Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със заден диф Дана 35 С с LSD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със заден диф Дана 35 С с LSD

Привет на всички! Имам нужда от помощ! Става въпрос за задния диф - Дана 35 С, и на ламаринката закачена на един от болтовете на капака пише че е LSD. Преди 3 седмици бях вкарал джипа за смяна на всички масла, накладки, жила, семеринги, карета, лагери и още куп други неща, които вече не бяха първа младост.Бях на път и навръщане, преди магистрала на Ябланица ми се спука заден десен семеринг и ми изтече диференциалното масло.От там реших да подменя и всички тези неща. Смених ги, взех джипа и го паркирах пред блока.Не го карам много, имам друг автомобил за градски условия. През 3-4 дена го изкарвам вечер да го разходя из града. Като го карам в началото, първите 20 мин ( изминавам около 20-30 км), всичко е наред!Нито тропа нито скърца, нищо! След това обаче, при по-висока от 80 км/ч скорост почва да се чува едно леко виене от задния диф.Като тръгна да паркирам, при навит волан или вляза в завой на скорост, отзад почва едно много гадно стържене и пукане Първият път като го чух се уплаших и спрях да видя дали съм затегнал хубаво болтовете на гумите, защото и тях смених с нови.Всичко там си беше наред. Пипнах дифа и усетих че е топъл.Тогава си казах че може маслото в него още да не е смазало хубаво навсякъде и продължих. По празниците ходих на вилата ми в Троянския балкан и по магистралата първите 30 км виеше силно, после шумът понамаля, но не изчезна.На магистралата обикновено карам със 110, на места най-много със 140км/ч. Спрях на ОМV-то преди Ябланица да видя какво е положението и ми се стъжни. Пипнах дифа, реших да си позадържа ръката, е ... повече от 2 сек. не успях - НАПРАВО ПАРЕШЕ! После карах до вилата с 70-80км/ч и навръщане до София пак, като гледах да пускам повече поинерция, за да се охлажда и да не се товари дифа.Тогава поне нито вие и не пука по завоите. Като тръгвах от бензиностанцията и после като паркирах в нас, така пукаше и стържеше, че имах чувството че всеки момент ще се скъса нещо и съм до там.На сутринта запалих, тръгнах, и докато беше студен, все едно нищо не му се беше случвало. Нито виеше, нито стържеше по завоите.... и тъкмо се кефех, че всичко е наред и след 30тина километра в един завой пак почна пукането, при малко по-висока скорост почна и да вие... МЪКА!
    Маслото, което са ми наляли в дифа е MOBILUBE GX80W-90. Приемчикът там ми е приятел, всички коли си правя в този сервиз и винаги съм бил доволен.Питах го дали е проверил, това масло става ли, той ми отговори, че бил проверил и е напълно съвместимо с моя диф.Предвид сегашното положение, малко се съмняам, че е проверил.Хубавото е, че ми издават подробна разпечатка със всичко сменено по колата и имам 5000 км или 3 месеца гаранция за извършените ремонти. Ако може някой, който разбира от тия неща, да ми каже какво може да е и ако е от маслото, което според мен е проблемът, защото май е много редичко, нека каже, за да се възползвам от гаранцията.Ако не, да търся някой специализиран сервиз, в който да могат да ми оправят колата, а не да я дотрошат. Благодаря на всички предварително!
    Jeep Cherokee XJ `91
    "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!
    След девети той направи съдбоносната крачка напред!..."

До: Проблем със заден диф Дана 35 С с LSD

Или са забравили да налеят масло, или първоначалното каране без масло е унищожило диференциала, или просто му е дошло времето при всички случаи трябва да се отвори вероятно някой лагер вътре си е заминал
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ами с тая чорба, и без добавка за ЛСД, какво друго може да се случи.

Коментар

Първоначално публикуван от dbantschew Преглед на мнение
        ...Маслото, което са ми наляли в дифа е MOBILUBE GX80W-90....
        И аз си мисля, че с маслото трябва да започне колегата преди да прави по-сериозни ремонти. Задължително с добавка за ЛСД. При мен имаше сериозна разлика с/без добавка. Мисля, че има доста теми, в които се коментира, кое е правилно масло за този диф, а то не е 80W90, a 75W140, но и на мен не ми се рови за линкове.
        Последно редактирано от Сашо Пунчев; 07-05-09, 10:24. Причина: ... и по-конкретно:

Коментар

Ами сега като тръгнах да махам пробката за маслото на дифа и малко потече. Значи масло има, обаче много редичко ми се вижда . Значи, отивам сега да им кажа да ми сложат нещо по-гъсто.Пък дано да се окаже само това. Все си мисля, ще ако беше се намлял някой лагер, щеше да скърца перманентно, дори когато колата е студена.За сега прави проблеми само след 20-30 минутна експлоатация (демек, като разбие маслото), но не преди това.Освен това на Мопар, някой може ли да ми препоръча някакъв подходящ и надежден заместител?
          Jeep Cherokee XJ `91
          "... До 9 Септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст!

