Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.1td на Cherokee спрямо 4.0l '+' и '-'...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от lubashki777
    Абе хора, смятам че "влака " върви към глух коловоз!Човека се интересува сигурно НЕ САМО от разхода при двата мотора,а сигурно и от други неща.Колега този джип за какво мислиш да използваш?С две думи колко ще го караш в гората и колко ще го караш по асфалт?Имай пред вид,че 2.1тд.е с такъв тип раздатка,че 4х4 може да се кара само с малка скорост и по черен път.В противен случай, тъй като няма междинен диф. и натоварването е много голямо, рискуваш сериозно да разбиеш трансмисията и...сериозен ремонт.При 4.0 мотор не е така .Там обикновено е монтирана друга раздатка,има и междинен диф. и движението в режим 4х4 може да става навсякъде и при по-висока скорост ,без това да е пагубно за трансмисията.За мен бензиновия мотор е за предпочитане.Даже да ти харчи на газ 20-22лит. то приравнено ценово се равнява на около 10 -12л бензин.апри 8-10л разх. на нафта разликата става много малка.А и колегите са прави 2.1тд е присаден мотор и е слаб за това купе, със всичките му по нататъшни кусури произхождащи от това.Народа е казал седем пъти мери и един път режи...Късмет и успех от мен.Чао

Абе така е, ама не точно. Не били компютри а компоти както се казва.
    Повечето 4.0 са със същата 231 раздатка както и 2.1дизел.
    тази която е с междинен диф се слага само на тези с 4.0 и AW4 автоматик, и то не на всички, а на най-наточените версии, или ако си я е поръчал първия собственик като екстра. Така че никаква гаранция че като си купи да речем с 4.0 бензинов двигател ще попадне на правилната раздатка. Трябва да се гледа лоста на раздатката - там си пише.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

По принцип е така,но с 2.1 тд няма никакъв шанс.Просто при покупка на 4.0 трябва да се види на лоста за 4х4 дали има положение-фултаим- тогава всичко е ясно.Въпроса е да не задълбаваме само в разхода, а да обърнем внимание и на други неща.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз винаги съм твърдял че правилното Чероки е 4.0 AW4 NP242
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          Правилното Чероки е ГРАНД Черокито!!! Другото е някъв финансов компромис
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
            Правилното Чероки е ГРАНД Черокито!!! Другото е някъв финансов компромис
            Не е точно така, това са автомобили от различен клас. Пък и Чероки с изброената по-горе комплектация е далеч по-добро като проходимост и удобство на експлоатация от Гранд от първо поколение, недостатък му е само по-малкото вътрешно пространство, но пък е по-маневрено в тесни места. Аз самия карам Гранд и не си правя илюзии.

Коментар

... Аз самия карам Гранд и не си правя илюзии.
              Сериозно? Аз не знаех, че караш Гранд
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Chilio
                по Е79 някакъв малоумник с голф 2 ГТИ 16в се правеше на мъж и го изядохме с парцалките, а бяхме четирима души със сумати багаж в Черокито...
                колега това е малко в кръга на фантазийте ама карай той пича с голфа сигурно не е разбрал че се състезавате. Аз имах Ауди 2.0 16В и мога да ти кажа че никой джип не можеше да си и помисли даже да се движи наравно с мен, единствения който ме изряза наистина беше един МL AMG и то след 140 км. до тогава беше наравно с мен, така че не ми се вярва но да не се впускаме в излишни спорове.
                no signature no problems

Коментар

мен пък ме изпревари доста убедително един Ленд Крузър 100 V8 на м.ла Тракия... а аз си карах кротичко с Реното в средната лента със 180кмч

от място джипа е по-бърз, но само докъм 40-50кмч... след това колата "зацепва" за асфалта и "тръгва"... Ти явно си се уплашил, щом те е "дръпнал" след 140кмч... би трябвало да е обратното...

Коментар

Какво е Реното.
                    А някой джипове тръгват след 100

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                      по Е79 някакъв малоумник с голф 2 ГТИ 16в се правеше на мъж и го изядохме с парцалките, а бяхме четирима души със сумати багаж в Черокито...
                      колега това е малко в кръга на фантазийте ама карай той пича с голфа сигурно не е разбрал че се състезавате. ....
                      Ами защо ти се вижда невъзможно, голфа 2 ГТИ 16в е 1.8 мотор - 136 коня. Разбира се, че е разбрал, защото не се състезавахме, а го догонихме след като направи изключително голяма селяния и после се опита да избяга. Но ние го стигнахме, изпреварихме и намалихме пред него без да го пускаме да изпреварва, докато тира и цялата колона (която беше изпреварил накуп на дълги светлини, изхвърляйки една кола в насрещното на банкета, докато ние като първи зад тира чакахме да изпреварим по правилата) не го настигна и тира не почна да му се лепи на задната броня и да му свири и свети с всичките си фарове.

Коментар

Баси, като ви чета някои от разходите почвам да си мисля, че моят Сафран 2.2 ми харчи повече от необходимото в града - към 15-16 газ...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                          мен пък ме изпревари доста убедително един Ленд Крузър 100 V8 на м.ла Тракия... а аз си карах кротичко с Реното в средната лента със 180кмч

от място джипа е по-бърз, но само докъм 40-50кмч... след това колата "зацепва" за асфалта и "тръгва"... Ти явно си се уплашил, щом те е "дръпнал" след 140кмч... би трябвало да е обратното...
                          аз никак не се плашех да си карам с 250 тогава.... обаче 500-те коня си казват думата след 140 а мойто ауди все пак беше 1100 кг. и 140 коня.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                            колега това е малко в кръга на фантазийте ама карай той пича с голфа сигурно не е разбрал че се състезавате. ....
                            Ами защо ти се вижда невъзможно, голфа 2 ГТИ 16в е 1.8 мотор - 136 коня. Разбира се, че е разбрал, защото не се състезавахме, а го догонихме след като направи изключително голяма селяния и после се опита да избяга. Но ние го стигнахме, изпреварихме и намалихме пред него без да го пускаме да изпреварва, докато тира и цялата колона (която беше изпреварил накуп на дълги светлини, изхвърляйки една кола в насрещното на банкета, докато ние като първи зад тира чакахме да изпреварим по правилата) не го настигна и тира не почна да му се лепи на задната броня и да му свири и свети с всичките си фарове.
                            не го оправдавам селянин е, хубаво сте направили, имах в предвид че лека спортна кола е доста по-добре сметната като килограми/коне/аеродинамика (макар че голфа е изключение ) отколкото един джип.
                            no signature no problems

Коментар

Само за информация - 4.0 Чероки, по каталог прави 100 за 9 сек.
                              RB Patrol Team

Коментар

А пък аз си мислех,че джиповете са за горатаа а не за магистртрала летейки с 200км. и ускорявайки като болид от формула1
                                NISSAN FOREVER
                                -----------------------------------------------------------------------------
                                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X