трябва да им занеса помпата свалена.
        Тия пак се наакаха!, какво ключове ли нямат?

Коментар

Не, имат достатъчно работа, за да не се занимават - във всеки сервиз могат да ви свалят помпата. Това са добрите сервизи, където могат наистина да оправят помпата.
          Може и в Балканстар да я закараш. Там сами ще си я свалят.

Коментар

Свалянето на помпата е свързано с разглобяване на цалото лице на колата ,сваляне на радиатори, ремъци ,докато се стигне до ангренажа.На околовръстното са имали 2 или три помпи които са правили и не са могли да ги зацепят правилно поради допускане на грешка в техническата документация на джипа.Това ми го обясни човек от балканстар(бивш вече техен служител).Затова искат помпата свалена та друг да бере гайлето при поставяне.Ами ако и там (след като им занесеш помпата) ти кажат че американска букса не обслужват ..............

Коментар

Още един гвоздей в ковчега на теорията за плюсовет на дизеловите джипове .

Коментар

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
                1.4645 Датчик за хода на шибъра
                2.4640 регулиране количество гориво/отклонение при регулиране
                .
                За пръв път чувам код за грешка да почва с "4".
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

ами така излиза на разпечатката от диагностиката на БОШ на Гара Искър

Коментар

На гара Искър (ако става въпрос за Бош в Технотест) нямат софтуер за Джип. Този който имат е на Бош, затова и не хваща правилно грешките. За диагностика отиди в БС, като дай да се разбере, че искаш тест на горивната система. НН могат да ти направят самия ремонт, ако се налага такъв.

Има един сервиз, за който ми казаха, че има ресурс да прави Jeep, но НЕ съм го ползвал - намира се на бул. Владимир Вазов срещу Техномаркета. Сервизът е на един прочут майстор (бивш кадър на БС от времето когато правеха предимно камиони и мерцедеси) който много ги разбирал дизелите. Не го познавам лично и няма пряко наблюдение. Не пречи да ги посетиш и тях.

Коментар

Здравей Сашо ,Благодаря за вниманието.
                      Ако имаш в предвид сервиза на враждебна срещу газостанцията, на джип , мерцедес и т.н. вече го посетих. Там работят много хора от БС, както и приемчици.Точно там ми искат 500 лв. за сваляне на ГНП.В сервиза на Гара искър при технотест имат софтуер за JEEP от скоро.Но само совтуер без да имат параметри на помпата в него.Може би и грешките да не са реални, но и джипа нещо неще да върви както трябва.Незнам тази плочка не може ли да се смени без да се сваля помпата.Имало и някъде майстор при моста на Бакърена , но не можаха да ми обяснят точно къде се намира(за дизелите).Той оправял помпите на JEEP без да ги сваля.

Коментар

Не ти остават много опции...

Коментар

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
                          Здравейте колеги,
                          Имам проблем с ГНП на джипа.Някой знае ли кой може да ми помогне с регулировки на горивото и т.н. Абе трябва ми специалист по помпите.ДАЙТЕ СЪВЕТ МОЛЯ ВИ.
                          Какъв проблем има с двигателя та стигна до заключението , че проблема е в помпата?

Коментар

На практика горната ел.част на помпата може да се смени без да се сваля помпата,но проблема после е с центровката.Регулировката на предварението се прави на стенд като самият капак се движи напред или назад.Може да се направи и на място но играчката е голяма.
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

ами излиза от нормален режим на работа.започва да вкарва много нафта и да си подава сам гас, което никак не е приятно като си зад волана.Но това не го прави постоъанно което много ме впечатлява.Навремето карах BMW 5 , там имах проблем с плочката но нещата бяха коренно различни.Оборотите клатеха постоянно на тихи обороти,гаснеше,и то постоянно, А СЕГА тихи обороти-нормални,без никакви признаци за проблем, тръгваш, караш друсваш в дубка и се започва,което ме навежда на една странн мисъл, че може да е проблем в ел инсталация и по точно от двата датчика на главите до блока за управление.АКО няко има ел схема на това трасе ще му бъда благодаре за да мога да се заровя и да я проверя.Благодара предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X