Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заден диф на Гранд 2,7

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заден диф на Гранд 2,7

При завой на 90 градуса и повече /обратен/ се получава странно стържене, което не звучи като метал, не звучи като гума и се чува повече в купето отколкото извън купето. Има вероятност да е от диференцияла. Колата е на 68000 и преди 1800 км смених всички масла без това на рездатката.
    Някой имал ли е подобен проблем и къде /кой сервиз/ във Варна може да разглоби и сглоби vari-lock диф.

До: Заден диф на Гранд 2,7

Добавка за ЛСД сложи ли.

Коментар

Не. Аз не знаех че е необходимо. Приятел ме посъветва за отида в автосервиз "Ауто Фейс". Това се "води" за алтернаативен сервиз на мерцедес. Тъй като мотора и скоросната кутия е на мерцедес реших че това е сервиза. Там ме увериха, че такива коли са правели и нямало проблем. Те знаели какво трябва да се направи. Аз исках смяна на масла на мотор, скоростна, и дифове - това е за моя пробег. Но пичовете са ми набухали 11 л масло в мотора /толкова платих поне-знам че събира 6,5л/, а на дифовете са ми сложили 75W90 3л. Аз ип повярвах докато не почнаха задния диференциял да се обажда. Днес бях в Балкан стар и от там си купих добавка и масло. Искат ми за смяна 6 лв на диф, но за моя случай с измиване става 27 за двата. Аз ако го знаех това нямаше да стъпя в друг сервиз. Само се надявам като сменя маслото утре да не "млъкне" задния диф и да мисля за течовете. Възможно ли е да изтърват семеринги от неправилно масло?

Днес си купих каквото трябва и две добавки. По една на диф ли се слага?
      Последно редактирано от kinex; 16-02-09, 18:23.

Коментар

Шишето на добавката е в унции и лесно можеш да се ориентираш колко трябва да сложиш. По спомен една добавка е предостатъчна за двата дифа. 2.5 унции в предния и 4 в задния. Не е добре да се слага повече.

http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm#FAXLE

Две добавки ти дадоха или ти поиска две. Щото ако е първото се появява въпроса какво масло ти дадоха. Като знаят какво трябва да е маслото що не знаят че една добавка стига за двата. Ако ти пука за джипа сложи 75W140. Мопар има нужда от добавка, Кастрол имат масло което вътре има добавка. За други марки не знам.

Това за измиването или не си го разбрал правилно или нещо те баламосват. Сигурно ти искат повече пари за да го сменят чрез сваляне на капаците. Което всъщност е правилното. Другия начин чрез изпомпване през пробката е малко претупана работа. Ако пък наистина искат да мият диференциалите отвътре, искам да те помоля да се поинтересуваш с какво ги мият и защо. Това че ще останат 10грама от старото 75W90 по частите не е никакъв проблем. Също ако можеш виж как мият лагерите на задните главини. Половин ден разглобяване и гаранция ще ги сглобят по-мръсни от колкото са били.

Коментар

Понеже вече хронично ми се повръща от сервизи и майстори ще си сменя маслото сам - чакам малко да се позатопли. Та търсейки попаднах на това:
          http://www.4x4xplor.com/diff-service.html
          Има и миене в процедурата. Може това да са имали предвид. Това за 6те лева в Балканстар да го видя няма да повярвам .

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
            http://www.4x4xplor.com/diff-service.html
            Има и миене в процедурата. Може това да са имали предвид.
            Аха, със спрей за почистване на спирачки.
            Добре е, но ако не е имало вода в маслото не е нужно.

Коментар

Аз съвсем наскоро си дадох сметка, че като го карах в сервиза гарнитура за дифа не носих . Сещате се как са го сменили. Лошото е, че преди около седмица, когато добавих Мопарската добавка за ЛСД бръкнах и маслото стои малко на боза в предния диф. Ето защо ми предстои смяна, отново. Маслото е на 5,000км.

Коментар

Ама то и чисто ново като е и врътнеш едно кръгче да се газира, пак ще изглежда като боза.

С гарнитура като го праснеш в някое паве и веднага протича. На мен ми писна. Със силикон е по-здраво.

Коментар

Утре сутринта ще го взема от Балкан стар и там ще попитам как ги мият.
                  В сервиза бяха сигурни че се слага по една добавка на диференциал.
                  Аз исках да ги мият за да съм сигурен, че няма от старото масло. Надявам се "странния" звук при завой да изчезне.
                  На капаците на дифовете слагат селикон.

Коментар

А маслото какво е.
                    Това че са сигурни че се слага една добавка на един диф е хубаво.
                    Пак като не са те убедили че целия мост е за смяна, щото и това съм го виждал с очите си, а случая беше същия като твоя.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Шишето на добавката е в унции и лесно можеш да се ориентираш колко трябва да сложиш. По спомен една добавка е предостатъчна за двата дифа. 2.5 унции в предния и 4 в задния. Не е добре да се слага повече.
                      ...

Бутилката е 120 мл (около 4 унции) та едно шише не стига, две са много

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      А маслото какво е.
                      Това че са сигурни че се слага една добавка на един диф е хубаво.
                      Пак като не са те убедили че целия мост е за смяна, щото и това съм го виждал с очите си, а случая беше същия като твоя.
                      То не е речено, че няма да се пробват!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                        Бутилката е 120 мл (около 4 унции) та едно шише не стига, две са много
                        На шишето какво пише за дозировката, че нямам под ръка.

Коментар

Ми за дозировката нищо не пишеше, аз я взех от wjjeeps. На шишенцето пише само, че се добавя на ЛСД дифове за намаляване на шумове. предполагам е приложима за много модификации и затова не конкретизират. Аз сложих цялото шише в предния диф. Вероятно е много, но нейски...

Коментар

Странно ми е, че идва от задния диф при колегата звука. За него се предполага, че е доста по-як!

Коментар

Ама той задния диф не е износен. Просто геродисковете стържат.
                              Утре ще видя какво пишеше на тубата за дозировката че спомените ми май са грешни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X