Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със стартер (или нещо друго) на 3.1тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със стартер (или нещо друго) на 3.1тд

Здравейте!
    От 3-4 месеца имам един странен и не отстраним проблем (засега)
    Той се появява през различни периоди от време...понякога 2-3 пъти седмично, а друг път може и веднъж месечно. Закономерност не съм открил Проблема се състой в това: при завъртане на ключа се чува едно изскърцване/изръмжаване на стартера (за 1-2 сек.) без да задвижи двигателя. При повторение в повчето случай запалва нормално, но се случва и пак да го повтори номера 2-3 пъти преди да зацепи Това се случва както в топло така и в студено време, при загрял или студен двигател. Първия път като го направи пред майстор този номер- той каза... "нема да се плашиш" най-много бендикс да сменяш. Но от тогава нямам оправия. Закарах го ...видяха го и казаха, че четките (или там както им се вика) са за смяна, но бендикса изглеждал добре... (при тях не направил номера нито веднъж). Но уви...след седмица пак "изкъркори" и пак при друг майстор. И той каза, че бендикса не изглеждал зле, но все пак можело да е от него...и го смених. На следващия ден отново...зацепи от 3-тиа път. И пак при майстори....като видяха, че ми е стар акумулатора, казаха че може да е от него.... преди седмица смених и него....и днес пак съм в начална ситуация...отново същия номер. Преди малко чух и друго мнение...да не би да съм имал някъде лош контакт....сега сигурно ще сменям и някой контакторен блок, но най-вероятно и от това няма да е...
    Някой има ли идея какво е поредното нещо което трябва да направя?
    Благодария предварително за предложения
    Grand Cherokee WJ 3.1

До: Проблем със стартер (или нещо друго) на 3.1тд

Шалтер или четки.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
      Шалтер или четки.
      и двете са сменени
      Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
        Някой има ли идея какво е поредното нещо което трябва да направя?
        Благодария предварително за предложения
        Да се дотъркаляш да слухтим като не зацепи как звучи
        Звук от клавиатурата ми е трудно да диагностирам, но може да се опише така: Висок, вибририащ като от електромотор - не изхвърлящ бендикс ("джип" има и модели без бендикс, там е износена механика).
        Стържещ (подобен на този който би се получил при включване на стартера при работещ мотор) тогава са износени или зъбите на маховика или на стартера...или има счупен зъб
        П.П. при лош контакт стартера не тръгва т.е. не сменяй блокове
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Повече прилича на включване на стартера при работещ мотор. Лошото е че винаги като я закарам да майстор... там се пали-гаси-пали-гаси много пъти и там не го прави...и те в повечето случай само научкват... сега ще я карам да видят за износени зъби

ПП: сега разбрах, че зъбите на стартера били преглеждани и са наред....трябвало да се види маховика...а ако е там проблема - било мнооооого скъп ремонта
          Последно редактирано от ivdibi; 03-02-09, 09:44.
          Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

не съм спец по стартери но това се дължи вероятно на четките които или вече са на края си и пружините не могат да ги притиснат добре в колектора на ротора или същите са трудно подвижни в леглата си клеясали са !!! тогава стартера има подобен звук при палене и то най вече при студен двигарел ако са клеясали и трудно подвижни разбира се преди да се отвори стартера трябва да се увериш с пробна лампа, че като завъртиш конт.ключ лампата опряна на стартера светва мигновенно и до стартера кабела е ОК

Коментар

Четките са сменени още при първото сваляне на стартера. Другата седмица ще се сваля пак и ще го види друг майстор. Имало 2-3 възможности, като най-тежката диагноза е проблем със зъбите които се намирали на torque converter-а (защото бил автоматик)
              е имало и по-лека присъда...дано е тя
              Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Да не е котвата която изхвърля бендиксаПърво тя се включва за да може да изхвърли по рано бендикса и през нея се предава + към електромотора Поне при Тойота е така

Коментар

Здравейте!
                  Карам Чероки 2.7 CRD от 2004 година, взел съм го чисто нов.
                  Същият проблем е и при мен, но когато го закарах на сервиз се оказа, че не е бендикса, а казаха че е бил МАХОВИКЪТ защото зъбците му са се износили и от там се получава този "изрязващ" звук на стържещо желязо, защото не може да захапе.
                  Е за съжаление днес тотално отказа да ми пали, а в началото беше точно както го описа колегата. Не съм сигурен дали е точно в това проблема, но когато не иска да запали се навирам под джипа и на ръка завъртам маховика - след това пали!
                  Искам да науча всичко възможно за този проблем и колко ще ми струва смяната на тази част ?

Благодаря ви предварително!
                  Move b*tch, get out the way. If you see me on the high way - get the f*ck out of my way ...

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander Boyadzhiev Преглед на мнение
                    Здравейте!
                    Карам Чероки 2.7 CRD от 2004 година, взел съм го чисто нов.
                    Същият проблем е и при мен, но когато го закарах на сервиз се оказа, че не е бендикса, а казаха че е бил МАХОВИКЪТ защото зъбците му са се износили и от там се получава този "изрязващ" звук на стържещо желязо, защото не може да захапе.
                    Е за съжаление днес тотално отказа да ми пали, а в началото беше точно както го описа колегата. Не съм сигурен дали е точно в това проблема, но когато не иска да запали се навирам под джипа и на ръка завъртам маховика - след това пали!
                    Искам да науча всичко възможно за този проблем и колко ще ми струва смяната на тази част ?

Благодаря ви предварително!
                    В случая не е нужно да лягаш отдолу. Включи на скорост и малко я бутни на някъде.
                    П.С. Жена ти пали ли я често? Иначе на 5 години кола, да и изрониш зъбите е доста сложно.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      В случая не е нужно да лягаш отдолу. Включи на скорост и малко я бутни на някъде.
                      П.С. Жена ти пали ли я често? Иначе на 5 години кола, да и изрониш зъбите е доста сложно.
                      При автоматична скоросна кутия, тоя номер НЕ минава.

По въпроса за износването - възможно е , ако е карано ежедневно градско на къси разстояния и се пали по 50-60 пъти на ден - за 5 години
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        При автоматична скоросна кутия, тоя номер НЕ минава.

По въпроса за износването - възможно е , ако е карано ежедневно градско на къси разстояния и се пали по 50-60 пъти на ден - за 5 години
                        А аз от къде да разбера каква е ск.кутия?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          А аз от къде да разбера каква е ск.кутия?
                          След 1999 година, Грандовете са САМО автомати.
                          Тук става въпрос за 2,7црд, който също е автомат и кутията е немска.
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander Boyadzhiev Преглед на мнение

При 3.1тд зъбите се намирали на torque converter-а. Цената му била към $490 без включен труд, а пипането в АСК-то е доста скъпо (
                            Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от ivdibi Преглед на мнение
                              При 3.1тд зъбите се намирали на torque converter-а. Цената му била към $490 без включен труд, а пипането в АСК-то е доста скъпо (
                              При всички автоматици които аз съм виждал, зъбите са там , а това тенджере ( torque converter-а.) седи между двигателя и кутията (все едно нормалния съединител на "ръчките") и в нея няма какво да се ровчи за смяната му
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X