Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно наемам фарове за Гранд 06-

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спешно наемам фарове за Гранд 06-

Здравейте колеги.
    Внесох си 1 Гранд от САШ и не мога да го прекарам през Технотест без да си купя нови фарове за много пари......

Спешно наемам комплект предни фарове за 1 ден, като ще оставя депозит и ако собственика има претенции при връщането им ще задържи депозита(че дори и с премия за разправията).

Ако има желаещи да драснат някой ред или да се обадят на 0886696405.

До: Спешно наемам фарове за Гранд 06-

хм....а какъв е точно проблема за фаровете....????
    знам за километража за мили, знам за това че нямат именно мигачи там къде се изискват от европеиските простотии..а фарове за какво...????
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

Ами явно пътищата им в САЩ са по-широки и светлинния сноп се разпръсква по друг начин. Слагат ги на стенда и казват "Опаааа...., смени си фаровете с европейски....." и Балканстар иска едни пари за тях....ама ако не намеря ще ги взема и ще ги предоставям под наем после на други желаещи.....

Бих желал обаче да се размина само с наем, така че ако има щедри колеги, ще бъдат възнаградени и компенсирани за неудобствата.
      Последно редактирано от kinex; 21-08-08, 15:23.

Коментар

Тъй като и аз чакам коли от САЩ се заинтересувах от проблема още преди време . Конкретно за себе си го реших така - чакам два крайслера ц300 , купих оттам един комплект фарове , от тези модерните - еинджълс мейнджълс , и смятам да мина с тях . Обаче междувременно научих , че има и такива услуги в София - точно фарове под наем , в момента нямам координати , понеже ми беше по-изгодно да си купя един комлект , ако не се реши проблема утре ще потърся телефон.
        П.С. Искаха зверски " наем".

Коментар

и после защо някои коли светят гадно на пътя,извинявам се за думата ,но не знам как по меко да се изразя
          понякога ми идва да врътна волана и да мина през него

Коментар

Така излиза че в щатите всички светят гадно.

Коментар

като бях там никой не ме заслепяваше

Коментар

Фаровете за щатския пазар светят малко по-слабо и снопът бие малко по в дясно ако не ме лъже паметта.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Пресвета простота!

А не се ли замисляте колко критични ситуации ще създавате с "американските" фарове?

Винаги съм се удивявал как се правят нарушения и нарушения само за да се заобиколи закона.

Както е редно да завърша - за това сме на този хал! Някой "хитрец, спестил за да заобиколи закона" ще се подвизава горд, че е изиграл технотеста, държавата и всички други...

За сведение - малко материал от Интернет

The international ECE Regulations for filament headlamps[2] and for high-intensity discharge headlamps[3] specify a beam with a sharp, asymmetric cutoff preventing significant amounts of light from being cast into the eyes of drivers of preceding or oncoming cars. Control of glare is less strict in the North American SAE beam standard contained in FMVSS / CMVSS 108

Свободен превод

Международните ECE стандарти за лампи с нажежаема жичка и HID лампи определят форма на светлинния поток с ясно изразена асиметричност, с цел значително да се ограничи попадението на светлина в очите на предните или насрещни автомобили. Контролът на отразената светлина (отблясъците) е по занижен в Северноамериканския SAE стандарт и т.н.

Законите са за да се спазват колеги!

Успех

Т.
                  Прикачени файлове
                  Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Основната разлика е че десният фар освен, че е леко по-вдясно е и малко по-висок - главно заради знаците, многото дивеч и пр. Ето защо не мисля, че колегите са на път да нарушат кой знае какъз закон.

ПП: Аз също не съм се почувствал разлика в щатите и не са ме заслепявали повече.

Коментар

След като позачетох по темата се оказва, че основната разлика между DOT (който е US стандарта) и Е-code (EU стандарта) има една основна разлика - в щатските светлината е по-разсеяна и неограничена във височина, докато при Е-кода снопът е по-концентриран и заслепява по-малко.

Освен това при DOT трябвало лампата да е до 55вата, за да не заслепява, но не било незаконно да се кара с лампи с по-ярки.

Ето защо, се оказва, че е истина, че US фаровете заслепяват повече .

Коментар

Въпросът е дали ГрандЧерокитата за Американския и Европейския пазар са с различни фарове.
                        Нищо чудно в Техно тест, просто да правят въртели.
                        За сега единствената разлика която намирам между Американския и Европейския WK е че Американския няма ниворегулиране(Headlamp leveling system) на фаровете.

Коментар

Европейските фарове са различни.
                          В САЩ по магистралите платната са доста по отдалечени едно от друго-20-50 и повеч метри.Това е направено с цел безопастност да не може камион да мине в насрещното платно.Там където са по близко са отделени със преградна стена и практически ти не виждаш фаровете на насрещната кола.Останалите пътища където има интензивно движение са осветени в по голямата си части там е трудно да те заслепят.Доколкото си спомням снопът е симетричен малко по разсеян и по висок.
                          Освен това има и различея в светлината на мигачите там може да са червени в Европа само жълти или бели с жълти крушки. нещо такова.
                          Извинявам се на притежателите на американски коли ако съм ги засегнал.
                          и поддържам колегата за спазването на законите в това отношение.
                          Някои особено важни елементи като фарове, стопове, волани, огледала, спирачкизадължително трябва да имат кръгче с буквата Е и цифра оказваща лабораторията по хомологация.

Коментар

Ако фаровете имат ЕС щампа, копче не могат да му кажат. Ако имат само DOT - и перфектни да са, могат да го върнат.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мале каква дискусия врътнахте докато ме е нямало - ами аз лично смятам, че американския си десен фар мога да го сваля и да го регулирам да бие по вдясно, същото и с левия, така че всички доводи за това колко ще бъда опасен с тези фарове не тежат повече в съзнанието ми в сравнение с това, че всеки притежател на кола с европейски фарове може да си ги свали и да сложи на тяхно място какъвто си иска китайски боклук, който свети "ксеноново" с 6000к, 9000к и прочее, да сложи сини, бембени и прочее лампички и въобще да няма нищо общо с ЕУ стандарта......просто за това, че никой не го контролира........

Гарантирате ли, че между хората в този форум няма нито един такъв???

А относно фаровете конкретно на моя Гранд - Да различни са!!!! Има разлика между фаровете на Грандове произведени за ЕУ и за САЩ.

Все още търся наемодател, но ако не намеря самия аз ще се превърна в такъв впоследствие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X