Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с горивна помпа на Чероки ...на връщане от морето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с горивна помпа на Чероки ...на връщане от морето

Здравейте колеги!
    Вчера се прибрах от морето(за съжаление), но с аварии. На Калофер двигателя на джипа ( Jeep Cherokee 2.5Tdi ) изгасна изведнъж. Спрях и опитах да запаля, при което на стартер двигателя работи, но когато върна ключа изгасваше. След "аборти по телефона" от приятел се оказа, че клапанът/ вентилът на горивната помпа не работи. Прекарах една жица от плюса на акумулатора директно към вентила та успях все пак да се прибера до София с много бръмчене и облаци пушек зад мене. Става дума за
    Fuel Shutdown Solenoid, според ръководството. Двигателят спрях, като отрязах кабела, инъче не става. Двигателят тракаше яко. Дано да е без последствия. Не можех да следя приборите тъй като не работеха.

Днес ми казаха да сменя този клапан и ако не стане после ще мислим. Само, че сутринта ме изненада паднал акумулатор От умората и бързането съм оставил отрязаната жица без изолация и се е допряла до нещо метално. Запалих веднъж и отидох до кафето, колата още си е там . Даже и с кабели не можахме да я запалим.

Да ви питам трябва ли да знам нещо конкретно преди да си купя зарядно за акумулатор? Гледах едни в практикер за 50 лв, но не съм взимал ...?? Акумулаторът е Exide Extra 75 Ah, 800 A , на една година е. Индикаторът му е черен, което значи, че трябва да се презареди.

Какво става с компютъра, когато се откачи акумулатора? Има ли възможност да има проблем с него?

Мерси за идеите и предложенията предварително

П.П: Знаех си, че трябваше да си стоя на морето...
    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

До: Проблем с горивна помпа на Чероки ...на връщане от морето

с кабели не става при напълно паднал акумулатор, трябвало е да свалите от другата кола и да ги размените. на компютъра само от откачане на акумулатора не би трябвало да му стане нищо, освен да забрави грешките

за зарядно незнам, нямам и не ползвам....... ако имаш с какво, може да го закараш до някой сервиз/магазин за акумулатори, там могат да го тестват и заредят. още повече ако е окъсила някъде жицата....

лелеее, колко пъти написах акумулатор, надявам се да е без правописни грешки поне

Коментар

Аха явно е паднал напълно.. ще го заредя. И после дано се оправи с смяна на този клапан. Мерси за отговора Иване

Коментар

Не би трябвало причината да е в клапана, щом си го отворил принудително с допълнителния кабел. А и това с тракането и пушеците няма как да е свързано с него. Той работи на 2 режима-напълно отворен и напълно затворен. От него нищо не зависи, освен достъпа на гориво.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Не би трябвало причината да е в клапана, щом си го отворил принудително с допълнителния кабел. А и това с тракането и пушеците няма как да е свързано с него. Той работи на 2 режима-напълно отворен и напълно затворен. От него нищо не зависи, освен достъпа на гориво.

Така ли? Значи не регулира по никакъв начин достъпа на гориво до помпата? Защото тракането и пушеците почнаха след номера с кабела. Преди това докато се опитвах да я запаля на стартер беше нормално всичко. За това се притеснявам и аз. Ако не е от клапана значи може нещо електронно свързано с управлението на помпата да е..въобще как се управлява тази помпа? Не е ли от компютъра?

Приемам идеи всякакви какво може да е станало

Коментар

тракането може да идва от самото гнп ...
            добре де . след като го смени клапана как ти пали колата лесно или с доста въртене на стартера...???
            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
            Honda Shadow VLX 600 - 1999
            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
            Влади

Коментар

Клапанът не съм го сменил още, защото трябва да ида с колата при едно момче на ул. Симеон да ми го намери по евтино . А акумулаторът е изтощен. Трябва да го заредя и се чудя какво зарядно да си купя...евтино или скъпо. Не ми се дават 150 лв за него все пак, но ако трябва...

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                Клапанът не съм го сменил още, защото трябва да ида с колата при едно момче на ул. Симеон да ми го намери по евтино . А акумулаторът е изтощен. Трябва да го заредя и се чудя какво зарядно да си купя...евтино или скъпо. Не ми се дават 150 лв за него все пак, но ако трябва...
                Свали го и го занеси да ти го заредят за 10 лв.

Коментар

Явно клапана не отваря на пълно и от там има недостиг на горивокъм ГНП За това не ти работи нормално мотора .Смени клапана и предполагам че всичко ще е ОК

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                    Явно клапана не отваря на пълно и от там има недостиг на горивокъм ГНП За това не ти работи нормално мотора .Смени клапана и предполагам че всичко ще е ОК

А дано! Мерси много за успокоението.
                    Ще го занеса аз акумулатора но трябва да намеря сервиз наблизо щото на разполагам с друга кола в момента..пък да го мъкна.

Коментар

Не знам каква е помпата, но ако е с електронно управление(вградено на самата помпа- за пример BOSCH VP44 или подобна), не е лошо до видиш дали не се скапало самото управление на помпата, затова ти и трака, затова не пали, затова и не подава гориво нормално. А инак клапана не ти е за смяна според мен, щом като го захраниш директно и той си включва, но това което го управлява определено не е в ред.
                      Та така.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                        А дано! Мерси много за успокоението.
                        Ще го занеса аз акумулатора но трябва да намеря сервиз наблизо щото на разполагам с друга кола в момента..пък да го мъкна.
                        В кой район си?

Коментар

За акумулатора - все някой ще ти помогне. Не го дръж изтощен повече от ден-два, иначе прибави и 150-200лв към ремонта (нов акумулатор).

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                            Не знам каква е помпата, но ако е с електронно управление(вградено на самата помпа- за пример BOSCH VP44 или подобна), не е лошо до видиш дали не се скапало самото управление на помпата, затова ти и трака, затова не пали, затова и не подава гориво нормално. А инак клапана не ти е за смяна според мен, щом като го захраниш директно и той си включва, но това което го управлява определено не е в ред.
                            Та така.

Е те точно и аз това си мислех. Незнам дали е с електронно управление. Да, на нея пише Bosch. Ще видим какво ще стане, като го сменя. Акумулаторът сега се зарежда в един сервиз. Мерси за предложението инъче съм в района на кино Арена запад. Дано да мина тънката...

Коментар

Това е на ВМ дизела, доколкото разбрах .... Щом казваш, че и показанията на таблото са ти изчезнали, едва ли е от тоя клапан. Там мисля, че всичко се управлява от компа.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X