Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.5ТД черока...ъ, отказа да завърти!?! дайте акъл....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 2.5ТД черока...ъ, отказа да завърти!?! дайте акъл....

тъй де или акумулатор, или стартер, или връзката между тях.....

ако може да подаде директно захранване на стартера, ще елиминира едната причина, после лесно

Коментар

добре, значи първо меря каквото мога, после директен ток на стартера...
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

да внеса едно пояснение :лампите на таблото не гаснат при опит за припалване, гаснат само лампите на свирката и на копчетата по вратите на колата...
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

струва ми се колега че освен имаш утечка на ток, също така имаш лоши клеми.по скоро липса на "маса". изчисти ги както си следва и нямаш ядове за клаксона и другите нещица , дето ти изпиват акумулатора. първо направи това което ти препоръчвам а след това ги провери. може да се окаже както претъркан сноп кабели , така и ложа маса (пак) и затова, да умира бързо (по твоите думи)акумулатора
          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
          Honda Shadow VLX 600 - 1999
          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
          Влади

Коментар

да докладвам : оказа се май стартера. колата вече е в сервиз, благодарение на добрите хора които ми помогнаха! Дядо Владо ме спаси така да се каже. дойде заранта да помага, локализирахме проблема като стартер след замерванета де що може по токовете.после въртя, въртя телефони, намери колега да ме дръпне/ да са живи и здрави - ще се черпиме!/ заведе ме до сервиз за стартери и динама, за жалост там не можеха да свалят стартера щото дет се вика е в средата на двигателя и се не види... та се обадих в ИНДкомерс срещу арена мадост където сесъгласиха да свалят туй чудо стартер и да го правят.закарах им колата и я оставих.... утре ще видиме какво сабя /сметка/ ще покаже!

интересното е че колата в сервиза запали многократно в ръцете на монтьора, и тамън да ми каже да си я прибирам че нищо и няма и сигурно и прекъсва алармата - та си показа характера та в крайна сметка хванаха да го свалят стартера, пък аз се прибрах да пиша комюнике за събитията...

ако не беще помоща от колегите още да съм си на улицата отпред и да гледам жално и нещастно...
            не бързам за никъде...
            XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
              после въртя, въртя телефони, намери колега да ме дръпне
              Благодарноста е и към колегата е Delcho без неговата "фероца" щях само да си се пуля и чеша по главата
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

благодаря за уточнението! абсолютно се бях ощурил... утре ще вдия как ще свърши тази история.и ще докладвам.
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

благодаря за уточнението! абсолютно се бях ощурил... утре ще вдия как ще свърши тази история.и ще докладвам.
                  С една "ловешка идилия" преди много години баталясах от студ в едно село със същите симптоми.Оказа се на финала сулфатизирали/много тънък филм/ клеми на акумулатора/също беше нов/.
                  Виж и кабелната обувка на минусовата клема къде е куплирана/купе,двигател/ и я развий,зачисти/зашкури и смажи.
                  Успех!

Коментар

... та се обадих в ИНДкомерс срещу арена мадост където сесъгласиха да свалят туй чудо стартер и да го правят.закарах им колата и я оставих.... утре ще видиме какво сабя /сметка/ ще покаже!
                    Хех, какъв съвпадък

И аз днес минах пред ИНД Комерс или както се казва сега, щото трябваше да върна едно V8 бинзиново паркетно камьонче, дето ми го бяха дали за няколко дни да го поразтрия

21-цолови джантоци с ...руски гуми

Ако утре имаш нужда от транспорт от/до ИНД Комерс и центъра, обади се, цял ден ще съм в движение между Кокаляне, Горубляне и Полиграфическия комбинат

0887 631329
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

благодаря! стига да е готова колата...
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

докладвам: стартера е отремонтиран. според майстора - бендикса се е бил прецакал... развил се / каквото и да значи това, може и да се е бил нещо изметнал/ и заставал понякога на криво и се блокирал. утре ще си го взема черока от сервиза...
                        не бързам за никъде...
                        XJ 2.5TD '98

Коментар

Иносказателно ..... или с други думи
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

леле, добре че не хванахме сами с дядо владо да го сваляме стартера...
                            сега говорих с хората в сервиза, в 11 сутринта са им го донесли и са започнали да го монтират... и не са свършили още. утре ще си го взимам. дано да го събреат като хората че наистина е заврян в да не казвам де...
                            не бързам за никъде...
                            XJ 2.5TD '98

Коментар

леле, добре че не хванахме сами с дядо владо да го сваляме стартера...
                              сега говорих с хората в сервиза, в 11 сутринта са им го донесли и са започнали да го монтират... и не са свършили още. утре ще си го взимам. дано да го събреат като хората че наистина е заврян в да не казвам де...
                              Малееее. Говори с тях по телефона или ги гледа? За това време цяло прасе се изяда, камо ли един стартер.

Коментар

погледах като започнаха да свалят. след час приемчика дойде да ми каже да не се заблуждавам и да си губя времето там, че бързо няма да стане.
                                стартера е заврян на такова място че в началото когато ровех колата сам вообще не можех да го видя де е... върху него са сто маркуча на турбо охлаждане и кво ли не друго. мъка страшна.сега абсолютно ми се изясни защо в сервиза за стартери казаха че няма проблем да го оправят, но не могат те да го свалят и сложат....
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X