Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със стартер (или нещо друго) на 3.1тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със стартер (или нещо друго) на 3.1тд

Симптомите са безусловно за бендикс или венец на маховика. При теб бендиксът отпада след като са го гледали. Проблемът се решава само и единствно със смяна. Търси втора употреба - ясно личи ако зъбците са износени или счупени.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
      Симптомите са безусловно за бендикс или венец на маховика.
      Майк, има и такъв проблем joro-g го е казал , ама трябва да му разбираш на мотора, а не да "глеаш да сглсиш црЪвула" и да му вземеш пари за нищо. Бендикса прави две неща. Първо изважда зъбното колело на стартера (зацепва го) и на финала дава контакт и стартера тръгва, но ако нещо е на кантар, може и да развърти мотора преди да зацепи и съответно да стърже (принципно при повечето стартери това се регулира) Отделно, че стари Джипки като моята са със без бендикс мотора се развърта и по канали подобни на нарезите в цевта на пушката и водено от собствената си маса зъбното колело излиза......та звук от клавиатура, като аборт по телефона - трудно , а всеки ремонт при нов "майстор" още по...
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Майк, има и такъв проблем joro-g го е казал , ама трябва да му разбираш на мотора, а не да "глеаш да сглсиш црЪвула" и да му вземеш пари за нищо. Бендикса прави две неща. Първо изважда зъбното колело на стартера (зацепва го) и на финала дава контакт и стартера тръгва, но ако нещо е на кантар, може и да развърти мотора преди да зацепи и съответно да стърже (принципно при повечето стартери това се регулира) Отделно, че стари Джипки като моята са със без бендикс мотора се развърта и по канали подобни на нарезите в цевта на пушката и водено от собствената си маса зъбното колело излиза......та звук от клавиатура, като аборт по телефона - трудно , а всеки ремонт при нов "майстор" още по...
        Е аз изходих от там, че колегата е писал, че са му проверили стартера и бил ОК. А за ремонта си много прав...

Коментар

И аз имам този проблем, случва се много спорадично и не ми пречи. Бедикс смених със друг, на старо след като стария спря да връща и и стартера въртеше постоянно и на запален двигател. Четките са за презапояване, но не мисля да е от тях, че си го правеше и със старите и с новите, преди да се разпоят. Зъбите изглеждат леко загладени, ни не и износени. Става дума за бош ако изобщо има значение. Мисля си дали не е котвата или както се нарича системката. Може би заяжда и може да се смаже?

Коментар

Препоръчаха ми да се обърна към един сервиз, който се намира някъде по околовръстния път в района на Бъкстон и Павлово. Занимавали се само с джипове и и също така подготвяли такива за Off-Road състезания. Смятам да попитам дали ще могат да оправят колата и колко време ще отнеме, а някой ако има други добри майстори, който могат да се заемат с това нека ми пише.
            Move b*tch, get out the way. If you see me on the high way - get the f*ck out of my way ...

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
              При 3.1тд зъбите се намирали на torque converter-а. Цената му била към $490 без включен труд, а пипането в АСК-то е доста скъпо (
              На 3.1 ТД зъбния венец не е на "тенджерето". Има си отделен маховик. Наистина, маховик е силно казано, просто една тънка кръгла метална плоча със зъбен венец, към която torque converter-а се завинтва с четири болтчета.
              ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
              Volvo XC90 D5 Executive '12
              Volvo XC60 D5 Summum '11
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                На 3.1 ТД зъбния венец не е на "тенджерето". Има си отделен маховик. Наистина, маховик е силно казано, просто една тънка кръгла метална плоча със зъбен венец, към която torque converter-а се завинтва с четири болтчета.

На всички мотори окомплектовани с автомати зъбния венец е на този "маховик". Няма зъбен венец на автомат които да се намира на "тенджерето" , каквото и да ти казват колегите.
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X