Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за турбо на VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за турбо на VM

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
    Да. Но не винаги има маркуч. Другия тест е вървежа. Гранда не знам как е, но 120 е малко. От друга старана 120 без турбо като че ли е много.
    При съмнения, най сигурно в специализиран сервиз.

благодаря!лошото е че повечето по автокъщите са без нмера и не може да ги изкара човек дори нормално на пътя да ги засили, камоли в специализиран сервиз да ги заведе...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
      благодаря!лошото е че повечето по автокъщите са без нмера и не може да ги изкара човек дори нормално на пътя да ги засили, камоли в специализиран сервиз да ги заведе...
      Като си навит, вариянтите са три:
      1-ви вариянт: На платформа до сервиза.
      2-ри от Кат -транзитни номера или документ за транспортиране /придвижване/
      3-ти вариянт: Водиш майстор на място.
      И в трите случая , инвестицията си заслужава - повярвй ми
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

благодаря!май към транзитни номера ще се насоча.все пак ми е важно да я видя на пътя... как се вземат, за определено мпс ли?
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

карам Чероки дизел 2.5 и турбото след 1700-1800 оборота просто осезаемо се усеща,а относно вървенето 120 е малко,нещо и има на колата

Коментар

При тоя мотор когато не включва турбото, не ви трябва да ходите в сервиз за турбокомпресори, а на диагностика. Обикновено причината за да не включва е някое спукано вакуумно маркуче. Огледай ги внимателно и може и сам да се справиш. Ако не успееш-търси читав диагностик на ВМ мотори.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              При тоя мотор когато не включва турбото, не ви трябва да ходите в сервиз за турбокомпресори, а на диагностика. Обикновено причината за да не включва е някое спукано вакуумно маркуче. Огледай ги внимателно и може и сам да се справиш. Ако не успееш-търси читав диагностик на ВМ мотори.
              +1

АКО електронен клапан за контрол на турбото може и той да не е в час
              rides:
              :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
              :arrow:2005 Yamaha YZ250
              :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
              The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Извинявъм се за спама ако трябва изтрийте поста.Абе хора,какво се заблуждавате с тая печка.Не виждате ли колко проблемни мотори са.Забележете колко са темите на истинските американски мотори говоря за бензиновите и колко са за дизеловите теми.Ако ви е голям разхода и не можете да издържате газифицирайте.Няма да имате ядове поне.
                [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

циклон, ако не намеря подходяща машина до след нова година, дали би погледнал едно чероки с вм в бургас... дали си струва идването?
                  не се шегувам.
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Няма проблеми ще го видя.Но послушай ме няма да сгрешиш.
                    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

благодаря ти! ще ти пусна ла л.с. за какво става дума.
                      за другото си прав, но при мене е решенио категорично. газова докато съм жив няма да ползвам. от друга страна имам един приятел с вояджер с вм на над 300 000... ама му е по леко купето.но той е мародер и не е успял да го скапе. все пак щом може да изкара толкова при яко каране, при не до там яко се надявам да избута някоя година. пък и ще се забавлявам
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Моторът въобще не е лош. Проблемите с него обикновено са следствие от немарливо отношение от типа "Карам и не пипам докато се движи" ....
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от gun Преглед на мнение
                          Днес идваики на работа турбото не ми работеше и се чудя от какво ли е няма видими признаци да се е скапало не издава страни звъци при високи обороти направо нямам и идея от какво ли е.
                          Да ми препоръчате маистор по турбо добре ще е да е от Пловдив но може и от София.
                          Здрасти, провери датчика на темепратурата който е на една от главите, защото като се бъгне дава грешна информация на компютъра/приемерно 120 Градуса темп. на двигателя/ и турбото започва да влиза в някви аварийни режими-тоест тамън турбото започне да нагнетява и уестгейта разпуска налягането! Също така провери маркучетата на някой вакум да не е скъсан или да се е извадил... Ако турбото ти не хапва сериозно масалъце и отзад не пуши синьо, няма как да е прецакано и да не надува. Ако след проверка на гореспоменатото от мен всичко е наред е възможно топлата част на турбото/чугуна/ да е спукан някъде, тогава джипката ше си върви но на студено и с леки загуби а като позагрее ще малее осезателно.
                          Това е от мен, успех и дано да не е сериозен проблема.
                          Mitsubishi Pajero II 2,8TDI SuperSelect / Mercedes ML 400CDI

