Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дочаках по-сериозен ремонт и на моя Гранд Чероки 3.1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дочаках по-сериозен ремонт и на моя Гранд Чероки 3.1

Първоначално публикуван от didko Преглед на мнение
    Ще обясня на кратко какво имам предвид.Двигател започва да изхвърля масло през отдушника като луд ,а същевременно не губи налягане(като в твоя случай).Събраха се умните глави и казаха:Издухана гарнитура,пукната глава или счупени сегменти.Всичко бе проверено и се оказа наред.Накрая се оказа че някакви гагавели се бяха разпаднали в ауспуха и го бяха запушили.Изгорелите газове няма от къде да излязат,преминават покраи буталата в картера,повишават налягането и изхвърлят маслото.Човека рече:Абе аз го видях че на пуши как требе,ама.......В твоя случай маслото в охладителната система малко променя картината.Все пак се надявам да съм бил полезен.

неприятно е чуството да разглобиш нещо работещо , но по схемата проба-грешка понякога се получава ...

Чудя се как не са обвинили единодушно чип-тунинга за причинител на всички проблеми , а за ренгена мисля , че ще намеря контакт
    rides:
    :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
    :arrow:2005 Yamaha YZ250
    :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
    The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
      Момчета след едномесечно ходене по мъките съм от където тръгнах....
      В опит да помогна - ако турбото е с охлаждане от главната охл. система то става още едно място на среща масло - антифриз (не съм запознат с конкретния двигател).

Коментар

Турбото се маже само от маслото,на този модел няма водно охлаждане на турбото.
        Макар,че главите ги нагряваха до 90 и няколко градуса,4 пъти и ги надуваха с оцветител,лично аз си мисля,че са най вероятният проблем,затова ми се ще да се видят на ренген.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Аз имам няколко въпроса:
          1.Намалява ли нивото на маслото,светвала ли ти е лампата за ниво?
          2.Маслото има ли миризма на нафта?
          3.Надуват ли маркучите на охладителната система,и колко бара/ако
          сте мерили на капачката на казанчето/?
          4.Сигурен ли си че при регулировачни работи всички маркучи и
          вакуми са свързани правилно ?

Коментар

Отговори:
            1.Джипа го карам от 50 000 км,сменям маслото на 6-7 хиляди,никога не съм доливал,не е светвала лампата,не губи масло.
            2.Честно не съм сесетил да помириша маслото,често го пипам за вискозитет,но нивото не му е мърдало.
            3.Преди 20 000 км,имах проблеми с вискомуфата,сменена е с нова,нова водна помпа,нов термостат,антифриза съм го сменял три пъти,няма надуване по водната система или поне нямаше до момента да я напълни с масло, капачката съм я сменил с оригинална на 1.1 бара.
            4.За свързването на всякакви вакуми и маркучи ,които говориш,поне при мен,не е правена някаква интервенция,за да се наложи да го проверявам.

Коментар

При положение ,че има масло в антифриза,нивото му трябва
              да намалява /ако не го компенсира ,с антифриз, или нафта/
              Преди да се разглоби двигателя е трябвало ,да се завинти
              на казанчето затворена капачка, с манометър ,и да се провери
              налягането,което е щяло да ви ориентира за характера на пробива.
              /глава,риза,гарнитура ,магистрала.../,сещо и наличие на мехурчета ,и
              нафта в охлаждащата течност.
              При погрешно свързване на маркучи ,при здрав двигател се
              получава същото.Виждал съм свързан преливник от карбуратор
              в отвор за вентилация на картер.При преливане на карбуратора допълва маслото с бензин ./Човека си мислеше че има счупено бутало ,или износени сегменти.../
              Трябва да се огледат нещата отвсякъде.

Коментар

В Казанлък има рентген и също заваряват глави и блокове и дават гаранция.
                Колега с който караме заедно в момента е дал там главата на едно Исузо.
                Да го питам ли къде точно и за телефон?
                BMW X6

Коментар

Тази глава пука между клапаните. Мисля не подлежи на заварка. Ако я заварят, как ще се обработят отворите.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                    В Казанлък има рентген и също заваряват глави и блокове и дават гаранция.
                    Колега с който караме заедно в момента е дал там главата на едно Исузо.
                    Да го питам ли къде точно и за телефон?
                    Питай го моля те,за телефона,че днес пак ми вдигнаха нервите,блока за втори път го потапят с някаква гореща вана ,затапен с оцветители и няма му нищо.Егати майсторите,викат ми сега кво да правим,все едно аз трябва да си го оправя пак сам.

