Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.1td на Cherokee спрямо 4.0l '+' и '-'...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Стига бе. Нека си мислят че сме богати.
    Да кажем че не харчат повече от толкова бърз лек автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
      Първоначално публикуван от Асен Василев
      За разхода - за този двигател хич не е голям (10-12 извън и 16-18 градско )!
      Абсолютно вярно, не знам Яро откъде ги измисли тези негови литри. Ако на Диското и Рейнджа двигателите правят такива разходи, не значи че и всички останали са същите...
      Абе ти що не ме четеш като хората?
      Да съм казал нещо за другите? За своите си говоря. Сигурен съм че ЛР-ския осмак няма да падне под 18-20. ОК, 17 ако е идеален и го галиш. И той е перманентно 4х4 + автоматик. Такъв си е. Между другото , не би трябвало и да надхвърля 20 - 20 и нещо разход...

Коментар

Яро, що чекаш та се не меташ на нещо с повече кубици. Много е яко. Искаш ли утре да се видим да ти дам дзверо да покараш да се зарибиш. Доволен ще останеш. Ще усетиш как товарния влак те удря отзад. Ако си свободен може да се чуем по обед.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа
          ....но мога да кажа мнението си за 2,1 това си е жива скръб на равно ускорява ма адски бавно Уазката е по бърза даже много е шумно не че за един баш джип това е от значение но все пак предполагам ще се ползва и за в града ....
          Карам вече една година такова Чероки 2.1.съвсем обективно трябва да кажа следното:
          1. След смяна на всичко по ходовата част и довеждането му до състояние без забележки има едно единственно нещо което не ми харесва,това е ,че няма начин да го накараш да си връща гумите в права посока след завой.
          2.Икономичен е определено,зиме лете,градско извънградско,с климатик без климатик,в границите на 8-10 нафта.
          3.Нямам впечатленията на Дявол Коледа,за пъргавостта,може би е до състояние на двигателя,но джипа в градски условия си ускорява чудесно,би дръпнал повечето от леките коли на ускорение,НО !!! проблема идва като включиш на 4 и 5 предавка.Няма ускоряване за изпреварване на тях,когато си наеме тогава,силица няма горкия.
          4.За риболов и лов си е супер,на 1 и 2 бавни задължително, си се катери като катър,минавал съм през невероятни места и никога не ме е подвел.
          5.Относно шума в купето на скорости до 70-80 не се усеща абсолютно нищо на затворен прозорец,иначе гумите си шумят.След 80 си става шумничко,ама той си е с геометрия на кашон,нема начин.
          За да не се разводнявам повече,нека всички колеги които са се насочили към такъв двигател,да знаят следното.За състезания нестава,слабичък му е двигателя,но за запалени ловци и риболовци е супер,дълга база,с внимателно шофиране се стига и до невъзможни места.
          п.с. единственния дефект за 10 000 км пробег ми е,че радиатора взе да таи и сега съм го дал зда го запоят,дано стане.
          Успех на всички съфорумци.
          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Chilio
            Приема се, макар че пак ми се вижда множко.
            Пък и човекът със синия полар има малко тежичък десен крак... то не че аз не съм с перманентен гипс де... За това и така се плаша от разходи. Леле, днеска комшията с Омега 2.0и 115 коня като ми каза че му харчи 17-18/100 газ градско и направо изтръпнах относно идеите ми за Фронтера...
            Ама извинявам се, доста се отклонихме от темата и я нафлуудихме, ама това Чероки добре ме подбъзна...
            Това е невъзможно, мойта Фронтера е 2200 кг. и харчи 12 газ.
            no signature no problems

Коментар

Не е точно по темата, но защо някой не сподели мнение за Чероки 2,5 бензин.Като разход и вървене трябва да е някъде по средата на посочените в темата мотори.

Коментар

Карам Черокито 2.1ТД три години. Малко съм карал и 4.0 бензин с газова+автоматик. На асфалта са едни и същи, с много малко + на бензиновия. В гората на силен баир 4 литровото Чероки и Нисан Терано - и двата на газ не можах да изляза, докато не превключих на бензин. С дизеловото не съм имал ядове. Разхода на 2.1 ТД средно асфалт и гора е 8л/100, Бензиновото - 16-18л/100 газ.
                За състезания - не става. За дълъг път - комфорт - не става- Мерцедеса ми вози хиляда пъти по-добре. За лов, за риболов, за разходки по планината е супер. Между другото зимата на лов няколко пъти съм дърпал прехвалени Ниви - може да е било и от задкормилното,но............
                ПП Ако някой иска 4.0 литрово Чероки-автоматик мога да питам на едно място
                На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Първоначално публикуван от gotin
                  Карам Черокито 2.1ТД три години. Малко съм карал и 4.0 бензин с газова+автоматик. На асфалта са едни и същи, с много малко + на бензиновия. В гората на силен баир 4 литровото Чероки и Нисан Терано - и двата на газ не можах да изляза, докато не превключих на бензин. С дизеловото не съм имал ядове. Разхода на 2.1 ТД средно асфалт и гора е 8л/100, Бензиновото - 16-18л/100 газ.
                  За състезания - не става. За дълъг път - комфорт - не става- Мерцедеса ми вози хиляда пъти по-добре. За лов, за риболов, за разходки по планината е супер. Между другото зимата на лов няколко пъти съм дърпал прехвалени Ниви - може да е било и от задкормилното,но............
                  Това даже не трябва да се коментира! Амон от пишман стопани и доморасли газаджи.. Това с "на асфалта са едни и същи" и "докато не превключих на газ"...ебаси глупостите. Че 4.0 не си стъпва на гумите бре хора... ако всичко му е наред са малко от колите по улиците които могат да му остискат на ускорението, а и това да не може да качи баира - ами отвийте го това кранче де, то с въздух не върви!
                  Бах мааму, чета и не вярвам на очите си, може ли да има такива хора изобщо...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Това даже не трябва да се коментира! Амон от пишман стопани и доморасли газаджи.. Това с "на асфалта са едни и същи" и "докато не превключих на газ"...ебаси глупостите. Че 4.0 не си стъпва на гумите бре хора... ако всичко му е наред са малко от колите по улиците които могат да му остискат на ускорението, а и това да не може да качи баира - ами отвийте го това кранче де, то с въздух не върви!
                    Бах мааму, чета и не вярвам на очите си, може ли да има такива хора изобщо...
                    да верно страшна глупост аз с 2.0 нямам никакви проблеми с газта до сега нито веднъж не ми се е наложило да минавам на бензин и разлика между двете не забелязвам а ми харчи 12 на сто, та какво остава за 4.0, наистина ненастроена газова ако е истина е това твърдение.
                    no signature no problems