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                            а аз днес тамън си харесах едно чероки... и то на равно не вдигна повече от 120 с газ до ламарината. по никакъв начин не усетих включване, а за да качи обороти трябваше да слизам предавка надоло, та до трета. гледаха я колата в сервиза на голди и казаха че имало малко масло по турбото и е възможно да не е изправно. много ме е яд, защото колата ми хареса. чудя се колко ли би излязнал ремонт, ако се налага...
                            Предварително се извинявам за off topic.
                            Колега Глински, понеже става въпрос за моя Джип и няма как да не го приема лично макар и от некопмпетентен като вас, смятам да се изкажа.
                            За да разберете едно турбо дали работи или не освен че нямаше да вдигнете 120км/ч с развалено, то и след всичкото това разкарване, задръствания, оф роуд и т.н., то разхода нямаше да е 12л. а поне 15л/100км. Относно "вдигането на 120 едва едва с газ до ламарината", мога да кажа че крачето ви е бая лекичко....с каране като вашето с превключване на предавки под 2000 оборота и с каране с 60км/ч на 5 предавка едва ли бихте усетили до колко турбото надува и работи, защото то започва да се усеща след 1800 оборота/както колегата gravidis каза/, което мисля ви споделих по-рано! С неадекватно каране като вашето, постоянно объркване на предавките вместо 3та с 5та и това прекалено ранно превключване държейки колата в лаг/турбо дупка/, няма как да усетите истинското вървене и максимална скорост, като аз лично съм съм карал с 140-160км/ч без проблем! По отношение на наличието на малко масло в маркуча след кулера към всмукателния колектор е съвесем нормално, предвид че отдушника на картерната генерация е свързан там! Както и да е, Изпусна хубавато Чероки, защото днес го продадох! След още някоя и друга година в търсене и допитване за перфектното 2.5 ТДИ Чероки, предполагам че ще гризнете некое големо дръвце, защото питате и слушате всеки-което само говори за себе си.
                            Mitsubishi Pajero II 2,8TDI SuperSelect / Mercedes ML 400CDI

Коментар

Турбото не се включва и изключва.Просто на ниски обороти на двигателя не нагнетява достатъчно въздух.При повишаване на оборотите турбокомпресора повишава налягането в смукателния тръбопровод, като характеристиката не е линеина.Има и баипас, които отклонява изгорелите газове покрай турбото, като така регулира горната граница на налягането.Компресирания въздух се нагрява/разширява, затова минава през радиатор за да се охлади/свие.В системата освен повредено турбо проблеми създават и управлението на турбото,EGR, интеркулера,всмукателния колектор, както и различните меки връзки м/у тях.Ако в някое гаражче някой Ви проверява турбото чрез пипане на маркучите, на слух, на хвърляне на боб и гадаене, вземете си колата и бягаите далеко.Изправноста на турбо компресор се проверява само по един начин - мерене на налягането в смукателния колектор чрез манометър, и то по начин оказан от производителя.Често се мери на пътя, на последна предавка и се гледа на какви обороти какво е налягането, сравнява се с таблица и се следи дали е в граници.За различните мотори е различно, но винаги има процедура.
                              Последно редактирано от onufriz; 21-12-08, 21:40.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от off4x4 Преглед на мнение
                                Предварително се извинявам за off topic.
                                Колега Глински, понеже става въпрос за моя Джип и няма как да не го приема лично макар и от некопмпетентен като вас, смятам да се изкажа.
                                За да разберете едно турбо дали работи или не освен че нямаше да вдигнете 120км/ч с развалено, то и след всичкото това разкарване, задръствания, оф роуд и т.н., то разхода нямаше да е 12л. а поне 15л/100км. Относно "вдигането на 120 едва едва с газ до ламарината", мога да кажа че крачето ви е бая лекичко....с каране като вашето с превключване на предавки под 2000 оборота и с каране с 60км/ч на 5 предавка едва ли бихте усетили до колко турбото надува и работи, защото то започва да се усеща след 1800 оборота/както колегата gravidis каза/, което мисля ви споделих по-рано! С неадекватно каране като вашето, постоянно объркване на предавките вместо 3та с 5та и това прекалено ранно превключване държейки колата в лаг/турбо дупка/, няма как да усетите истинското вървене и максимална скорост, като аз лично съм съм карал с 140-160км/ч без проблем! По отношение на наличието на малко масло в маркуча след кулера към всмукателния колектор е съвесем нормално, предвид че отдушника на картерната генерация е свързан там! Както и да е, Изпусна хубавато Чероки, защото днес го продадох! След още някоя и друга година в търсене и допитване за перфектното 2.5 ТДИ Чероки, предполагам че ще гризнете некое големо дръвце, защото питате и слушате всеки-което само говори за себе си.

е, колега. много лишно го прие. да му е честито на новия собственик а когато колата при включване от трета на четвърта не набира на равно при положение че преди това е дръпнала до 100км, а газта съм натиснал до откат и се налага да сваля на трета пак за да вдигне оборотите не е точно като да бъркам трета и пета... но явно ми липсва практика с точно тази кола. остани си със здраве!
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X