Привет на всички! Имам нужда от помощ! Става въпрос за задния диф - Дана 35 С, и на ламаринката закачена на един от болтовете на капака пише че е LSD. Преди 3 седмици бях вкарал джипа за смяна на всички масла, накладки, жила, семеринги, карета, лагери и още куп други неща, които вече не бяха първа младост.Бях на път и навръщане, преди магистрала на Ябланица ми се спука заден десен семеринг и ми изтече диференциалното масло.От там реших да подменя и всички тези неща. Смених ги, взех джипа и го паркирах пред блока.Не го карам много, имам друг автомобил за градски условия. През 3-4 дена го изкарвам вечер да го разходя из града. Като го карам в началото, първите 20 мин ( изминавам около 20-30 км), всичко е наред!Нито тропа нито скърца, нищо! След това обаче, при по-висока от 80 км/ч скорост почва да се чува едно леко виене от задния диф.Като тръгна да паркирам, при навит волан или вляза в завой на скорост, отзад почва едно много гадно стържене и пукане 

Първият път като го чух се уплаших и спрях да видя дали съм затегнал хубаво болтовете на гумите, защото и тях смених с нови.Всичко там си беше наред. Пипнах дифа и усетих че е топъл.Тогава си казах че може маслото в него още да не е смазало хубаво навсякъде и продължих. По празниците ходих на вилата ми в Троянския балкан и по магистралата първите 30 км виеше силно, после шумът понамаля, но не изчезна.На магистралата обикновено карам със 110, на места най-много със 140км/ч. Спрях на ОМV-то преди Ябланица да видя какво е положението и ми се стъжни. Пипнах дифа, реших да си позадържа ръката, е ... повече от 2 сек. не успях - НАПРАВО ПАРЕШЕ!

После карах до вилата с 70-80км/ч и навръщане до София пак, като гледах да пускам повече поинерция, за да се охлажда и да не се товари дифа.Тогава поне нито вие и не пука по завоите. Като тръгвах от бензиностанцията и после като паркирах в нас, така пукаше и стържеше, че имах чувството че всеки момент ще се скъса нещо и съм до там.На сутринта запалих, тръгнах, и докато беше студен, все едно нищо не му се беше случвало. Нито виеше, нито стържеше по завоите.... и тъкмо се кефех, че всичко е наред и след 30тина километра в един завой пак почна пукането, при малко по-висока скорост почна и да вие... МЪКА!
Маслото, което са ми наляли в дифа е MOBILUBE GX80W-90. Приемчикът там ми е приятел, всички коли си правя в този сервиз и винаги съм бил доволен.Питах го дали е проверил, това масло става ли, той ми отговори, че бил проверил и е напълно съвместимо с моя диф.Предвид сегашното положение, малко се съмняам, че е проверил.Хубавото е, че ми издават подробна разпечатка със всичко сменено по колата и имам 5000 км или 3 месеца гаранция за извършените ремонти. Ако може някой, който разбира от тия неща, да ми каже какво може да е и ако е от маслото, което според мен е проблемът, защото май е много редичко, нека каже, за да се възползвам от гаранцията.Ако не, да търся някой специализиран сервиз, в който да могат да ми оправят колата, а не да я дотрошат. Благодаря на всички предварително!

Маслото, което са ми наляли в дифа е MOBILUBE GX80W-90. Приемчикът там ми е приятел, всички коли си правя в този сервиз и винаги съм бил доволен.Питах го дали е проверил, това масло става ли, той ми отговори, че бил проверил и е напълно съвместимо с моя диф.Предвид сегашното положение, малко се съмняам, че е проверил.Хубавото е, че ми издават подробна разпечатка със всичко сменено по колата и имам 5000 км или 3 месеца гаранция за извършените ремонти. Ако може някой, който разбира от тия неща, да ми каже какво може да е и ако е от маслото, което според мен е проблемът, защото май е много редичко, нека каже, за да се възползвам от гаранцията.Ако не, да търся някой специализиран сервиз, в който да могат да ми оправят колата, а не да я дотрошат. Благодаря на всички предварително!
Коментар