Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно наемам фарове за Гранд 06-

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спешно наемам фарове за Гранд 06-

Колега, не те познавам и не мога да кажа нищо за тебе ,цялата тази дискусия е за да те накараме да си купиш нови фарове и да си ги поставиш и регулираш така ,че да не пречат на околните.Да променим начина на мислене на българите да спазват правилата и законите ,защото те са за да се спазват.
    Пиша тези думи, съзнавайки че не всички закони са идеални за всички хора ,че пишещите законите също ги нарушават, че може да се отпуши във форума дискусия за правилността на законите и т.н.
    Разликата между България и останалите общества в Европа е точно в това. Хората са едни и същи, имат едни и същи желания и настроения. Номерата които си правят са същите и там има корупцияя на високи равнища, но те от малки са научени ,че законите се спазват и така трябва да бъде.
    Нали ние трябва да научим нашите малките на това нещо, ако ние не го правим как можем да искаме от тях те да го правят.
    Не мога да те съдя за този начин на мислене -битието определя съзнанието или сития на гладния не вярва, както е казал народа.Но докарвайки си кола от ЮСА ти си спестил от цената и достатъчно за да я приведеш в вид удобен за околните.
    Аз лично не си позволявам да правя по колата нищо по тези системи с които застрашавам останалите по един или друг начин.

Коментар

Дискусията е по-скоро принципна и няма за цел (поне моето участие в нея) да убеждава никой да си купува каквото и да е.
      Не мисля, че разликата ще кой знае колко голяма и че колегата нарушава кой знае какви правила.

Ако колата е с Американски номера ще се движи законно по Българските пътища, нали!?

Коментар

Съгласен съм с всички доводи за "принципността" на нещата, но би било лицемерно от моя страна да твърдя, че спазвам всички закони - не карам в града ВИНАГИ със скорост до 50км/ч, на магистрала ВИНАГИ до 130, на извънградско ВИНАГИ до 90 и т.н. Но пък никога не съм минавал съзнателно на червено...
        А веднъж направил компромис с каквото и да е, да го говориш за "принципност" е безпринципно...Кой ще премери кой компромис е по-малък компромис от другия?

И тъй като, така и така не съм ангел, но пък не съм и дявол, смятам, че проблема с фаровете е измислен от голям вносител с цел да възпрепятства свободното движение нан капитали и свободната търговия(сиреч аз да си купя стоката най-евтино) и е създал един вид картел....

Доказателство? До май месец(аз купих колата по-рано) такъв проблем в Технотест нямаше и никой не беше чувал за него....
        Следователно това за мен е "измислен" проблем и аз съзнателно, мобилизирайки всички свои възможности се стремя да го преодолея.....

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
        Дискусията е по-скоро принципна и няма за цел (поне моето участие в нея) да убеждава никой да си купува каквото и да е.
        Не мисля, че разликата ще кой знае колко голяма и че колегата нарушава кой знае какви правила.

Ако колата е с Американски номера ще се движи законно по Българските пътища, нали!?
        Майк аз дори съм си платил всички митни сборове за да може с тези пари на ВСИЧКИ нас да ни оправят пътищата, детските градни и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от petrov_ivan Преглед на мнение
          Съгласен съм с всички доводи за "принципността" на нещата, но би било лицемерно от моя страна да твърдя, че спазвам всички закони - не карам в града ВИНАГИ със скорост до 50км/ч, на магистрала ВИНАГИ до 130, на извънградско ВИНАГИ до 90 и т.н. Но пък никога не съм минавал съзнателно на червено...
          А веднъж направил компромис с каквото и да е, да го говориш за "принципност" е безпринципно...Кой ще премери кой компромис е по-малък компромис от другия?

И тъй като, така и така не съм ангел, но пък не съм и дявол, смятам, че проблема с фаровете е измислен от голям вносител с цел да възпрепятства свободното движение нан капитали и свободната търговия(сиреч аз да си купя стоката най-евтино) и е създал един вид картел....

Доказателство? До май месец(аз купих колата по-рано) такъв проблем в Технотест нямаше и никой не беше чувал за него....
          Следователно това за мен е "измислен" проблем и аз съзнателно, мобилизирайки всички свои възможности се стремя да го преодолея.....

Майк аз дори съм си платил всички митни сборове за да може с тези пари на ВСИЧКИ нас да ни оправят пътищата, детските градни и т.н.
          Не бе човек, имам предвид следното - караш една кола със щатски номер (оставяме акцизи мита и пр.) и си е напълно законно да я караш с DOT фаровете, плащаш си всичко и тръгваш да я регистрираш и става незаконно да караш с тези фарове. В смисъл, че по-скоро приемам твоята теза, а не противна на твоята (в случая).

