Обява

Свий
Няма добавени обяви.

фарове на чероки XJ ? как да ги просветнем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• фарове на чероки XJ ? как да ги просветнем?

имам такъв практически въпрос :как колегите с черокита са решили проблема с фаровете? наистина са слабички и с изразен "спотов" ефект, осветяват неравно и някак кривогледо.
    чудя се как да ги подобря... виждал съм поставени във фара ксенони, но четох че трябва задължително да имат и добавени чистачки за да не се зацапват и да не заслепяват насрещните коли, което ми се вижда сложно та направо непостижимо. руснаците пък показват като изход замяна на рефлекторите + крушките със по силни лампи и рефлектори даващи по равен светлинен поток. ама у нас се съмнявам да може да се закупят такива в магазин, та трябва с поръчки от вън и всичко произлизащо от това.замяната пък само на крушките с по силни /и на бушоните за фара/ няма да подобри разпределението на светлинния поток.
    въпроса ми е как вие сте решили проблема с двете свещи отпред на колата? да споделите опит...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: фарове на чероки XJ ? как да ги просветнем?

Аз съм със фар крушка(оригинални)и съм много доволен.Мисля че ги има в БС.Братушките споменават и за фар от ЗАСТАВА с малка доработка.
    Cherokee(XJ) Country 1993 4.0i

Коментар

какви пари ги взе? имаш предвид варянта в който крушката и рефлектора са едно?
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
        имам такъв практически въпрос :как колегите с черокита са решили проблема с фаровете? наистина са слабички и с изразен "спотов" ефект, осветяват неравно и някак кривогледо.
        Старчешки дегенеративни проблеми ...на фаровете де
        Първо ги огледай от вън през стъклото за повдигнат от ръжда (корозирал) рефлектор,ако има се сменя фара, после (ако са здрави) свали рефлектора, махни крушкити и с вода, сапун и парцалче измий от вътрешна страна рефлектора и стъклото. Образно казано от многото работа то се "опушва" отвътре и с парцалчето и водата този филм се маха (само с вода без търкане не става) После се монтира, регулира и при желание може да се сложат по-мощни клушки. На пазара има от 50
        /55W до 95/100W по мои спомени......ако те мързи, вечи си идвал, дотъркалваш се да ти пазя страх на мързела
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

дядо владо, лошото е че рефлекторите са чисти, стъклата също нямат вид на захабени. бе изобщо фаровете са си в много добро състояние. ама ще ги сваля да ги лъсна въпреки всичко. и май ще сложа по силни крушки.пък ако не стаа... ще продължа по натам.
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Има американски и европейски стандарт на фаровете. Ако си с американския - те така си светят.

Стават фарове от DAIHATSU Feroza/rocky, Nissan patrol, Renault rapid, и куп други возила. Това е един от размерите рефлектори, които са с най-масово разпространение. Другия е като на голф 2/жигула, и т.н.

Поразтуршувай се по магазините за авточасти. Със сигурност ще намериш. Сменя се само рефлектора и стъклото (то си е един елемент).

Иначе, варианта фар-крушка също не е лош. Обаче май и те са само американски стандарт. Хубавото им е че вода вътре не може да проникне при никакви обстоятелства. Въпроса обаче е че в БС сигурно са с цената на златото.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

благодаря! явно са американски стандарт, защото и светлинния поток изглежда като картинките по нета... злато няма да давам, все пак са ми абсолютно здрави ще видя по магазините дали няма нещо по читаво да има, нпо выпроса е как да разбера дали свети по добре от наличните, без да си спретна колекция от различни производители. за това питах , ако някой е решил идентичен проблем, как точно го е сторил.
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...

Иначе, варианта фар-крушка също не е лош. Обаче май и те са само американски стандарт. Хубавото им е че вода вътре не може да проникне при никакви обстоятелства. Въпроса обаче е че в БС сигурно са с цената на златото.
                Спарки, има ги и не са скъпи, 50-60 лв. бройката. Дали обаче ще светят по добре? Нали на оригиналните рефлектора е читав? Другия проблем е че са без габарит.

Коментар

аз съм с нови, кристални фарове..... можеш да ги поръчаш от ибей...

не че светят много добре, но в сравнение със старите бива...

а пробелема кардинално се решава с допълнителни фарове, взимаш едни на ВЕСЕМ и работата спи

някъде в къщи имам и снимки за демонстрация

Коментар

хм, ще съм благодарен за всякакви снимки и линкове ...
                    допълнителни, в смисыл - халогенки под бронята в фабричните легла?
                    фар/крушките като са без габарити значи при мене отпадат - габарита ми е във фара... иначе 50тина лева на брой , ако подобряват качествено нещата си струват.
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Спарки, има ги и не са скъпи, 50-60 лв. бройката. Дали обаче ще светят по добре? Нали на оригиналните рефлектора е читав? Другия проблем е че са без габарит.
                      От рено рапид са и с габарит, че са и по-евтини. 50-60лв. е комплекта. Иначе, фар-крушките са без габарит.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        От рено рапид са и с габарит, че са и по-евтини. 50-60лв. е комплекта. Иначе, фар-крушките са без габарит.
                        Вярно бе, баничарката! Това не се бях сетил!

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                          хм, ще съм благодарен за всякакви снимки и линкове ...
                          допълнителни, в смисыл - халогенки под бронята в фабричните легла?
                          фар/крушките като са без габарити значи при мене отпадат - габарита ми е във фара... иначе 50тина лева на брой , ако подобряват качествено нещата си струват.
                          под бронята са доста уязвими, мойте ги счупих на първото излизане извън пътя........ имах предвид нещо такова

Коментар

Мнение на glinski

.....фар/крушките като са без габарити значи при мене отпадат - габарита ми е във фара... иначе 50тина лева на брой , ако подобряват качествено нещата си струват.

Цената на фар/крушка е от 30 до 70лв.Габарита ми е под фара и свети заедно със мигача.Това може и при теб да стане.
                            Cherokee(XJ) Country 1993 4.0i

Коментар

Така като ги гледам май са еднакви с тези на Вранглера. Аз си купих два нови, 35 лв. е бр., и се родих направо. Това е цената за фаркрушка, цената за фар с крушка Н4 е 45 лв., при Скорпионите.
                              99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                              It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X