Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заден диф на Гранд 2,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Заден диф на Гранд 2,7

Така и така сме я захванали, би ли споделил как се сменят въпросните дискове, ако си го правил.

Коментар

За WG GRAND CHEROKEE 2,7 CRD преден диф (Model 30) както и за заден диф(Model 35) (Model 44) който са оборудвани с ВАРИ-ЛОК се добавя 70ml (0.07L) добавка. А за смяната на дискове - JEEP не предлага само дискове. Сменя се цялата касета. Може и да намериш някъде турски със съмнително качество.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Значи, грешния ми спомен е от това което е написано на опаковката.
        Там пише че дозировката на добавката е между 2 и 5% от количеството на маслото в дифа. Маслото в двата дифа е 3л и малко, а количеството на една добавка е 0.12л. Което значи че ако една добавка се разпредели между двата диференциала, ще има 4%. Изглежда приемливо.
        Само че лично аз ако трябва да избирам между препоръките на фирмата която пакетира добавката(Mopar), и препоръките на фирмата която произвежда моста(Dana), ще предпочета второто. А именно 70ml в предния и 120ml в задния.

Дискове за варилок не се продават. Касетата е капсулована.

Коментар

А може би, както казваш, е най правилно да се вземат под внимание препоръките на производителя на автомобили JEEP. А те са :
          DANA30 186FBI - 0.07L;
          DANA35 198RBI - 0.09L;194RBI - 0.12L;
          DANA44 226RBI - 0.12L.
          Никъде обаче не се споменава точната функция на прибавката.Пише че намалява износването и шумовете но не и как - намалява триенето ли, увеличава ли го...

Коментар

И аз не знам какво точно прави но е факт че без нея ЛСД-то скърца.
            Миналата година правих проби с масла с различен вискозитет в комбинация с различни добавки. Най-изненадващата констатация беше че при нормален диф с износени лагери, добавката за ЛСД увеличава виенето.

Коментар

А съединителите в раздатката. Там в маслото явно си има добавка.

Коментар

То тва в раздатката повече ми прилича на разтително масло. Няма миене тоя мазник.
                Пробвал съм и с Дексрон-3 в раздатака(247), нищо не скърцаше. Само дето раздатката работи по-зацепена.

Коментар

В какъв смисъл - предава повече (по рано) въртящ момент напред ли?

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                    В какъв смисъл - предава повече (по рано) въртящ момент напред ли?
                    Да, повече и по-рано. Карах така няколко стотин километра след като смених веригата. Като пътно поведение даже повече ми хареса, но после си сипах оригиналното, да не стане някоя беля.
                    По-капризна кола към масла от ГрандЧероки май няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Myself Преглед на мнение
                      При завой на 90 градуса и повече /обратен/ се получава странно стържене...
                      Да се върнем на темата - какво стана с дифа.

Коментар

Оправи ли се дифа?

Коментар

Явно го е оправил, щом не пише .

Аз обаче днес, докато опитвах да изтегля един колега от едно дере, забелязах, че при блокиран среден диф (на бавни) при пълен ляв волан на задна, лявото колело отпред не буксуваше . А аз толкова се биех в гърдите досега... Направо ме обзе ярост и сега се чудя какво да правя (в смисъл - има ли проблем или не)иначе на по-изправен волан буксуваха и четирите. Някой да има идея от какво може да е - ясно е, че не е твърд блокаж, но очаквах повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                            Явно го е оправил, щом не пише .

лявото колело отпред не буксуваше .
                            А предно дясно се е въртяло - така ли? Ако е така, значи проблема е в предния диф (логочно, нали). Той би трябвало да е ВАРИ-ЛОК. Може би са износени дисковете. По лекия вариант е да си с калпаво масло или без добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              А предно дясно се е въртяло - така ли? Ако е така, значи проблема е в предния диф (логочно, нали). Той би трябвало да е ВАРИ-ЛОК. Може би са износени дисковете. По лекия вариант е да си с калпаво масло или без добавка...
                              Другото върти. Маслото е Мопар с добавка.
                              Ще купувам явно касета .

Коментар

Това май е блокажът, нали?
                                http://www.jeep4x4center.com/product...?number=76739X

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X