Коментар

Абе сега фаровете били виновни. Хубаво тогава по-малко опасни ли са автомобилите с десен волан? или пък 130W-овите китайски крушки с които са 85% от Голфовете? Или малоумните светлини под-колата и самоделните антикрила тип пейка издялкани в гаража и хванати с рапидки за тавана. Стига смехории, че се излагаме. Кое е наред в тая държава и кой какво спазва та сте се хванали за малко по-заслепяващите фарове. Ти си спазвай закона карай си внимателно пък моментното заслепяване няма да предизвика ПТП. За разлика от движещите се S600 и т.н. в насрещното с 200 км/ч.

П.С. Сори за емоционалния изблик тип спам.
            no signature no problems

Коментар

Фанатик,в начина на мислене проблема.Трябва ли постоянно да заобикаляме закона,да се правим на "Андрешковци".
              Как да променим този начин на мислене ......?

Аз предпочитам да карам повече нощем и такива моментни заслепявания могат да те накарат да не разбираш къде си.
              Скачаш на педалите и се молиш да няма никой отпред.В един момент ти писва, пускаш фаровете на покрива и не ти пука.Но защо трябва да ставш убиец?

Коментар

Как гражданите да спазват законите, когато на държавата не й пука за гражданите.Спазвам закона за винетките примерно, ама карам по някакви невероятни пътища( в града и навън).18-тонен камион се движи в най-лява лента по бул."България", а полицая гледа на другата страна и си бърка в носа.БМВ Х3 кара в насрещното и изпреварва полицейска кола- какво мислите ни сирена ни дявол.Няма да продължавам с примери че ще стане една.Но, но за какво спазване на законите говориме, след като няма никакъв контрол.Не мисля че германците са били по-големи чистници и не са си хвърляли фасовете по улицата преди да почнат да им налагат глоби.Дай да оправиме проблема с Американските фарове, проблема с катализаторите, с зимните гуми, с незаконните техн. прегледи с ....... и т.н.
                Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                Това е положението.

Коментар

Придържайте се към техническата част на въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    Фанатик,в начина на мислене проблема.Трябва ли постоянно да заобикаляме закона,да се правим на "Андрешковци".
                    Как да променим този начин на мислене ......?

Аз предпочитам да карам повече нощем и такива моментни заслепявания могат да те накарат да не разбираш къде си.
                    Скачаш на педалите и се молиш да няма никой отпред.В един момент ти писва, пускаш фаровете на покрива и не ти пука.Но защо трябва да ставш убиец?
                    Подкрепям те напълно. По скоро малко се издразних на поста на Turbozmei. Няма да се оправим докато не започнат зверски глоби. Начина на мислене на нацията може да се промени само като се бръкне в джоба и. Без изключения. Щото и сега се бърка ама влиза в джоба на катаджиите. Като дигнат заплатите на полицаите и им сложат микрофони да записват цялата им смяна и като направят глобата за червен светофар 1000 лв. Която да се събира 100% ще се промени начина на мислене. На всички.

П.С. Пламене отдели ги в друга тема ако искаш.
                    Последно редактирано от fanatic; 22-08-08, 16:57.
                    no signature no problems

Коментар

Аз само да си намеря гумата ще видиш отделяне.
                      Отворете си нова тема в "Политика ..."

Коментар

А човека просто искаше да наеме фарове.........

Коментар

Първоначално публикуван от krasi78 Преглед на мнение
                          А човека просто искаше да наеме фарове.........
                          защото искат някои лев за лятото.."безпаричните" и "социално слабите"
                          т.е. съответните органи ако им бутнеш..то става номера.. ако не.. ама те светят гадно...затова..европеиски...щото....ЕВРОПА...и пострадаха маиките пак
                          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                          Honda Shadow VLX 600 - 1999
                          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                          Влади

Коментар

Да ама законите как да ги спазваш като са глупави!!! Според мен англииските фрове са доста по опасни и повече заслепяват от американските ама колите от англия си ги регистрират, поне аз не съм чул някой да сменя фарове.

Коментар

От друг пост
                              Какъв е смисълът да правиш нещо в такава държава? По-добре е сигурно да живееш като скот покрай земята и животните и да се върнеш няколко хиляди години назад, или да отидеш другаде, да оставиш един земен рай, за да бъдеш никой в луксозните пустини...
                              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                              Това е положението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X