Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем предни спирачки ми се случи днес..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Странен проблем предни спирачки ми се случи днес..

Най-вероятно имаш прецакани маркучи. Външно изглеждат ОК, но светлият им отвор е силно стеснен, в следствие раздуване и на практика работят като клапан. (особено при загрята сп. течност) В едната посока помпата нагнетява и преодолява свиването, но течността не се движи свободно и не може да се върне в помпата. В твоя случай може да има и проблем с някой клапан на АБС-а. Маркучите трябва да са добре "проходими" . Провери и движението на буталата на сп. апарати. Особено, ако течността е стара или некачествена се прецакват гумичките и частици от тях запушват системата или някой участък от нея.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Преди да правиш каквото и да било, ако ти блокират пак просто отвии някой от обезвъздушителите( не може да засмуче въздух) и виж дали ще се оправи, ако се оправи прочети темата, която съм ти посочил !

Прочети тук : http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31713

Коментар

Днес смених маркучите и пак го направи. като загрее и блокира а педала става почти без ход .... след малко ще разглобя помпата да я прегледам и ако е зле ще върна старата , ако обаче се окаже виновен АБС-а или регулатора, съм я закъсал здраво, защото ми е тъмна индия и не знам къде да я водя/нося за ремонт и инспекция таз кола

Коментар

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
          Днес смених маркучите и пак го направи. като загрее и блокира а педала става почти без ход .... след малко ще разглобя помпата да я прегледам и ако е зле ще върна старата , ако обаче се окаже виновен АБС-а или регулатора, съм я закъсал здраво, защото ми е тъмна индия и не знам къде да я водя/нося за ремонт и инспекция таз кола
          Прочете ли по горният ми пост ?

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
            Прочете ли по горният ми пост ?
            Аз го почетох.
            Пише ако се оправи с пускане на налягане да прочете темата.
            Явно не я е прочел, защото не се е оправило.

Коментар

Всичко съм прочел. Предните цилиндри са си ОК.Накладки и пвърхност на апарата е без износване.
              Върнахме старата оригинална помпа /на нея след преглед се оказа, че нищо и няма/.
              Проблема отстранен засега, утре ще тествам в жегата как е.
              Последно редактирано от Leam; 29-05-08, 22:46.

Коментар

Моето чероки 2.1 тд няма АБС но и при мен се случи тая работа веднаж,сложих нови накладки същи като старите и сега се случва когато карам низ баир и држа педала постояно,мисля че проблема е в главния цилиндър!? кога силно спирам няма проблем.

Коментар

Всичко съм прочел. Предните цилиндри са си ОК.Накладки и пвърхност на апарата е без износване.
                  Върнахме старата оригинална помпа /на нея след преглед се оказа, че нищо и няма/.
                  Проблема отстранен засега, утре ще тествам в жегата как е.
                  ех тоя Скорпион..... там съм се зарекъл да не влизам вече!

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Този регулатор не е ли само за задните спирачки?
                    по принцип да...само за задните са..но има много автомобилни компании които са се отказали от такъв регулатор. има и автомобилисти , които са се отказали от него също : не искам нещо си да ми казва как да спирам ))) но все пак и без спирачки не може...
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Това е интересно.
                      Къде е регулатора за спирачно усилие на Гранд Черокито.
                      ако си с абс го нямаш. на моето има и ел.клапан които указва проблем по спирачния кръг

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от салко Преглед на мнение
                        Моето чероки 2.1 тд няма АБС но и при мен се случи тая работа веднаж,сложих нови накладки същи като старите и сега се случва когато карам низ баир и држа педала постояно,мисля че проблема е в главния цилиндър!? кога силно спирам няма проблем.
                        в спирачната система има 2 главни процеса и устроиства : спирачен цилиндър и спирачни машинки ! не може да прави от маркучета такива проблеми. проверете си пружините , моито връщат накладката в първоначалното положение : преди спиране. няма кои да върне течноста освен самите пружини , както на супорта на предните така и пружинките на задните.

п.п. сори че 3 поста за ден.

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                          не може да прави от маркучета такива проблеми.
                          Може и още как. Това е само една от възможните причини. Случвало ми се е при напълно нормално изглеждащи маркучи. Просто в спирачния апарат остава течност под налягане при пуснат педал. Рядкост е раздуването на маркуч, но се случва.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тествах с климатик в задръстването - няма проблем ....очевидно помпата се шашка от топлината....
                            някой ден ще я разглобя да я огледам за какво менте става въпрос...

Коментар

Тествах с климатик в задръстването - няма проблем ....очевидно помпата се шашка от топлината....
                              някой ден ще я разглобя да я огледам за какво менте става въпрос...
                              Просто за информация :

Пробвали след блокиране на новата помпа да пуснеш малко течност от обезвъздушителите или директно си върна старата и при смяната на новата помпа каква течност си доливал, ако си карал с новата няколко дена и чак тогава е станало, очаквай и със старата да ти го направи след известно време- докато размекне и тези гумички

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                                Просто за информация :

Пробвали след блокиране на новата помпа да пуснеш малко течност от обезвъздушителите или директно си върна старата и при смяната на новата помпа каква течност си доливал, ако си карал с новата няколко дена и чак тогава е станало, очаквай и със старата да ти го направи след известно време- докато размекне и тези гумички
                                няма да ги размекне.....:-)
                                Последно редактирано от Leam; 31-05-08, 22:03. Причина: о да да

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X