п.с.значи съм се убедил,че в Пловдив т.н.'майстори' независимо от опитът им са пълни некадърници.До сега с тази джипка съм имал три проблема,ПЪРВИЯТ-взе да ми презарежда сменяха плочки,нов компютър купих,кви ли не щуротии,и свиха рамене неможе ли да го оправят,а аз похарчих 2000 лева за глупости,стоях един месец без джип ,поръчах си един втора ръка генератор от щатите,защото на мен ми понамирисваще,ама го мериха,бил здрав.Сложих втората употреба и заспа-забравих ги тея 'майстори'.ВТОРИЯТ ПЪТ ми загряваше колата,смениха водна помпа,вискомуфа,капачка,антифризи ,кви ли не маркучлета и констатацията им беше,това е положението този двигател си грее и свиха перките.Купих си аз един термостат за 40 лева,смених си го с 4 болтчета и незнам какво е температура над 85 градуса.Сега май за ТРЕТИ път ще се оправям сам,само незнам,сервизите в българия според мен трябва да сменят само части по окачването,незнам.А лощото е,че работя по 12-13 часа без да мога да мръдна иначе се убедих,че сам да се почешиш е най добре.
                    Последно редактирано от Стефан ERA; 17-10-08, 11:13.

Коментар

село Енина - до Казанлък
                      0896458870
                      0894793381 -Радо

събота и неделя не работят
                      моят приятел вчера е взел главата и тази седмица ще монтира
                      открили са му 4 пукнатини - заварено шлайфано
                      нови легла клапани гумички и все
                      тази седмица ще монтира
                      дали са му гаранция
                      доволен е за сега
                      като монтира и тества ще пиша пак

ПП ремонта му е стъпил към 300лв
                      става дума за глава за исузо трупър 2.3 карбуратор 89 година
                      BMW X6

Коментар

Жив и здрав да си Вещер и безаварийно.Благодаря !

Коментар

Вещер,тези момчета от казанлък,нямат ренген а също ги надуват главите.Както и да е моята одисея,върви към своят край. Тъй като вече месец и половина ме разиграват,хванах един мой приятел да помогне,който също има сервиз,след много нерви и спорове,закачиха маслоохладителят към блока и го надуха пак.Теорията му се оказа вярна,в краят на краищата се оказа маслоохладителят. Те са го пробвали с налягане от вън на вътре и понеже се е получила вътрешнаа шупла,тя е служела като клапан и не е пускала,но сега надуха масленната магистрала в запушено състояние и си потече както трябва.
                          Та това е,сега имам разглобен двигател,почвам да търся о-пръстени,гарнитури,сегменти,биелни лагери и така.
                          От досегашният ми опит съм останал с впечатлението ,че Уестт Ауто имат най добри цени. Някой да сподели нещо по въпроса,и отсвен това,мисля,че е най добре да сложа нов маслоохладител,вие какво мислите ?

Коментар

Съжалявам за неточността.
                            Бях останал с впечатлението че имат рентген от думите на моя приятел.
                            Радвам се че си намерил причината и Успех с ремонта.
                            Аз още сбирам пари за един гранд...
                            BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                              Вещер,тези момчета от казанлък,нямат ренген а също ги надуват главите.Както и да е моята одисея,върви към своят край. Тъй като вече месец и половина ме разиграват,хванах един мой приятел да помогне,който също има сервиз,след много нерви и спорове,закачиха маслоохладителят към блока и го надуха пак.Теорията му се оказа вярна,в краят на краищата се оказа маслоохладителят. Те са го пробвали с налягане от вън на вътре и понеже се е получила вътрешнаа шупла,тя е служела като клапан и не е пускала,но сега надуха масленната магистрала в запушено състояние и си потече както трябва.
                              Та това е,сега имам разглобен двигател,почвам да търся о-пръстени,гарнитури,сегменти,биелни лагери и така.
                              От досегашният ми опит съм останал с впечатлението ,че Уестт Ауто имат най добри цени. Някой да сподели нещо по въпроса,и отсвен това,мисля,че е най добре да сложа нов маслоохладител,вие какво мислите ?
                              Има и по-добри цени за части за нашите автомобили, но тази фирма внася части за американски автомобили и за други /японски, корейски/ автомобили за американския пазар.
                              Ако имаш интерес-пиши лично.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                                Има и по-добри цени за части за нашите автомобили, но тази фирма внася части за американски автомобили и за други /японски, корейски/ автомобили за американския пазар.
                                Ако имаш интерес-пиши лично.
                                И аз имам познат който предлага сносни цени с доставка,пробвал съм лично.л с

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X