Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със заден диф Дана 35 С с LSD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със заден диф Дана 35 С с LSD

35 с пробка не съм виждал, ама има тарикати дето го дупчат отвътре и като развиеш долния болт тече. По добре махни капака за да видиш има ли нужда от зъболекар.
    Нищо не можеш да развалиш. Недей напъва много болтовете на капака.

Коментар

Днес смених маслото, най-сетне! Като махнах капака на кардана, старото масло, разбира се си изтече.Обратно на очакванията ми, беше доста бистро! Е, все пак е ново, има няма 1000км...Прегледах за повреди. Всичко си беше като ново! Нямаше луфтове, липса на зъбци по короната и пиньона и т.н. (опазил Бог!) Сложих му от Кастрола, който си има добавка за шпердиф (40 лв/л). Покарах около 100 км във всякакви режими. Пробвах го и в завои, при напълно навит волан в двете посоки - няма тракане и виене.При висока скорост също няма шум!След обиколката дифа беше лееееко топличък, в рамките на допустимото. За сега мога да кажа, че си реших проблема.Края на тази или на следващата седмица пак ми се очертава ходене до вилата.Та когато го пробвам и на дълъг път, пак ще пиша за резултати.До тогава... стискайте ми палци така да си останат нещицата!
      Jeep Cherokee XJ `91
      "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
      След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

Коментар

Всичко е ОК, не го мисли. А за топлия диф - нормално е още повече след като има ограничено приплъзване - триене вътре. Карай смело!

Коментар

Виж дали все още работи LSD-то

Коментар

То и да не работи подлежи на ремонт нали - да не се шашне човекът...

Коментар

Колеги, кажете моля какво количество събира този диф. Ще сменям скоро масло и да знам колко да купя

Коментар

Два литра може и да не ти стигнат. Пробвай.
                Дифа се препълва под наклон за да се мажат по-добре лагерите на полуоските.

Коментар

Първоначално публикуван от Gligan Преглед на мнение
                  Колеги, кажете моля какво количество събира този диф. Ще сменям скоро масло и да знам колко да купя
                  Има много писано по тази тема,на моя като го сменях задния събра 1,8л а предния 1л
                  JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Два литра може и да не ти стигнат. Пробвай.
                    Дифа се препълва под наклон за да се мажат по-добре лагерите на полуоските.

Това е добра идея, ама тая мижава гумена тапа ме притеснява (че може и да излети) - що за идиотско решение да турят смешна гумена тапа вместо хубава, стабилна пробка на винт?????
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                      Това е добра идея, ама тая мижава гумена тапа ме притеснява (че може и да излети) - що за идиотско решение да турят смешна гумена тапа вместо хубава, стабилна пробка на винт?????
                      И Дана-35 и Дана-44 са с гумени тапи.
                      Няма как да излезе. Повярвай ми.

Коментар

Тя тая тапа изглежда смешна ама си влиза много добре и не е късичка за да изпадне толкова лесно има и зъбци,американеца го е измислил!
                        JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
                        JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
                        JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
                        JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
                          Тя тая тапа изглежда смешна ама си влиза много добре и не е късичка за да изпадне толкова лесно има и зъбци,американеца го е измислил!
                          Така е колега, но когато се спече тая тапа започва да тече и да губи масло. Поне така беше при мен и се наложи да си го побългаря, заварих му една гайка и с болт с дифтунг го затапих. Сега не тече.

Коментар

А от вътре, какво стана с ламаринката и магнита?
                            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X