Коментар

Искаш да кажеш че са еднакво мощни ли? Дизеловото върви като бензин - това сме го чували ама бензиновото като дизел - сефте
                      Само дето едното харчи два пъти повече от другото. Ми че той тогава избора е лесен.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                        Първоначално публикуван от Chilio
                        Приема се, макар че пак ми се вижда множко.
                        Пък и човекът със синия полар има малко тежичък десен крак... то не че аз не съм с перманентен гипс де... За това и така се плаша от разходи. Леле, днеска комшията с Омега 2.0и 115 коня като ми каза че му харчи 17-18/100 газ градско и направо изтръпнах относно идеите ми за Фронтера...
                        Ама извинявам се, доста се отклонихме от темата и я нафлуудихме, ама това Чероки добре ме подбъзна...
                        Това е невъзможно, мойта Фронтера е 2200 кг. и харчи 12 газ.
                        карал съм такава Омега модел 93г /последните от стария/ - 9/100 извънградско със 120-140кмч... /аз по-бавно не мога / смесено градско/шосе/магистрала 10-11 литра...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Кога и на мен ще ми се падне кола която харчи под 15 в града.

Коментар

Спокойно, аз в момента мъча едно Рено 5, 1.4 бензин, дето няколко пъти ми е дигало дори то разход над 15 иначе в града под 9,5-10 не мога да го смъкна...
                            А по въпроса с Черокито, аз знам много добре плюсовете на 4-литровия бензинов двигател, на онова същото пътуване към банско по Е79 някакъв малоумник с голф 2 ГТИ 16в се правеше на мъж и го изядохме с парцалките, а бяхме четирима души със сумати багаж в Черокито...
                            При моя предстоящ избор проблема обаче ще са минусите за джоба, а не плюсовете за мощността... Защото колко често ще ми се налага да се изрязвам в такава ситуация с мръсна газ - средно веднъж в месеца, а може и по рядко... но на бензиностанцията ще съм абонат през ден.,..

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                              Кога и на мен ще ми се падне кола която харчи под 15 в града.
                              Моя Дифендър харчеше под 11 в града.
                              Патрола даваше 12.6

А по темата за Чероки 2.1тд.
                              Според мен тази модификация е мислена единствено за спокойно каране на асвалт и дотук. Не съм карал 4.0 на Чероки, но съм карал ЛР-ския осмак и смятам, че е смешно каквото и да било сравнение между 4-литровия и който и да е дизел на Чероки.

Както казва quadra-та, отвийте го малко това кранче. Вие искате хем 4-литров джип да карате, хем да харчи кат Кадет 1.3....

Коментар

Абе хора, смятам че "влака " върви към глух коловоз!Човека се интересува сигурно НЕ САМО от разхода при двата мотора,а сигурно и от други неща.Колега този джип за какво мислиш да използваш?С две думи колко ще го караш в гората и колко ще го караш по асфалт?Имай пред вид,че 2.1тд.е с такъв тип раздатка,че 4х4 може да се кара само с малка скорост и по черен път.В противен случай, тъй като няма междинен диф. и натоварването е много голямо, рискуваш сериозно да разбиеш трансмисията и...сериозен ремонт.При 4.0 мотор не е така .Там обикновено е монтирана друга раздатка,има и междинен диф. и движението в режим 4х4 може да става навсякъде и при по-висока скорост ,без това да е пагубно за трансмисията.За мен бензиновия мотор е за предпочитане.Даже да ти харчи на газ 20-22лит. то приравнено ценово се равнява на около 10 -12л бензин.апри 8-10л разх. на нафта разликата става много малка.А и колегите са прави 2.1тд е присаден мотор и е слаб за това купе, със всичките му по нататъшни кусури произхождащи от това.Народа е казал седем пъти мери и един път режи...Късмет и успех от мен.Чао
                                NISSAN FOREVER
                                -----------------------------------------------------------------------------
                                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X