Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на "родил" двигател 2.1 D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонт на "родил" двигател 2.1 D

Първоначално публикуван от галин георгиев Преглед на мнение
    Карам същото 2.1тд нямам ниакви грижи по мотора но бих го сменил ако се прецака ако се интересува твоя познат има мотор 4.7 бензин от шеви блеизер до колкото знам е на 100 000 км за 400-500 лв ще се спазарят по него стоят и раздатка заден мост предни носачи общо взето цялата рама
    Благодаря за предложението, но, както споменах по-горе, има обстоятелства, поради които единствената цел на ремонта е колата да се възстанови до изходното състояние (което не беше особено цветущо). Слагане на различен двигател и всякакви доработки, които биха произтекли от това, не стоят на дневен ред, тъй като наливането на средства извън необходимия минимум в този Джип е лишено от смисъл.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чаро, ако мога така да се обърна към тебе, този двигател е на мокри ризи и не е проблем да се завари това което е спукано по блока. По проблемен ще излезе коляновия вал най-вероятно се е покривил, и ще трябва да се смени. Комплект ризи излизат около 300-400 лв., а с буталата са около 600. Най евтиния вариант е блок ивал на старо ,но и те се изтарикатиха и искат нереални цени.
      Последно редактирано от Злой; 18-03-09, 21:00.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
        Чаро,ако мога така да се обърна към тебе,този двигател е на мокри ризи и не е проблем да се завари това което е спукано по блока.По проблемен ще излезе коляновия вал на й-вероятно се е покривил ище трябва да се смени.Комплект ризи излизат около 300-400 лв а с бутала са около 600.Най евтиния вариант е бблок ивал на старо ,но и те се изтарикатиха и искат нереални цени.
        Със сигурност за смяна ще е и коляновият вал, а ако се отвори, със сигурност ще изплуват още неща.
        Засега нещата отиват на смяна на цял двигател, още повече че май човекът, който ще го прави, е намерил мотор (ако не ни мине котка път), който още не е свален от друга кола.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Карам същото 2.1тд нямам ниакви грижи по мотора но бих го сменил ако се прецака ако се интересува твоя познат има мотор 4.7 бензин от шеви блеизер до колкото знам е на 100 000 км за 400-500 лв ще се спазарят по него стоят и раздатка заден мост предни носачи общо взето цялата рама
          Дай един телефон да се чуем за този осмак

Коментар

утре ще дам телефония номер на човека които го продава мотора мисля че е комплект но ще зная утре какво точно има по него
            http://www.vbox7.com/play:f7388cc7</a>
            0896415228

Коментар

Според вас колко ще струва мотор на трафик или спеис все пак това са коли които се намират по моргите стига само да не се казва че е за jeep защото подлодяват с цените и сега в тази криза и при тях няма работа поне така се надявам успех в пазарлъка
              0896415228

Коментар

... не е проблем да се завари това което е спукано по блока...
                Не че разбирам от заварки, ама хич не ми е ясно как аджеба би се заварило това на снимката
                Прикачени файлове
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е проблем заварява се,не знам дали няма да пасне идвигател 2.2д който стои на по новите еспейси или на по старите лагуни,понякога е по евтино да се купи грохнала стара кола

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                    колко е било здравото юркане...? 2,1 тди поддържат нормална скорост от 100-110 км/час .повече от 140 км/час надали..това им е критичната скорост на Чероки с този мотор
                    а не отива и до 160км лично съм го пробвал и си подържя 140км без никакви грижи
                    0896415228

Коментар

Не е проблем заварява се,не знам дали няма да пасне идвигател 2.2д който стои на по новите еспейси или на по старите лагуни,понякога е по евтино да се купи грохнала стара кола
                      Не давай такива акъли с 2,2 dT двигател. Сложен двигател със много скъпа поддръжка. Това си е таралеж в гащите направо.

Най-добре същия мотор от Рено 21 или Еспейс
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

На Рено 21 е 2.1 обикновен дизел без турбо.Мъртвец по рождение.Май едвам връзваше 90 коня.Не се занимавайте с глупости - цял мотор втора ръка и на пазара за автомобили нов внос.Другият вариянт - на части и с документ за брак.Това е моето мнение.
                        BMW X6

Коментар

Това ме заинтригува. Аз навремето си мислех да сменям двигател с по-мощен, защото всички ми разправяха "Абе виж как добре си направил джипа, само двигател нямаш". Но после се отказах, защото не ми се занимава. Моят 2.1Д върви що-годе добре и дори с големите гуми мога да поддържам 130км/ч на магистрала. Но си личи, че се тормози, та затова карам на около 100км/ч. Много се изкефих зимата, когато палеше от четвърт оборот и никога не съм имал грижи. Проблемът е при офроуд баири, където обикновено ме оставя, защото не му стига мощност. Та това, което искам да кажа е, че ако на някой му се занимава да ми смени двигателя с по-мощен (срещу заплащане, естествено), мога да дам моя, за да го сложите в това Чероки. Просто наистина нямам време да се занимавам.

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                            На Рено 21 е 2.1 обикновен дизел без турбо.Мъртвец по рождение.Май едвам връзваше 90 коня.Не се занимавайте с глупости - цял мотор втора ръка и на пазара за автомобили нов внос.Другият вариянт - на части и с документ за брак.Това е моето мнение.
                            Има и без турбо, има и със турбо. Без Турбото е към 70-75 коня, с Турбото е към 88-90 коня. Толкова е и на Черокито. Естествено че ще се търси мотор с Турбо.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                              Дай един телефон да се чуем за този осмак
                              номера но момчето което продава мотора 4.7 шеви блеизер е 0889999929 САШО МИХАИЛОВ целия блеизер е в варна само за мотора иска 600лв напълно оборудван + компа
                              0896415228

Коментар

От: Ремонт на "родил" двигател 2.1 D

Има ли вариант на cheroke 2.1TD да се монтира глава от чист дизел ?
                                Последно редактирано от CarTest™; 21-12-14, 19:31. Причина: Правопис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X