Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за заден мост на Чероки 2.5 ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за заден мост на Чероки 2.5 ТД

Не трябва да има никакъв шум.При смяната на маслото е важно да се знае дали дифа е LCD.Ако е - трябва да се сложи задължително добавка.На този JEEP се слагат три вида дифове - един отворен и два LCD- ТРАК-ЛОК, като отворени почти не се срещат.Шумът се дължи най-често (но не винаги) на износени лагери-на касетата и на пиньона.Смяната само на лагерите обикновенно става лесно-избиват се старите и се набиват новите.Лагерите се изработват с висока точност(орогоналните) и хлабините в дифа се запазват.След сглобяването (пък и преди разглобяването) задължително се проверява дали петното е както трябва и дали хлабината е в норми(0,2 мм).Под хлабина се има предвид радиалния ход на короната спрямо пиньона.Тази хлабина и петното (те са взаимно свързани) се регулират чрез преместване на касетата и пиньона по оста им, а преместването става чрез подлагане на калибровани шайби между пиньона и първия лагер и между касетата и кожуха на дифа.В някой дифове касетата се мести чрез гайки като и в двата случая лагерите се оставят под натяг - иначе се износват много бързо.Разпорната втулката на пиньона служи за натяг на лагерите на пиньна, а не за реглаж.Измерванията колко да са дебели шайбите се правят със специални инструменти и не са лесна работа.Задължително се мери и с какво съпротивление се върти дифа.Но шума разбира се може да не е от дифа.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Хюстън имаме проблем.
      Мале в кво се забърках. Аз го правих без шайби на пиньона.
      Пратиха ми разпорна фтулка и чашка на пиньона, и казаха стягай докато петното дойде в средата.
      То петното си дойде в средата, ама сега си мисля дали не съм пренатегнал лагерите.

Коментар

Това са шайбите.
        Сори.Мъча се да прикача фаил , ама нещо не става.

Коментар

Явно в мен е проблема.А иначе съпротивлението само на пиньона е няколко нютона на метър.Иначе казано трябва фланеца към кардана да се върти умерено трудно на ръка.
          Последно редактирано от onufriz; 18-12-08, 22:40.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
            Явно в мен е проблема.А иначе съпротивлението само на пиньона е няколко нютона на сантиметър.Иначе казано трябва фланеца към кардана да се върти умерено трудно на ръка.
            Недейте така. Правете разлика между метър и сантиметър.

Коментар

Грешката е изцяло моя, поправих се.Благодаря.

Коментар

А не знам. Аз се ошашках съвсем.
                Умерено лесно трудно...
                Състезателите казват стягай с голямата тръба щото се развива. Ма то там и гайки със шплентове се развиват.
                Стегнах гайката на пиньона на 17кг/м. Тука пише минимум 200 ft. lbs, което е към 27кг/м
                http://www2.dana.com/pdf/X5001-CVSP.PDF линка е за Дана44. Предполагам за Дана35 е същото.

Кажете възможно ли е да съм прецакал нещо, като съм сменил чашката (Yoke) че отивам да го сънувам.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Умерено лесно трудно...
                  Състезателите казват стягай с голямата тръба щото се развива. Ма то там и гайки със шплентове се развиват.
                  Стегнах гайката на пиньона на 17кг/м. Тука пише минимум 200 ft. lbs, което е към 27кг/м
                  http://www2.dana.com/pdf/X5001-CVSP.PDF линка е за Дана44. Предполагам за Дана35 е същото.

Кажете възможно ли е да съм прецакал нещо, като съм сменил чашката (Yoke) че отивам да го сънувам.
                  Времето ще покаже
                  [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                  [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                  [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Умерено лесно трудно...

Yoke - това е фланеца към кардана(по него трие и семерингата).Втулката между двата лагера(collapsible preload spacer) е за еднократна употреба и служи за натяг на лагерите на пиньона.След слагането на нова втулка гаиката се стяга на 27 кг/м и се мери съпротивлението на пиньона със специален динамометричен ключ- и се дозатяга докато съпротивлението влезе в граници, което е гаранция за натяга на лагерите.Ако ползваш старата втулка (което е забранено в дебелите книги, но не е фатално) трябва да спазиш поне съпротивлението на пиньона.Разбира се съпротивлението на пиньона и касетата е по голямо(то също трябва да е в граници).По малкия натяг както и по големия значително съкращава живота на лагерите.Като цяло дифовете са като жените - предсказуеми и елементарни по характер, но създават много ядове, ако не им ходиш по свирката.

Коментар

Понеже и на мен ми понастръхна вратът четейки - да обобщим - ако шайбат е нова се стяга на 27кг, а ако слагаме старата (което разбрахме не е препоръчително) се натяга на по малко - около 17 кг. Така ли?

Коментар

Не.
                        27 кг/м. е начално, базово стягане, и се мери съпротивлението на въртене на пиньона.Ако не е в граници(4-5 N/m за нови лагери, за оригиналните лагери стоиноста е малко по малка) се донатяга с динамометричен ключ на 27,5 кг/м и пак се мери,после с 28 кг/м и така докато се влези в граници.Има и горна граница за стягане(около 40 кг/м.) , която ако се надхвърли и съпротивлението на пиньона не е влязло в граници се изхвърля втулката(collapsible spacer), слага се нова и се почва отначало.Стоиностите може да са различни за различните дифове.Като се ползва старата втулка (не се препоръчва)никой не ти обеснява как се прави, затова просто се стяга гайката докато влези съпротивлението в граници.И това е само за пиньона.После се слага касетата, чиито лагери също са под натяг и се мери съпротивлението на пиньона + касетата.Съпротивлението логично е по голямо.Накрая състоянието на лагерите, петното на контакта м/у короната и пиньона(pattern), хлабината м/у короната и пиньона(gear backlash), съпротивлението само на пиньона и съпротивлението на целия диф(без полуоските и кардана, разбира се) трябва да са перфектни.Иначе лошо.В книгата за CHEROKEE всичко това е описано в най големи подробности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                        X