Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Cherokee 2,5 '93 инфо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Jeep Cherokee 2,5 '93 инфо

Здравейте съфорумци,
    От около 1 седмица насам се двоумя за едно чероки. Ходих, гледах го мислих и не знам дали си заслужава. На пазара са много малко точно този модел,тази година с този двигател... Вие какво бихте ме посъветвали? Да го взимам ли тожа чероки или не? Как вървят цените по птинцип? Това въпросното е '93 , 2,5 бензин, като екстри има: централно,4 ел. стъкла...и лети джанти. на малко над 150 хил. км е ... цената на която ми го дават е 7000 лв. Другото което ме интересува е този двигател някои може ли да ми даде повече информация за него, например колко коня е , какви разходи дава , какъв въртящ момемнт има... благодаря много предварително

Приятелю, аз съм фен на американските коли изобщо и на JEEP в часност, обаче това е най-куция вариант който можеш да избереш... Този двигател е слаб дори за Вранглера, а Черокито с него има такава "зашеметяваща" динамика че ти се иска да слезеш да го буташ. Разхода на теория е по-малък от този с 4.0 двигател, но на практика не винаги е така. На градско гори по-малко наистина, но ако караш с 120 на извънградско вече гори повече...Освен това на този двигател не се слага серийно 242 раздатка, която е истинската раздатка, (с възможност за движение само на заден мост, на перманентно 4Х4 с междуосев диференциал, демултипликатор и блокаж), а 231 раздатка, която е без междуосев диференциал и може да включваш двойното само на лош терен. 7000 лева си е цена за 4.0 двигател, така че или се пазариш, или по-добре си търсиш с по-големия двигател. А иначе всичко за модела, предимства, недостатъци, отзиви на собственици, най-често срещани проблеми, силни и слаби страни на:http://www.jeep.avtograd.ru/Cherokee/index.htm
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

quadra , благодаря много за адекватното мнение. В момента карам автомобил на метан и знам какво е наистина да ти се иска да слезеш да буташ и се съмнявам черокито да върви по-зле от него. Трябва ми колата да е с по-малък разход, защото минавам много километри градско,а искам да е джип със сигурност, от малък съм голям фен на офроуда.Мисля че ще го взема това чероки и ставам един от вас...ще се виждаме по преходите като този край лакатник и 7-те рилски езера... Още малко инфо ако ми дадете за черокито ще съм благодарен.Няма ли някой от форума да е собственик на такова?

Коментар

Има тук няколко човека, ама май бяха с по-истинския двигател. Сигурно не са влизали да ти видят темата още. Но пак ти казвам, помисли си добре за двигателя, той не е високофорсиран че да си мислиш че 2.5 е нещо сериозно...123 коня и 188nm определено са малко за това купе. А ти трябва не само да се движиш по асфалт, но и извън пътя доколкото разбирам, там ще видиш как тягата ще ти трябва и ще се наложи да минаваш на бавни, и по този начин ще товариш излишно трансмисията, там където спокойно можеш да се движис с другия мотор на задно предаване или ако намериш с хубавата раздатка на 4Х4 без блокаж... А относно икономичност - казах ти, разликата от 2-3 литра газ (ако му сложиш) на 100км градско са несъществени за всичко останало...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Притежаваме такава техника около 7 години (само че с 4,0)! Доволни сме като цяло! Здраво е, а пък и да се счупи нещо, цените са нормални ( за 100 000 мили сме сменяли гарнитури, слагали сме допълнителни листове отзад на ресорите, абе нищо сериозно-само консумативи)! Мойто е с 231 раздатка, но се оправям ! Няма никакви блокажи по мостовете, но ..... един ден може да има ! Малко беше забравено от бога и последните 20 000 мили не му е правено нищо, вече е пред разпад ( карета, някви работи по двигателя, шарнири), но все още върви ( другата седмица, се захващам да го правя!) Никога не ни е оставял на път! Според мен, спира малко като ЗИЛ, но не съм карал друг джип, за да знам дали и другите джипове от това поколение, не са същите ! Абе с две думи - зимай и карай - това е машина за каране
          П.С Ако не слагаш газ, и двигателя няма да ти е толкова малък! Има едно Cherokee 2,5Д ( а ти искаш бензин, който се предполага, че ще върви малко повече при по-високи обороти), което чат-пат се вясва по състезания и разходки и не съм забелязал да върви бавно ! Вярно, че човека който го кара, не си поплюва на десния крак!
          RB Patrol Team

Коментар

Асене, повярвай приятелю между твоето 4.0 и 2.5 разликата е от небето до земята...Карали сме, знаем...Дизела върви повече...Даже старичкия на Рено 2.1 върви повече, а за 2.5VМ изобщо пък да не говорим, възприемат се като спортна кола в сравнение с 2.5 бензин... И за разхода на газ е проверено многократно...