Коментар

изтичай до представителя на марката и си вземи масло за ЛСД. Имах този проблем с мойта и само така се реши ...

Коментар

Първоначално публикуван от dbantschew Преглед на мнение
              Ами сега като тръгнах да махам пробката за маслото на дифа и малко потече. Значи масло има, обаче много редичко ми се вижда . Значи, отивам сега да им кажа да ми сложат нещо по-гъсто.Пък дано да се окаже само това. Все си мисля, ще ако беше се намлял някой лагер, щеше да скърца перманентно, дори когато колата е студена.За сега прави проблеми само след 20-30 минутна експлоатация (демек, като разбие маслото), но не преди това.Освен това на Мопар, някой може ли да ми препоръча някакъв подходящ и надежден заместител?
              Не го мери на по-гъсто и по-рядко - вземи си масло по предписание. В твоя случай съм почти сигурен, че ти трябва синтетика 75W140, задължително с добавка за ЛСД.
              Кастрол (може да се използва спокойно вместо Мопар в този случай) имат, доколкото знам, масло с включена добавка. Може и поотделно да го вземеш, но трябва да се сложи добавка за ЛСД отделно.

ПП: А ако на око уцелиш вискозитета на маслото ще те призная веднъж и завинаги!
              Последно редактирано от Сашо Пунчев; 07-05-09, 12:23.

Коментар

Като сменяш маслото погледни за някои изронен зъб на короната и пиньона

Коментар

Колега колкото и отчайващо да звучи все си мисля че без отваряне на дифа няма да минеш.Значи в твоя случаи почти 99% имаш нарушена циментация от загубата на масло и високата тампература което обяснява до някаква степен виенето но немога да включа за това чаткане и паткане което обясняваш при завой.Нещо счупен зъб;пластини знам ли.Това е лично мое мнение.Не го приемай че е точно така сондирай и други мнения дано истината излезе от някой който е имал подобен проблем.А за маслото колегите са абсолютно прави 75W140С добавка за LSD.Иначе като заместител бих ти препоръчал Кастрол 75/140 с добавка вътре в него.Все пак форума е за да си помагаме а не да се подвеждаме.Успех.И дано той дойде по бързо.
                  Последно редактирано от dino81; 07-05-09, 19:53.
                  Mitsubishi Outlander

Коментар

Колега има ли развой на събитията с дифа, че и при мен се чуват някакви попуквания които са най изявени когато превърти гуми на задна скорост и в кал, сменено е маслото с Кастрол 75W140.
                    Opel Frontera A 2.4i
                    Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

В петък си поръчах да ми доставят Кастрол 75W140 и на мен за около 30 лв/л. В БС ми обявиха 75лв за литър на масло със същия вискозитет, уж Мопар... ама оня дето говорих с него, не беше много убеден какво е.Интересното беше, че като му казах, че ми трябва диф. масло за XJ `91 2.1ТД за задния диф Дана 35 с ЛСД, беше много учуден, че искам 75W140.То било за "по-нови автомобили"!!! За такива като моя слагали 80W90, минерално, и до сега никой не се бил върнал за рекламация...Без коментар!
                      Утре ще заведа джипа да му сменят сегашната чорба с това на Кастрол и ще му сложа и добавка за ЛСД (18 лв пак от БС).Ще го изкарам малко на магистралата и ще пиша за резултати
                      Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

Кастрола не е ли с добавка за ЛСД.

Коментар

Мн добър въпрос... Момчето, на което поръчах маслото, като му казах вискозитета, спомена нещо такова, че е с добавка, но си помислих, че го казва в друг контекст и не му обърнах внимание Това изяснява нещата!Да, с добавка е Колегата Кинекс, току що ми спести 18 лв!!!
                          Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

Има Кастрол 75W140 с добавка, има и без добавка.

Коментар

Кинекс, благодаря за инфото относно маслото! Дали бих могъл да питам също и въпросния диф има ли пробка, от която да се източи старото масло? Като му отвия болтчетата и махна капака, сам, с цел инспекция на зъбците на пиньона и короната, после ще имам нужда само от силикон за да уплътня и да завия гайките. От нищо друго няма да имам нужда?Няма да се налага нещо да настройвам и няма опасност нещо да прецакам?Моля да ме извиниш относно "инфантилните" ми въпроси, но до сега не съм го правил и ще съм благодарен ако разбера от теб какво ме очаква Благодаря предварително!
                              П.С.: Оказах се от това да водя джипа на майстор утре! Сам ще извърша манипулацията.намерих шприц за маслото и смятам сам да го сменя с новото.
                              Jeep Cherokee XJ `91

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X