Коментар

Quadra, щом си карал, съм съгласен с твойто мнение! А и се сетих още един плюс! Cherokee е доста компактен джип ( купето му не е по-голямо от една кола среден клас)! Доста е маневрен за джип и в градЪТ, нямаш проблеми!
              RB Patrol Team

Коментар

Благодаря ви много! Аз май пропуснах да кажа по отношение на газта, той си я има и газовата уредба...а в крайна сметка това не го взимам за състезателна кола...засега повече са наклонени везните да го купя, но ще съм благодарен ако някой който притежава такъв си изкаже мнението!

Коментар

Хубаво, щом можеш да преживееш на старта да те режат Москвета и Жигули, другото си е наред, сериозен, здрав и евтин в обслужване автомобил.

Коментар

аз имах такова чероки преди с 2.5 двигател, колата си заслужава. наистина не е много динамична но разхода на гориво е 9л/100км ако се кара нормално извънградско и 10 - 11 л/100км градско, което е доста по - малко от 4л двигател.

важно е колата да НЕ се кара на газ, американските двигатели не са пригодени за такава употреба и се сасипват бързо.

за цената мисля че може да се пазариш още малко
                    drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go

важно е колата да НЕ се кара на газ, американските двигатели не са пригодени за такава употреба и се сасипват бързо.

:
                      двигателчето си работи перфектно на газ, абсолютно нищо не му се случва , освен намалената мощност. спирачките са неефективни и трябва да привикваш с това. другото ти го казаха . купувай и карай, най вероятно ще си доволен
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

митко, ти вероятно си имал такова чероки...можеш ли да ми кажеш колко му е разхода на газ, много ли го вдига? а иначе за мощноста ми е ясно, както споменах вече в момента карам на метан, но на този джип не мисля че ще има смисъл да му слагам при положение че си има пропан-бутан...

Коментар

точно такова - не, но по едно или друго стечение на обстоятелствата през ръцете ми минаха не малко такива. имал съм 4.0 и 4.7. преди години в бг имах сервиз за ам. автомобили , и сега пак това правя, та малко знам за кво става дума. разхода на газ ще ти е в зависимост от газовата уредба и от това кой точно не*******к ще я сложи. имах клиент с 2,5, едно младо момче, с агу -инжекцион, трябва да ти кажа, че разхода беше колкото на бензин, динамиката - също. така че всичко е според зависи. бе много не му мисли, купувай, карай, ако не ти харесва - знаеш...
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

От 1993г. до 1999г. карах такова Чероки 2.5 бензин.Зверска експлоатация, колата беше бронирана за банково "инкасо".Бронировката тежеше около 400кг + двама души ускоряваше се трудно, но спокоино по магистрала поддържаше 140км/ч .Правеше се се само в ИДВауто докато аз работех там измина около 500 000км. двигател , скорости, раздатка без проблем смениха се амортисьорите два пъти предните/ предното стъкло тежи около 90кг/ и един път задните, амортисьор на управлението и разни тампони по предницата, ресьорите са подложени с един лист.За разхода не мога да кажа защато нямахме разходна норма , но мисля надълго около 11-12л., здраво каране.

Коментар

беше бронирана за банково "инкасо".
                              тва не са от тия с 2 врати нали ?
                              карал съм 2,5 Cherokee,2,5 Wrangler като най много съм карал
                              4,0 cherkee
                              извън градско гореше 14 а градско 16
                              сложихме газ и не се дигна много разхода но се спъна малко
                              и даже прегря 2 но кво праиш като предрее ,сменяш само гарнитури
                              2,5 Cherokee добре вървеше но несъм го засичал щот малко го карах
                              но собствениците ми казаха че харчи като жигула караш с 100 гори 10 караш с 120 гори 12 и тн
                              иначе бяха здрави нашинки най вече 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X